Skocz do zawartości

Spamowe Linki

slowder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W myśl ostatnich orzeczeń sądu, jeżeli ktoś uprawdopodobni że dane są mu potrzebne
do wytoczenia powództwa to firma hostingowa ma obowiązek dostarczyć

Jak będzie zarejestrowane na osobę prywatną, to nadrzędna ustawa o ochronie danych osobowych pozwoli na pozostawienie Twojej prośby bez odpowiedzi oraz osikanie ciepłym moczem.. o dane osobowe mogą wystąpić jedynie upoważnione do tego instytucje.

Na Twoim miejscu to nie byłbym taki odważny, chociaż odwaga w cenie ;-)
Dobre uzasadnienie, Policja, zatrzymanie jako dowód komputerka na 3-6 miesięcy i po odwadze ;-)
Już były takie przypadki, więc to nie teoria.

Były już takie przypadki, że bez nakazu całowali klamkę.. nakaz wydaje sąd na wniosek prokuratora.. złożysz zawiadomienie w Prokuraturze i będzie jak wspomniał Szlaf:

Sąd stwierdzi: znikoma szkodliwość lub/i inne problemy natury formalnej.

Tak też będzie bo dla sądu tzw filtr nic nie będzie znaczył - musisz udowodnić konkretne straty/konkretne przestępstwo a nie płakać w stylu "tato a on mi oddał!!". Odpowiedz sobie na pytania:
- jak udowodnię, że filtr dostałem konkretnie za te linki?
- jak wytłumaczę czym jest ten filtr i co go powoduje nie znając algorytmu od strony praktycznej?

Powodzenia..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

akurat dostałem maila od google z przykładami linków stron spamowych,w ktorym napisano żeby usunąć nienaturalne linki prowadzące do mojej strony.

Tak naprawdę to chciałbym się tylko wiedzieć skąd one wyszły i kto był za to odpowiedzialny.

Blog o Krakowie Cracow4u

Tak naprawdę to chciałbym się tylko wiedzieć skąd one wyszły i kto był za to odpowiedzialny.

Podsumowując.

Można to zrobić, ale w sposób nie do końca legalny. Nie będzie to mogło być dowodem w sądzie.

Legalnie nic nie zdziałasz. Tyle.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

akurat dostałem maila od google z przykładami linków stron spamowych

Nie, to nie były przykłady stron spamowych. Dostałeś tylko 3 LOSOWE linki prowadzące do strony. Równie dobrze mogłeś dostać w przykładach link tego forum, bo masz na nim akurat parę nienaturalnych linków:

Kraków dla Ciebie Cracow4u
Auschwitz tours
Blog o Krakowie IloveKrakow

Po drugie już kiedyś pisałem, że umieszczanie linków w Internecie nie jest przestępstwem i nigdy nie będzie, bo cały Internet składa się z linków a to, że akurat Tobie pospadały pozycje w google to nikogo nie obchodzi. To tak jak byś robił wesele i ja bym Cię oskarżał, że mnie nie zaprosiłeś a było tam pełno innych ludzi ;D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Takimi linkami jakie podałeś to się nikt poważny nie bawił żeby Ci stronę zafiltrować jeszcze z takiej niszy, sprawdź sobie lepiej gdzie rozsyłałeś linki albo jakie zamawiałeś usługi bo na złość to tego nikt nie dokonał

Pomijam już oczywiste fakty które napisał blake

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Swoją drogą to chciałbym zobaczyć proces o takie spamerskie linki ;-)

Nie wiem czy znajdzie się sąd który za to skaże, na jakiej podstawie?

Domysłów? Kto będzie biegłym?

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

na jakiej podstawie?

A na jakiej podstawie miało by to w ogóle trafić do sądu? Bo komuś pozycje spadły w prywatnej wyszukiwarce? Nie bądźcie śmieszni.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A na jakiej podstawie miało by to w ogóle trafić do sądu? Bo komuś pozycje spadły w prywatnej wyszukiwarce? Nie bądźcie śmieszni.

Tutaj należy rozróżnić dwie sprawy.

1. Dodanie linków do strony do precli z zamiarem zaszkodzenia stronie.

Wszyscy wiemy o co chodzi, ale jak to udowodnić w sądzie?

2. Spadek pozycji i związane z tym straty, jako efekt dodania strony do precli.

Wszyscy wiemy o co chodzi, ale jak to udowodnić w sądzie?

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

ale jak to udowodnić w sądzie?

Nie ma dowodów, nie ma sprawy. Proste.

Po drugie już kiedyś pisałem, że umieszczanie linków w Internecie nie jest przestępstwem i nigdy nie będzie,

Mało wiesz w temacie , przykład pierwszy lepszy z brzegu:

https://prawo-ip.blogspot.com/2013/09/linkujesz-na-facebooku-mozesz-za-to.html , poszukaj sobie wyroku na właściciela pewnego serwisu internetowego który też dostał wyrok za umieszczenie linka do materoalu szkalującego pewnego krakowskiego chyba urzędasa ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Kenaj, nie ma czegoś takiego jak bezpieczeństwo jeśli używasz urządzeń elektronicznych, za pomocą których dokonujesz depozycjonowania. Nie będę Cię wyprowadzał z błędu, żyj dalej w przekonaniu, że jesteś w 100% bezpieczny.

Ps. Gdyby polska policja korzystała jak w USA z usług profesjonalnych hakerów - czyli osób z odpowiednią wiedzą, z pewnością większość tego typu spraw byłaby rozwiązywalna.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności