Skocz do zawartości

Spadek + (404) Not Found.

kutaphone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na przestrzeni ostatnich tygodni moja strona spadła w wynikach wyszukiwania, a jak sprawdzam pozycję apką Seo-Stat Mini, to w raporcie dostaję informacje o błędzie:

fraza_01: zadanie zostało zatrzymane ponieważ wystąpił błąd. Przyczyna błędu: The remote server returned an error: (404) Not Found.
Co to oznacza? Czy to ma związek ze spadkiem pozycji? Help!

Tak, stronka działa normlanie (witryna jest młoda, jakieś 2 miesiące) i na inne hasła rośnie i nie zwraca błędów. Na to jedno konkretne hasło zaczęła spadać, no i wyskakuje ten błąd (na początku tak nie było). Może to zbieg okoliczności, ale sam ten błąd mnie ciekawi.

Ja ostatnio zauważyłem bardzo szybkie działanie Google, ale tylko na dwóch stronkach:

1. coś się popieprzyło z rejestratorem, jakiś danych nie potwierdziłem (myślałem, że spam), w efekcie czego domena pokazywała brak serwisu = wypad poza top50 na drugi dzień

2. wzrost błędów 404, tutaj akurat zmiana kategorii, nazwa produktów itp. około 1500 błędów = strona po 3 dniach poleciała na wszystko o kilkanaście pozycji do tyłu

Ale to tylko dwie domeny, więc nie jest to miarodajne, ale czytając nasze i hamerykańskie fora, blogi mogę przypuszczać, że "wartość dla użytkownika", a w tym wypadku jej brak, zaczyna być bardzo znacząca.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Ale jak właściwie mam rozumieć pojawienie się tego błędu? Dostałem filtr, czy coś jest nie tak z kodem na stronie? Nie mam pojęcia o co może chodzić.

Może znacie jakąś aplikację, którą mógłbym zeskanować witryne w poszukiwaniu błędów z tym związanych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności