Skocz do zawartości

Czy Mam Obowiązek Wystawienia Rachunku?

Rekomendowane odpowiedzi

POWINIENEŚ mieć DG. Koniec i kropka.

Nie, jeżeli sformułuje to jako dzierżawę powierzchni reklamowej ;)

https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/5C1D58AF2C

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bzdura... rachunki cały czas funkcjonują.

Bzdura...teraz funkcjonują tylko faktury.

Żadna osoba nie prowadząca działalności nie może wystawić takiego dokumentu.

Koniak, jesteś w czarnej (_)(_).. i wielu innych.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 stycznia 2014 zmieniło się prawo... wiec cały marketing szeptany w piz...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bzdura... rachunki cały czas funkcjonują.

Bzdura...teraz funkcjonują tylko faktury.

Żadna osoba nie prowadząca działalności nie może wystawić takiego dokumentu.

Koniak, jesteś w czarnej (_)(_).. i wielu innych.

Tak się składa, że nie jestem płatnikiem VAT i obecnie kwestia wygląda tak, że rachunek = faktura. Kwestia nazewnictwa.

Niektóre portale piszą, że od nowego roku jest obowiązek wystawiania Faktur, co jest po części totalną BZDURĄ, bowiem Rachunek, który zawiera wszystkie wymagane dane jest Fakturą!

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Fakutra = Rachunek, Rachunek != Faktura ... kwestia interpretacji w US :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

https://www.ifirma.pl/poradnik-przedsiebiorcy/rachunek-a-faktura-zmiany-w-2014-r.html

https://superksiegowa.pl/blog/zmiany-w-fakturach-w-2014-roku-rachunek-czy-faktura/

(jeżeli ktoś czytał artykuł na infakt.pl, to on po cześci może wprowadzać w błąd ;))

Od 1 stycznia 2014 r. fakturą jest każdy dokument, zarówno w formie papierowej, jak i elektronicznej, zawierający niezbędne dane przewidziane w ustawie oraz aktach wykonawczych. Nie ma znaczenia, czy dokument będzie miał nazwę „rachunek” , czy „faktura” i jeżeli będzie zawierał niezbędne dane będzie traktowany jak faktura.

TL;DR:

W dalszym ciągu można wystawiać dokument o nazwie "Rachunek". ALE: jeżeli kontrahent sobie zażyczy dokument o nazwie "Faktura", to taki należy wystawić.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Wracajac do tematu czy trzeba z tego katalogu wystawic fvat i miec DG to moja odpowiedz jest jednoznaczna- juz nie raz zdarzylo mi sie ze wlasciciel nie odpowiadal na zadne formy kontaktu (mail, GG, skype, forum). To chyba jedyny najprostszy sposob na to zeby nic nie wystawiac. Szczegolnie mowa tu o firmie ktora dodala wpis za 10 zl a zachowuja sie jak by to bylo 1k zl.

Ja gdy sprzedaje cos na allegro to sie nie przejmuje tymi drobnymi krzykaczami co czas zajmuja.

Do czasu, aż znajdzie się "życzliwy"...

Ona tez kiedys nie pracowala w urzedzie tylko kombinowala

Na temat kombinowania rodaków polecam artykuł.

https://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16001284,Sklep_umozliwia_reklamacje_z_kazdego_powodu___Wysylamy.html

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Na temat kombinowania Polaków można napisać dużo ale na temat chciwości i złodziejstwa państwa wobec rodaków można napisać jeszcze więcej. Parodią jest żeby zakładać działalność dla kilku stówek miesięcznie a jest mnóstwo ludzi co chciałoby sobie w legalny sposób zarobić parę złotych.

Na temat kombinowania rodaków polecam artykuł

A ja polecam to forum. Włącznie z Tobą każdy tutaj kombinuje i chce "wyjąć" jak najwięcej z prywatnej wyszukiwarki, która nie musiałaby wydawać milionów dolarów na nowe zabezpieczenia przez takimi ludźmi. Czyli co? Sklep z koszulkami jak się robi w uja... to jest źle, bo polak to [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] i kombinator a jak ten sam polak chce przechytrzyć algorytm w innej firmie żeby odnieść korzyści majątkowe to nie jest złodziejem tylko pozycjonerem?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności