Skocz do zawartości

Strona Zawiera Linki "spamowe"

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

W zgłoszeniach pisze że moja Strona zawiera linki niezgodne z polityką google.

Usunąłem wszystkie linki zewnętrzne i ma ZERO Linków zewnętrznych.

Od paru miesięcy wysyłam prośbę o ponowne rozpatrzenie i piszę różne cuda, po czym otrzymuję odpowiedź negatywną.

Co radzicie? Napisałem do nich, żeby przysłali jakieś przykłady albo żeby naprawili ten błąd to dalej twierdzą, że strona zawiera jakieś linki zewnętrzne a ICH NIE POSIADA.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Może konkurencja ciebie linkuje swlem?

że strona zawiera jakieś linki zewnętrzne a ICH NIE POSIADA.

Ręce opadają

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Najlepiej podaj nam komunikat od Google, wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy. Zrób zrzut ekranu bądź przekopiuj treść.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ręce opadają

link zewnętrzny = link wychodzący.

komunikat:

Wykryliśmy na stronach tej witryny wzorzec nienaturalnych, sztucznych, mylących lub manipulacyjnych linków wychodzących. Może to być wynik sprzedawania linków przekazujących pozycję w rankingu PageRank lub udziału w programach wymiany linków.

strona nie zawiera ani jednego linku wychodzącego.

nie ma cloakingu, w cache też 0.

Bez szans na zdjęcie, oni to mają w du**e :)

Od pół roku mam podobnie i nie chca zdjac filtra.

W miedzyczasie stawialem nowe strony i na nich teraz pracuje, a wysylanie prosb o rozpatrzenie traktuje w kategoriach zartu. Tresci wysylanych prosb nie przytocze :)

Czas na testy.

A sprawdzałeś jak Google bot widzi stronę?
Bo może być sytuacja że dla userów jest normalnie bez linków, a jak zmienisz UA na GoogleBot to w stopce doklejone są linki.
Była też kiedyś historia, że gościowi do strony w wersji mobilnej doklejało się świństwo i za to poleciał.
Sprawdź wszystko dokładnie.
Zrób audyt za pomocą choćby Xenu.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ręce opadają

link zewnętrzny = link wychodzący.

komunikat:

Wykryliśmy na stronach tej witryny wzorzec nienaturalnych, sztucznych, mylących lub manipulacyjnych linków wychodzących. Może to być wynik sprzedawania linków przekazujących pozycję w rankingu PageRank lub udziału w programach wymiany linków.

strona nie zawiera ani jednego linku wychodzącego.

nie ma cloakingu, w cache też 0.

Napisz krotki skrypcik np przy zastosowaniu biblioteki Dom w php niech przeleci całą stronę wyłapie wszystkie a hrefs i wstawi (wszędzie gdzie jest inne niz twoj adres www) rel nofollow. Będziesz wowczas pewny że nie ma żadnego linku zewnetrznego , a jak jest to z rel nofollow.

Jak będzesz mial problem napisz na priv jutro wieczorem Ci coś takiego napiszę (za darmo - wiem ze psuję rynek - nie krzyczcie na mnie ;-)

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

weź screaming froga i zobacz czy rzeczywiscie - może masz sql injection jakieś ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co byś nie miał. Usuniesz - to wyjadą ci regułka o "jakości" która nie spełnia ICH standardów. Choćbyś stanął na rzęsach i zrobił "jakość" na 1000 % to mogą ci trzymać stronę na zasadzie "a nam się nie podoba"

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

weź screaming froga i zobacz czy rzeczywiscie - może masz sql injection jakieś ?

wybrałem external i znalazło tylko jakieś java script: nextcontent, jquery, css zewnętrzny do styli i stary kod cpmprofit (firma już nie istnieje i wydaje mi się, że może być przez to:) Inny zewnętrznych urli nie znalazło.

<script TYPE="text/javascript" src="https://www.cpmprofit.com/ads.php?r=864102363bd9a9ef06ce75841e95e587f1086e7e44425692&popup=0&f=300"></script>

w środku tego skryptu jest:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "https://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8"/>
	<title></title>
	<script type="text/javascript">
StaticRequestInfo={Referer:document.referrer};function SetRequestTitle(){document.title=document.domain}function InitiateFrameRequest(){var a="";var b="";if(window.location.search.indexOf("?")==0){b="&framerequest=1"}else{b="?framerequest=1"}b+="&refurl="+encodeURIComponent(StaticRequestInfo.Referer);a=window.location+b;document.write("<frameset rows=\"100%,*\" frameborder=\"no\" border=\"0\" framespacing=\"0\"><frame src=\""+a+"\" name=\"landingparent\"><\/frameset>")}SetRequestTitle();
	</script>
</head>

<script type="text/javascript">
	InitiateFrameRequest();
</script>

<body>
	<noscript>
		<meta http-equiv="refresh" content="0;url=/?framerequest=1">
	</noscript>
	<noframes>
		<meta http-equiv="refresh" content="0;url=/?framerequest=1">
	</noframes>
</body>
</html>

CPM bym wywalił.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jest jeszcze kwestia reputacji konta w GWT. Każdy problem = obniżenie reputacji, czym niższa reputacja, tym trudniej wrócić z różnych kar. Nie ma na to dowodu, ale wiele na to wskazuje, że tak właśnie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności