Skocz do zawartości

Statystyki Google Analytics I Google Adwords

vintec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś wie jak to jest możliwe, ze statystyki google adwords pokazuję iż na dane słowa kluczowe weszło np wczoraj 200 osób a google analytics pokazuję, że strone odwiedziło wczoraj zaledwie 20 osób? Czy analytics pokazuje błędnę informacje czy bardziej jest to wina adwords ?

Będę wdzięczny za wasze opinie

Biuro Rachunkowe w Warszawie 

Masz wykupione adwordsy czy sugerujesz się plenerem słów kluczowych? Plener pokazuje tylko ile osób miej więcej wyszukuje frazę w danym miesiącu. Kod analityk jak jest w stopce żadko kiedy zdąrzy się załadować jak user wejdzie na ułamek sekundy na stronę i są różnice widoczne między analitics, własnymi statystykami i gwt

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Witaj,

Mam wykupiony adwrds na kilka slow - od dwoch dni sledze ilosc osób jakie weszły przez adwords a statystyki wlasnie z analytics i sie nie pokrywaja

Niestety mam za małą ilość postów aby pokazać screen wiec napisze jak to wygladało wczoraj:

Adwords - laczna ilosc wyswietlen: 123
Analytics: łączna ilość wyświetleń: 22

Czyli ponad 100 różnicy

Biuro Rachunkowe w Warszawie 

Sam nie korzystam z płatnych usług google tj adwords więc mogę powiedzieć tylko tyle. Statystyki adwords pokazują Ci kliknięcia w wykupioną reklamę, a analityk wejścia użytkowników tylko, że kod analityk jest umieszczany najczęściej w stopce strony, a ta ładuje się na końcu jeśli wejście trwało krótko to analityk może go nie zliczyć.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności