Skocz do zawartości

Autoindexer Google Webmaster Tools

dioen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich w czarnych czapkach :)

Przejdę od razu do rzeczy, mianowicie poszukuję programu, który automatycznie wrzuca listę linków (obojętnie z pliku lub schowka) do narzędzia Indexującego w Google Webmaster Tools. Szukam takiego cudeńka od dłuższego czasu, jednak nici z tego. Wiem, wiem, ReCaptcha... Może być półautomat, i tak skróci pracę przynajmniej o połowę ;)

Jeżeli czegoś takiego nie ma, czy ktoś planuje pracę nad takim softem? Osobiście dopiero jestem na podstawach programowania C++, także raczej za mała wiedza, aby samemu zabrać się za taki projekt. Jednak jak będę już co nieco umiał, to na pewno spróbuję napisać taki programik.

Z góry WIELKIE dzięki wszystkim chętnym służyć pomocą! Jeżeli ktoś chce wylać swoje żale w temacie (co na PiO jest popularne) proszę o zignorowanie tematu i spędzenie miłego niedzielnego popołudnia w rodzinnym gronie :)

Można by coś takiego zrobić, ale ..

wrzucanie całego zaplecza do webmasters po to żeby zaindeksować strony wydaje mi się zbyt ryzykowne.

Oczywiście zależy od skali, ale skoro proponujesz automat, to zakładam, że skala ma być duża.

Czas na testy.

Chyba nie jestem w temacie, bo po tytule wątku nie wiem o co chodzi. Mogę zrobić taki szablon w ZennoPoster w ramach darmowych szablonów:

https://seo-z.pl/tag/szablony-zennoposter/ 

- teraz będzie automat do wyciągania danych z majestiseo.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Co do zennoposter. Mógłby się logować na konto Google, następnie pobierać linię z URL wpisywać, a następnie pokazywać komunikat z recaptacha do wpisania manualnego. Po wpisaniu recaptacha pobiera następny URL i wywala captchę. Da się coś takiego ogarnąć? Niestety nie miałem styczności wcześniej z zennoposterem.

Zennoposter może powtórzyć wszytko co Ty robisz przez przeglądarkę, może pracować z plikami, uruchamiać kod i jeszcze setki innych rzeczy, Recaptche może wysyłać na zewnętrzny OCR, lub możesz sam sobie ją przepisywać.

Pamiętajcie, że wszystko co zostało zaindeksowane przez to narzędzie, jest przypisywane do konta, z którego nastąpiło zgłoszenie. To tak odnośnie powiązań pomiędzy kontami, serwisami itp. To musiałoby być zgłaszane z wielu niepowiązanych ze sobą kont.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności