Skocz do zawartości

Ocena Blogu M51.pl

M51

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już się tutaj zarejestrowałem, to może też dam swoją stronkę do oceny. :)

Jest to blog popularnonaukowy, pisany hobbistycznie.

Proszę o ocenę układu, nawigacji itp.

I tego, jak strona wygląda pod kątem przyjazności wyszukiwarkom. Czy coś należy poprawić.

Chodzi mi tylko o to co znajduje się na stronie. Bo zewnętrznego linkowania i tych innych magicznych, SEO rzeczy, po prostu nie ma :).

Ja uzywam wersji mobilnej na htc i podoba mi sie ten portalik. Jedyne co zauwazylem to brak normalnego logo i dziwna domena. Nie wiem jak rozwiazac kwestie logo. Za to kwestie domeny- ja bym nazwal taki portalik www.alekosmos.pl albo www.totylkokosmos.pl. zaznaczam jednak ze pierwsza uwaga to tylko moja opinia a druga to pewien moj nawyk, ktory zostal sprawdzony w praktyce.

• 3 tygodnie później...

Fajna stronka, grafika nie powala, ale wcale nie musi, bardzo miło się siedzi na tym blogu :) Miła dla oczu strona. Jedyne co bym zmieniła, to czcionkę - jest dla mnie irytująca, zwłaszcza jej wersja pogrubiona na stronie głównej ("zajawki" artykułów). Dałabym zwykłą verdanę, zamiast wymyślać jakąż czcionkę z kosmosu. Znalazłam troszkę błędów językowych w tekstach, ale nie są porażające i można je przeboleć. Poza tym fajnie, fajnie :)

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Blog z jajem :)

Na razie czytam z zaciekawieniem, może później będzie mi się chciało przyjrzeć optymalizacji ;)

Dzięki za opinie.

Ogólnie prawie cała szata graficzna idzie do wymiany, bo jestem idiotą.

Stronę zrobiłem w oparciu o bootstrap, a wszystkie moje modyfikacje miałem zapisane w pliku LESS, który importował style z bootstrapa.

Niestety ostatnio robiłem format i wcięło mi gdzieś wszystkie pliki LESS (byłem pewien, że je zapisałem). Zostałem tylko z skompresowanym jednym plikiem CSS na którym stoi strona.

Więc zmiana czegokolwiek jest kłopotliwa.

Ale że, oprawa graficzna strony nie za bardzo mi się podobała, to postanowiłem stworzyć ją na nowo. No i właśnie teraz to robię :).

Teraz mam już trochę większe doświadczenie w tworzeniu stron, bo ta była moją pierwszą (właściwie to pierwszą, która ukazała się w internecie), więc teraz może będzie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności