Skocz do zawartości

Trudność Frazy

zambuko

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz może to leszczowskie pytanie, ale tu nie chodzi o przechwytywanie świeżo wygasłych domen, tu sprawa jest w miarę prosta, a mi chodzi o przypadek, domena np z 2006 mocno spamowana i porzucona z tej czy innej przyczyny np w 2009 r, przez 5 lat wisi gdzieś w śmietniku neta. Z tych linków zostało jej jeszcze kilka tysięcy BL, są to w większości miejscówki już niedostępne do spamowanie, więc zapewne wolne od oflagowania czy jak to zwał, a 95% linków obok jest nieaktywnych. W d*pie mam wcześniejszy content bo to nie ma znaczenia, nie interesuje mnie utrzymanie śmiesznego PR. Więc pytanie jest proste, wiesz jak G traktuje takie uśpione domeny, w szczególności chodzi o ponowna indeksację starych linków, czy będziesz się lansował na wszechwiedzącego.

przez 5 lat wisi gdzieś w śmietniku neta. Z tych linków zostało jej jeszcze kilka tysięcy BL, są to w większości miejscówki już niedostępne do spamowanie, więc zapewne wolne od oflagowania czy jak to zwał, a 95% linków obok jest nieaktywnych. W d*pie mam wcześniejszy content bo to nie ma znaczenia

Ogólnie jest tak jak piszesz z naciskiem na: w d*pie mam wcześniejszy content bo to nie ma znaczenia.

Jednak wcześniej trzeba zrobić szczegółową analizę.

Śmieszy mnie ocena mocy domeny 30% :) Dlaczego 30? Mnie wychodzi 55,765% :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dlaczego 30? Mnie wychodzi 55,765% :D

wg mnie mają około 30% "mocy"

Tak sobie to uśredniłem, nie mam linijki do mierzenia tego. Tak mi wychodzi z obserwacji po ruchach w pozycjach jak linkuje ze swoich domen a jak z przechwyconych, przeważnie trzeba dać 3x więcej linków. Wiadomo też, że domen nie kupuje się "na pałę", bo 5 lat temu sobie gdzieś tam wisiała a nigdy nie wiesz co się okażę po jej rejestracji. Najlepiej kupować te, które są jeszcze w indeksie, po analizie linków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiadomo też, że domen nie kupuje się "na pałę", bo 5 lat temu sobie gdzieś tam wisiała a nigdy nie wiesz co się okażę po jej rejestracji

Bardzo często kupuję domeny zafiltrowane, jest to oczywiście w pełni świadomy wybór. Tu moc jest duża.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Japitolę..

ale macie "dylemanty".. ja kupuję te, które mi się "podobają i mam do nich nosa".. moja w tym głowa, żeby miały tę sekretną, niemierzalną moc.. bo za darmo to najwyżej w ryj pod wiejską dyskoteką czy na dożynkach można dostać (no offence Beer :P)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Bardzo często kupuję domeny zafiltrowane

A kupuj sobie nawet i zbanowane :D Przecież najważniejsze żeby do czegoś się przydały. Pytał się chłopak czy jest sens to mu opisałem jak ja robię a przecież co osoba to inne doświadczenia i inne sposoby. Ważne żeby były topy i kasa się zgadzała a jakimi ścieżkami się je zrobi i jakimi domenami to już każdy musi nauczyć się na własnych błędach, a błędy jak wiadomo kosztują.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności