Skocz do zawartości

No I Jest Panda 4.0 [21 Maj]

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Odpuść - zmień domenę, szkoda czasu. Mam takiego klienta 3x na 15-16 pozycji od ponad roku. Nic się nie działo, wkurzyłem się i walnąłem ponad 1k domen zaplecza - dalej 15-16 - update nie pomógł, nie zaszkodził. To nie jest jedyny przypadek takiego zamurowania, jaki znam.

Mi tak też zamroziło się kilka stron. Pozycje siedzą między 10-20, stawałem na uszach z linkami, wykosztowałem się trochę i nic :) Dalej sobie siedzą między 10-20 :) Profil linkowy bije na łeb top3... Przekierowanie tu coś zdziała?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odpuść - zmień domenę, szkoda czasu. Mam takiego klienta 3x na 15-16 pozycji od ponad roku. Nic się nie działo, wkurzyłem się i walnąłem ponad 1k domen zaplecza - dalej 15-16 - update nie pomógł, nie zaszkodził. To nie jest jedyny przypadek takiego zamurowania, jaki znam.

Mi tak też zamroziło się kilka stron. Pozycje siedzą między 10-20, stawałem na uszach z linkami, wykosztowałem się trochę i nic :) Dalej sobie siedzą między 10-20 :) Profil linkowy bije na łeb top3... Przekierowanie tu coś zdziała?

Tak jak wszędzie - loteria. Jedno, czego jestem pewien, to że linkowanie nic nie zdziała. Mimo wszystko myślę, że warto spróbować - przekierowanie zawsze można cofnąć.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Mi wymiotło kilkadziesiąt domen na tydzień przed zamieszaniem i pierwszym postem na forum. Na różnych rynkach i różne frazy. Domeny ze sobą nie powiązane bezpośrednio. Część linków zapewne się pokrywała , ale tak szacuje w granicach 50% . Jeszcze zanim powstały pierwsze tematy o nowej Pandzie i updacie zrobiłem test. Zacząłem linkować 14 adresów ( 7 rynków) na niezarejestrowane jeszcze domeny. Jedną na każdy rynek linkuję z własnego zaplecza, drugą ze stosunkowo dobrej prywatnej bazy ( o ile takowe jeszcze istnieją ). Arty , plus trochę Wp ,i trochę profili PR3+ .

Ciekawe jak zachowa się Google na tych domenach. Linki poszły dokładnie na kilka dni przed updatem, ale domen jeszcze nie ma . Więc jak je zweryfikować ?

czekam aż zaindeksuje WSZYSTKIE linki z własnego zaplecza. Kilka stron jest w filtrze wiec troszkę dłużej trwa ( a nie dopalam ) . I dopiero wtedy zarejestruję domeny.

Jak wujaszek to potraktuje. A może już są wywalone zanim powstały:)

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

myślisz że G. może być aż tak nadgorliwy :)

Ale test może być ciekawy. Oczywiście emocje sięgną zenitu po zarejestrowaniu domen. ;) Będzie to też w jakiś sposób miarodajne jak poszczególne rynki reaguja na dokładnie to samo . O ile cos jest w G. miarodajne. Teksty będą wszędzie te same. Ta sama ilość słów kluczowych. To samo rozmieszczenie. Więc wszystkie wymogi testu spełnione. Domeny bez historii , bez linków wczesniejszych . :) Chyba nic więcej zrobic nie moge . No chyba ( jak najbardziej mozliwe ) że domeny blastowane będą się różniły nieznacznie linkami. Gdzies coś zaindeksuje , a gdzies nie. Ale blastów indeksowac nie mam zamiaru :)

2xUp był podobny temat https://www.forum.optymalizacja.com/topic/133214-blast-xrumerem-na-niezarejestrowana-jeszcze-domene/

Wracając do tematu, to powoli się sytuacja stabilizuje, algorytm jest bardzo wyczulony na powtarzające się keywordy w tytułach, po optymalizacji samych tytułów i użyciu funkcji pobierz jako Google, skoczyłem na interesujące mnie frazy o 12 pozycji w ciągu dwóch godzin :) Heh, aż sam się zdziwiłem :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

2011 a dzisiaj to ... . W 2011 mój samochód był super. A teraz niewiem czy dojade do domu :)

Co do keywordów w tytule 100% racji. Na paru podstronach nie pouzupełniałem "seo" i po uzupełnienu i dodaniu keywords w tytule i opisie i tak jak piszesz "pobraniu jako Google" natychmiastowy skok.

Może to poszło w nasycenie jeszcze bardziej ?

@Up napisałem tylko, że w 2011 był podobny temat abyś mógł sobie porównać ze swoim testem, ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że taka strona bo blaście 2014, o ile nikt wcześniej jej nie podbierze, ląduje na pozycjach:

110
110
110
110
120
120
120
120
130
140
140
140
150
150
150
150
180
210
210
220
220
230
230
240
wykaz pozycji z GWT po 4 tygodniach

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

A widzisz :) Zaoszczędiłbym może kilkaset złotych . Oczywiście blast i blast to dwa rózne pojęcia . Czasami niezalezne od nas . Dzięki za info. Ciekawe jak z własnego zplecza.

- podbieranie - a niby po co - nad 90-95% linków mam kontrolę. A dla tych kilku linków ........

Zgadza się, po prostu do tej pory nic z tym nie robiłem, bo nie było czasu; pozmieniałem na tak jak ma być i powrót, nie do top 3, ale z końca drugiej strony z powrotem na pierwszą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności