Skocz do zawartości

Spamowe Linki

slowder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ktoś mi może pomóc dojść kto wrzucił moją stronę w jakiś automat, który dodał moją strone w jakieś spamowe precle??? dostałem za to filtra od google. Ktoś z konkurencji mi to zrobił i chciałbym dojść skąd to wyszło albo kto jest właścicielem tych stron

pozdr.

Blog o Krakowie Cracow4u

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Są sposoby by pozyskać nieco informacji o takim delikwencie, a czasem nawet wydobyć jego imię i nazwisko wraz z adresem zamieszkania - niezbędny w przypadku sprawy sądowej. Pytanie tylko czy nie trafiłeś na naprawdę cwanego gościa, który zatarł za sobą wszystkie możliwe ślady. W analizie dużo może pomóc seo odkurzacz, ale niestety narzędzie nie skupia się na analizowaniu domen i parametrów typowo zdatnych przy ustalaniu sprawcy depozycjonowania, ale do zebrania ogólnego materiału dowodowego jak znalazł. Zabezpiecz także zrzuty ekranów stron na których są linki póki jeszcze są dostępne w sieci.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Jedno dobre pismo (np sądowe czy tam od prawnika) do właściciela precla a napisze ip skąd dodano wpis. Następne do admina serwera i znów będzie kto jest (jaka domena) właścicielem automatu. Dalej do rejestratora domeny jak jest ukryta... itd...

Albo sprawdź precle czy nie ma gdzieś włączonej wtyczki pokazującej ip dodania a pominiesz jeden lub więcej kroków.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Jedno dobre pismo (np sądowe czy tam od prawnika) do właściciela precla a napisze ip skąd dodano wpis. Następne do admina serwera i znów będzie kto jest (jaka domena) właścicielem automatu. Dalej do rejestratora domeny jak jest ukryta... itd...

Albo sprawdź precle czy nie ma gdzieś włączonej wtyczki pokazującej ip dodania a pominiesz jeden lub więcej kroków.

Takie dane jak IP może administrator strony/serwera wydawać tylko na żądanie odpowiednich władz i tylko im, a nie losowego prawnika.

do właściciela precla a napisze ip skąd dodano wpis. Następne do admina serwera i znów będzie kto jest (jaka domena) właścicielem automatu

Jeśli proxy jesy harvestowane na bieżąco a automat stoi na serwerze np. w Rosji. Co wówczas proponujesz?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

napisz do mnie plissss.. odpiszę Ci tylko 1 słowo! :)

Prawnikiem to gimbazę można straszyć.. co najwyżej.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

W myśl ostatnich orzeczeń sądu, jeżeli ktoś uprawdopodobni że dane są mu potrzebne

do wytoczenia powództwa to firma hostingowa ma obowiązek dostarczyć.

Jeżeli to nie wystarczy to zgłoszenie na Policję i status oskarżyciela posiłkowego.

Zbierz tylko dowody i udowodnij jak dużo straciłeś poprzez spadek w Google.

Inna sprawa to czy ustalenie ip cokolwiek Ci pomoże,

przecież wystarczy pojechać z prepaida kupionego tylko do tego celu kilka tygodni wcześniej

oraz starego laptopa na giełdzie za 200 zł i masz pozamiatane.

Prawnikiem to gimbazę można straszyć.. co najwyżej.

Na Twoim miejscu to nie byłbym taki odważny, chociaż odwaga w cenie ;-)

Dobre uzasadnienie, Policja, zatrzymanie jako dowód komputerka na 3-6 miesięcy i po odwadze ;-)

Już były takie przypadki, więc to nie teoria.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Pismo bezpośrednio do admina akurat tutaj kiepkso się sprawdza. Dane można zdobyć na 3 sposoby.

a. po znajomości,
b. obchodząc zabezpieczenia witryny (precla),
c. złożyć zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa dostarczając we wniosku możliwie jak najwięcej informacji wliczając w to dane whois precli/stron, na których zamieszczano szkodliwe linki.

"przecież wystarczy pojechać z prepaida kupionego tylko do tego celu kilka tygodni wcześniej"

Operatorzy rejestrują informacje o połączeniu, między innymi sektor, bazę a także dane dot. konkretnego urządzenia, dzięki temu można ustalić w przybliżeniu lokalizację delikwenta. Mógłbym tutaj jeszcze coś więcej opisać ale ten topik mogą też czytać ludzie spod ciemnej gwiazdy.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Sąd stwierdzi: znikoma szkodliwość lub/i inne problemy natury formalnej.

Poza tym automaty do spamowania stoją na niedostępnych serwerach, czyli tam gdzie polskie prawo nie sięga. Przynajmniej tak powinno być.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Operatorzy rejestrują informacje o połączeniu, między innymi sektor, bazę a także dane dot. konkretnego urządzenia, dzięki temu można ustalić w przybliżeniu lokalizację delikwenta.

Jasne, więc już Ci podam pełne dane. Kraków, Rynek Główny, godz. 16.00 ;-)

Kilka tysięcy osób, z tego kilkaset zalogowanych do sieci ;-)

Moim zdaniem to taniej i szybciej przeanalizować linki i zgłosić śmieci do disavow.

Są jeszcze inne metody połączenia, zrobię to nawet z budynku Prokuratury pod kamerkami,

ale jak pisałeś, nie każdy powinien o pewnych sprawach wiedzieć ;-)

Są metody wobec których nasza Policja jest bezradna, mogli by pomóc Amerykanie,

ale oni tylko zareagują w kilku przypadkach (narkotyki, terroryzm, bezpośrednie zagrożenie życia obywateli USA)

a i to w zależności od wagi sprawy.

Chodzi po prostu o to, że nie chcą się przyznać do częściowego kontrolowania pewnych obszarów sieci

i np. na włam do naszego banku i kradzież kilkuset tysięcy, amerykanie powiedzą wprost "Nie wiemy" ;-)

@Kenaj, nie Ty pierwszy masz przekonanie, że jesteś nie do ruszenia. Ludzie wolą żyć w matrixie i nie dopuszczają do siebie myśli, że w dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak prywatność.

Ps. Skuteczność wynika wyłącznie z dwóch rzeczy "chęci" i "wiedzy". Połącz te dwie rzeczy a uzyskasz bardzo wysoki wynik rozwiązywalności tego typu spraw.

Żeby uznać że ów link zaszkodziły to należało by mieć oficjalne potwierdzenie, jak algorytm działa a czegoś takiego nie ma, tu można gdybać, nikt nie mam podpisanej umowy z google, że ma zagwarantowane miejsce w serpach, użytkownicy internetu mogą dodawać linki, jak udowodnić że człowiek miał złe zamiary a może chciał pomóc i są to naturalne linki :). Chyba pozwę google że zrobiłem stronę jak nie było pingwina a oni zrobili update tak nie można googlu uwaliłeś moją stronę tracę kasę. Równie dobrze można sobie zaszkodzić samemu onsite, wiele czynników jak wiadomo może zajść jednocześnie. To jest walka z wiatrakami. Teraz zacytuje sławnego polskiego seo pyskacza z pio B, powiedział chyba to w roku 1921 "miałeś kiepski profil linków że byle pierd cię załatwił" :)

To są moje przemyślenia, sprawa jest nie fer, ale są ludzie i są pajace, zaszła taka sytuacja, najlepiej robić od razu 2 stronę.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Skuteczność wynika wyłącznie z dwóch rzeczy "chęci" i "wiedzy".

Masz rację, ale zapomniałeś o jednym - "możliwości".

Policja może mieć chęci ale nasza Policja ma dosyć niewielkie możliwości.

Wystarczy trochę wiedzy i niewielka inwestycja rzędu 1500 zł i jesteś na 99.99999999999 % bezpieczny.

To niewiele za uwalenie konkurencji w Google, prawda?

A z faktu, że ktoś poza naszymi granicami mógłby pomóc, nie wyciągaj wniosków że pomoże.

Fakt posiadania odpowiednich narzędzi i kontroli pewnych obszarów sieci można porównać do wtyczki/informatora w gangu. Poluje się na grube sprawy i taki informator nie ujawni się bo ktoś z gangu ukradł stary rower ;-)

Tak samo w tym konkretnym przypadku.

Z faktu, że ktoś zaspamował precle i parę firemek zostało spuszczonych po brzytwie z top-ów nie wyciągaj wniosków, że z tego powodu ktoś ujawni fakt posiadania zaawansowanych narzędzi do których nie ma dostępu Policja w regionach (ani o nich nie wie). Te narzędzia służą do grubszych spraw ;-)

Reasumując, nie ma sensu dalej bić piany w temacie,

ale zapewniam Cię, że za 1500 zł + trochę wiedzy jesteś całkowicie bezpieczny jeżeli chodzi o spamowanie precelków ;-)

Ci którym zależy na znalezieniu Cię to nie mają wiedzy, możliwości i narzędzi,

a Ci którzy taką możliwość i narzędzia mają to nawet nie zainteresują się sprawą.

Nie strzela się z armaty do komara i nie pokazuje bezsensownie że taka armatę się posiada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności