Skocz do zawartości

No I Jest Panda 4.0 [21 Maj]

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba się im coś zepsuło, bo się zdecydować nie mogą

Nie lubię cytować własnych wpisów, zostawię tylko linka do wypowiedzi.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/193929-co-sie-dzieje-zmiana-modyfikacja-algorytmu/?p=1346888

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

trzeba zakasać rękawy i nowe stawiać x2

x2 to mało. Dojdzie do tego, że zamiast 100 linków każdy będzie miał 100 domen na te same frazy i prawdopodobieństwo, że przynajmniej jedna będzie w topach znacznie wzrasta. Ale wtedy koszty 100 stron rosną diametralnie i może się okazać, że nie będzie się opłacało po prostu tego robić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No kurde i znowu trzeba będzie zaopatrzyć się w jakiś browarek :]

Czy ten Maciu nie wie, że seo party jest 30?

Czemu nikt mu nie Twitną, by to co już mieli od jakiegoś czasu okrzyknął dopiero 30? :piwo:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wystarczy popatrzeć w ahrefsy, żeby zobaczyć o co chodzi - widać jak na dłoni :) Właśnie robię testy pod zmiany w algo - jak się potwierdzi napiszę, teraz nie będę siać zamętu ale działa to mniej-więcej tak:

- technologia i algorytm jest zbyt słaby, żeby analizować treść strony
- algorytm analizuje linki na podstawie 3 czynników:
a. przyrost
b. anchory
c. źródło linków (czy były zgłaszane przez naukowców do disavow)

Na podstawie tych 3 czynników tną strony. Oczywiście jest ich o wiele więcej ale te są dosyć kluczowe. Na ich podstawie również "tną" nowe domeny tak więc wjazd na kozaka gigantycznym blastem kończy się często fiaskiem i strony nie ma nawet w top1000. Ten problem rozwiązuje się za pomocą redirectów jednak teraz ich moc również ukrucili - w kilku przypadkach redirecty zrobione w piątek są po prostu ignorowane.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

niestety ONI tego nie rozumieją i ufają swoim algorytmom "analizującym" treść. Zauważyłem, że algorytm wręcz modelowo lubi dobrze wygenerowany zlepek słów.

Ja, niestety dostałem bana na normalną, sensowną wizytówkę firmową z informacją - czysty spam, treść generowana itp....

Z obserwacji tego co jest w top i co leci doszedłem do wniosku, że w ich algorytmie przeoczyli w kodzie warunków jeden, drobny, aczkolwiek istotny znak : !

:)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wystarczy popatrzeć w ahrefsy, żeby zobaczyć o co chodzi - widać jak na dłoni :) Właśnie robię testy pod zmiany w algo - jak się potwierdzi napiszę, teraz nie będę siać zamętu ale działa to mniej-więcej tak:

- algorytm analizuje linki na podstawie 3 czynników:

a. przyrost

b. anchory

c. źródło linków (czy były zgłaszane przez naukowców do disavow)

Na podstawie tych 3 czynników tną strony. Oczywiście jest ich o wiele więcej ale te są dosyć kluczowe. Na ich podstawie również "tną" nowe domeny tak więc wjazd na kozaka gigantycznym blastem kończy się często fiaskiem i strony nie ma nawet w top1000. Ten problem rozwiązuje się za pomocą redirectów jednak teraz ich moc również ukrucili - w kilku przypadkach redirecty zrobione w piątek są po prostu ignorowane.

O kurde, to naprawde takie proste ?

A ja się od paru lat zastanawiam jak pozycjonować...

intruder, jesteś genialny !

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności