Skocz do zawartości

Zafiltrowana Strona Mfa, Co Dalej?

Bodhistawa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę MFA z dobrymi tekstami pod anglojęzyczną widownię. Strona młoda, ponad pół roku. Po przetestowaniu skuteczności e-weblinka udało się ją wbić na parę fraz w top10 i zarobiła na siebie przez miesiąc, ale w drugim miesiącu dostała filtr (25 lutego) na fali banów SWLi. Z filtra wyjść się nie udało. Zastanawiam się co zrobić, bo dobre teksty się marnują. Strony nie chcę zamykać, bo jakiś ruch jest z różnych źródeł i parę złotych czasami wpadnie.
Czy jeśli zostawię stronę jak jest i te same teksty użyję na innej stronie, o innej budowie to coś ona na tym straci?

Ja bym ją wyindeksował i teksty na inną stronę przeniósł, ale to ja

Jak ma dużo dobrych linków to nie warto chyba rezygnować.

1. Zrezygnuj z swl-i

2. Zaczekaj tydzień i pobierz z GWT, przeanalizuj i zgłoś do disavow.

Odpowiedź powinna być w ciągu tygodnia.

Zdobywaj od razu mocne linki, unikaj exat match, większość nofollow.

Tylko po odpięciu swl-a koniecznie zaczekaj kilka dni z analizą linków, niech znikną same, nie ma sensu osłabiać komuś domen/systemu,

wtedy może nie będziesz musiał niczego zgłaszać a tylko napiszesz, że udało Ci się wszystko usunąć co było złe ;-)

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Kenaj,
SWL był zdjęty od razu po filtrze i otrzymaniu powiadomienia w GWT. Disallow próbowałem już 3 razy, za każdym razem czekałem jakiś czas od disallow do wysłania prośby o weryfikację. Chyba faktycznie nową domenę postawię. Pytanie co zrobić ze starą? Na siebie przy obecnym ruchu spokojnie zarobi.

Ja kiedyś miałem te same problemy, jedną domenę zdejmowałem filtr chyba 4 razy.

Teraz zwykle zdejmują ręcznie działania za pierwszym razem,

ale trzeba to zrobić uczciwie i każdy link zobaczyć jak Szkot pensa ;-)

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

jak masz na tej stronie ruch niezależny od google to daj na niej noindex i postaw drugą stronkę na nowej domenie.

IMO bawienie się w odfiltrowywanie tylko dla domen markowych firmowych jest opłacalne.

Typowe MFA nawet się nie podłącza pod GWT, a tym bardziej wyciąga z filtra

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

mfa to mfa i z tego nie zdejmiesz filtra zadna metoda

Jest ciężko ale da się :]

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności