Skocz do zawartości

Konferencję Google Adsense W Warszawie 10 Czerwca

phare

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również zostałem zmotywowany w kierunku przyspieszenia wdrażania rozwiązań mobilnych bo choć przymierzam się do tego od jakichś kilku miesięcy (bo ciągle jest coś ważniejszego) to traktowałem ten temat po macoszemu - dzisiejsza konferencja a właściwie przytoczone na niej dane uzmysłowiły mi, że rzeczywiście trzeba ten temat traktować poważnie i brać się do roboty :)

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co piszecie to szału nie było, o mobilności to chyba każdy kto działa w adsense powinien wiedzieć u mnie urządzenia mobilne to 60 % zarobków, Ciekawi mnie ta historia sukcesu, a mianowicie handimania.com , na specjalnych zasadach muszą być traktowani, skoro na 1 podstronie 5 reklam tekstowych wypatrzyłem.

Niektóre prelekcje faktycznie były nudne ale było też sporo ciekawych rzeczy. Można było porozmawiać 1 na 1 o stronach które np mają bana w Ads i coś tam zdziałać z tym :good: Co do handimania często tak jest, że strony które mają duży skok ruchu w krótkim okresie czasu i się to utrzmuje dostają konto pro ( wiadomo, że każdy przypadek inaczej rozpatrywany jest ), oni prawdopodobnie mają dlatego tyle reklam. Z tego co pamiętam przez rok działalności udało im się osiągnąć 10mln unik na stronie i 16mln odsłon z 20 filmów na YT, konto chyba od grudnia/listopada jak dobrze pamiętam. To akurat jak dla mnie fajna historia była

Tzarin partnerzy pro zawsze są inaczej traktowani, dlatego nie ma co patrzeć i potem mówić, że Ci mają taki układ reklam, a nie dostali bana itd, to tak jak byś miał serwis z ogłoszeniami i dał Adsa na np: https://www.gumtree.pl/fp-mechanika-i-autoskup/bialystok/c9145l3200259?AdType=2 czy też stronę bez treści jak np kwejk, gry.pl z ładowaniem Adsa przed gierką itd. Więksi mogą więcej:) Prezentował właściciel stronę.

Przykład handimania.com to oficjalnie Google prezentowało? Przecież tam na podstronach (w środku i na końcu artykułów) reklamy są otoczone obrazkami lub obrazki są obok reklam, co narusza regulamin AdSense.

Tak prezentacja była oficjalnie w programie i przedstawiał ją właściciel serwisu.

Prezcież to było wałkowane miliard razy. Ogólnt regulamin Adsense dotyczy tylko i wyłącznie uzytkowników zwykłych. Duzi mają lepsze warunki, bardzo duzi mogą nawet negocjować warunki i ceny.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Facet od handimanii miał bardzo ciekawe wejście ogólnie medialny gość, jego prezentacja wypadła profesjonalnie. Chciał przy tym dzielić się wiedzą. Więc myślę, ze trzeba podziękować że chciał to zrobić a nie czepiać się jego strony

To prawda.

Dodam tylko, że udało mu się osiągnąć sukces nawet mimo tego, że 90% materiałów z jego serwisu jest dostępnych w tysiącach innych serwisów o podobnej tematyce a oni je dodatkowo opisują po prostu. To również przykład, że nawet na powielonym pomyśle można zarobić.

"Facet" od handimani - czyli Szymon, to mój kolega, i z racji tego widziałem rozwój serwisu od prawie samego początku. I już na początku reklamy były zaraz obok tekstu etc.

Kwestia jest taka, że gdyby G. chciało surowo egzekwować regulamin, to musieliby dać bana chyba 90-ciu procentom wydawców.

Ja też mam parę serwisów z adsense, małych, gdzie google spokojnie mogłoby się przyczepić do kilku rzeczy związanych z położeniem reklam, ale jakoś nigdy przez ostatnie 8 lat się nie przyczepiło.

Z moich obserwacji wynika, że jedyne na co są naprawdę cięci to określone słowa kluczowe/i inne treści związane z erotyką, hazardem, etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności