Skocz do zawartości

Strona O Tematyce Kulinarnej - Www.obiadujemy.pl

Zychoo

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny szablon, chociaż mógł być bardziej "smaczny", jedyne do czego można się przyczepić to do braku konsekwencji i ogólnie niespójności na stronie, które prawdopodobnie są wynikiem edycji czyjegoś szablonu. Ja jak zwykle ze szczegółami:

• niejednolity wygląd przycisków w popupie o cookies z przyciskami na stronie
  • pierwszy button w home "dowiedz się więcej" jest inny od tych niżej, tło z gradientem jakieś cienie, nie pasuje do reszty w dodatku napis ma szeryfowy i zaokrąglony font, który po prostu nie pasuje
  • konto klienta ma niecodzienny (taki trochę eufemizm) margin-top
  • w okienku do logowania pierwszy input ma czarny border typu solid na 1 px bez cienia i jest efekt focusu a reszta wygląda całkiem inaczej - jest standardowy inner shadow i nie focusują
  • co formularz to ma inny wygląd (kontakt, pomoc, newslettery itd...)
  • przyciski mogłyby mieć większy margin-top
  • font w footerze z newsletterem (według mnie) zbyt duży
  • "zapamiętaj mnie" zbyt blisko "zaloguj"
  • formularz newslettera cały "ściśnięty" a linki obok rozstrzelone
  • miejscami tekst justowany, czy ja wiem czy to dobry pomysł... przy mniejszych szerokościach viewportu czyta się jak biblię, już prędzej zająłbym się wiszącymi spójnikami (czy jak inni mówią: sierotami), które przy justowanym tekście wręcz biją po oczach

to co napisałeś jest prawdą, tylko pytanie, czy przeciętny użytkownik w ogóle dostrzeże takie niuanse? osobiście wydaje mi się, że nie. No może oprócz tych różnych formularzy.

Wszystko o kotach, rasy kotów oraz filmy o kotach znajdzecie na moim portalu Dookoła KotaTV. Zapraszam serdecznie!

To prawda, nie dostrzegamy tego świadomie jako userzy, ale w głowie w przeciągu ułamków sekund dokonujemy osądu czy nam się stronka podoba czy nie i to właśnie na podstawie takich detali. Strona w stylu retro czy nowoczesna, taka o kotach czy galerie z dziewczynami... jeden kit, wszystko dopinajmy na ostatni guzik ;)

bardzo fajna stronka szczególnie podoba mi sie ten patent ,że gdy podjeżdżamy kołeczkiem do góry to powiększa się header taka fajna zabawka :P

ostatnio coraz bardziej interesują się glutenem wiec obczaję informacje. kto wie może będę stałym bywalcem wygla bardzo fajny "zabawka" również :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności