Skocz do zawartości

Html5 A Seo

m@teuszles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań odnośnie HTML5 a pozycjonowania a dokładnie optymalizacji strony.

1. Co z tymi nagłówkami w każdej sekcji? Specyfikacja pisze by wsadzać nagłówki h1 w każdej nowej sekcji. Rozumie że outline strony jak i HTML5 jest czytelniejszy dla robotów Google. Nagłówki h1 w każdej nowej sekcji by trzymać się outline - to ma sens? Alternatywnie można zastosować raz h1, ale znów problem z wiecznie powtarzającym się h2 w każdej sekcji - w szczególności, że czasem nie chcemy wyświetlać treści nagłówka i go ukrywamy w CSS. Jakie macie na to metody?
  2. Aside i Footer a linki, które się tam znajdują. Czy nie jest tak, że te znaczniki Google może traktować pobocznie i dawać wsadzonym tam linką mniejszą wartość, a nawet pomijać treści?
  3. NAV - mam dwa ważne menu na stronie górne i boczne... i co? Mogę zastosować raz znacznik nav na stronie i co jedno menu będzie mniej ważne? Czy Google bierze linki z nav jako priorytet?

Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Moim zdaniem:

1. Znam ludzi którzy jak ognia wystrzegają się aby dodawać więcej niż jeden nagłówek h1 na danej stronie. Znam także ludzi którzy dawają nagłówki h1 w każdej sekcji np section, aside itd.

2. Footer hmm moim znadniem nie powinno się tam umieszczać jakiegoś menu z linkami co innego w aside.

3. Zastosuj oba nav

np.

<nav id=menu_top"></nav>

<nav id="menu_left"></nav>

Czy Google bierze linki z nav jako priorytet? - nie jestem do tego przekonany.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności