Skocz do zawartości

Strona Przystosowana Do Wyświetlania Na Telefonie

reszkov

Rekomendowane odpowiedzi

No pewnie, że ułamki procentów, ponieważ ludzie nie dostosowują stron firmowych czy blogów do urządzeń mobilnych. Na pozycjonowanie bezpośredniego wpływu to nie ma, ale ten rynek będzie tylko rosnąć, więc lepiej troszkę czasu spędzić i dostosować stronę pod komórki/tablety etc.

Czy stron która nie posiadają RWD nie da się oglądać na smartphonie lub na tablecie ? Posiadam strony RWD, oraz bez RWD i różnicy żadnej nie widzę w ilości odwiedzin na urządzeniach mobilnych.

Mogę się z Tym zgodzić iż te ułamki procenta będą rosnąć, lecz bardzo powoli. Natomiast inaczej się to ma do takich serwisów jak youtube czy tez facebook, tam to są już procenty i to nawet spore...

Ja myślę, że to już wcale nie ułamek procentów, przykładowo - strona firmy ze Śląska, wg. Analyticsa 11,81% to mobile a 2,53% tablet. Dla oddziału niemieckiego jest jeszcze lepiej: 23% mobile i 8,58% tablet, czyli ponad 30% ruchu ze smartfonów i tabletów.

I wszystko wskazuje na to, że te wskaźniki będą rosły.

Jest taka teoria ze współczynnik odrzuceń na wpływ na rankowanie strony, więc jeśli strona jest nieprzyjazna mobilnym urządzeniom a ruch z takich urządzeń naprawdę jest coraz większy, to można przypuszczać, że to ma wpływ na pozycje.

O tej teorii mówi się coraz częściej.. IMHO coś w tym jest.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Google zaleca tworzenie stron zoptymalizowanych pod kątem urządzeń mobilnych. Współczynnik odrzuceń jasne, że jest większy dla stron niezoptymalizowanej. Nie wiem czy to prawda ale były głosy z Google, że będą obniżać ranking dla takich stron.

Myślę, że RWD już powinno być standardem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeszcze mogę dodać od siebie jako "użytkownika" internetu jak i moich znajomych, od czasu jak sobie sprawiliśmy ipady, to w domu przeglądanie internetu, szukanie, kupowanie na allegro i generalnie internetowa rozrywka to praktycznie w 99% realizowana jest na tablecie.

Więc na razie więcej jest tego "po godzinach", w czasie pracy pewnie częściej na desktopach i telefonach (w zależności od specyfiki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności