Skocz do zawartości

Czy Mam Obowiązek Wystawienia Rachunku?

Rekomendowane odpowiedzi

Ta Pani chyba niezrozumiała twojego pytanie.
Nie wiem, może się mylę ale z tego co wiem to w Polsce należy od każdej złotówki zarobionej odprowadzić podatek dochodowy.

Jeśli sprzedajesz komuś coś to musisz wystawić mu papier, że sprzedałeś aby on mógł sobie odliczyć od podatku dochodowego swojej firmy i abyś Ty mógł go zapłacić - bo inaczej na jakiej podstawie masz go zapłacić ?

Firma kupująca u Ciebie usługę / miejsce na reklamę ponosi koszta, a nie ma jak ich udowodnić ... trochę dziwne nie sądzisz ? :)

Gdyby to było możliwe to nikt by nie prowadził DG bo po co skoro mogę firmie sprzedać usługi bez wystawienia paragonu/faktury lub czegoś podobnego ? :)

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kwota wolna od podatku na rok 2013 wynosiła 3091zł. Czyli nie do końca od każdej złotówki chyba, że przekracza roczną podaną wyżej kwote.

Wciąż nie jestem pewien co do obowiązku wystawiania rachunku przez Osobę bez DG. Z tego co wiem ma prawo i nie musi tego robić. Ale co jeśli poprosi o niego Firma. Szukam dalej po google;)

o0

Kwota wolna od podatku nei zwalnia z obowiazku złożenia PITa

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Można temat zamknąć. Na koniec podaje link do artykułu Pana...

specjalisty z zakresu prawa podatkowego:

Skoro problem rozwiązany pozwolę sobie zauważyć, że cały ten temat powinni wnikliwie przeczytać "specjaliści" od marketingu szeptanego męczący nas regularnie na PiO.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności