Skocz do zawartości

Weryfikowanie Linków Złej Jakości

enimen

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio interesowałem się SiteCondition i chciałbym zapytać w jaki sposób mogę manualnie zobaczyć czy dany link do mojej strony może zaszkodzić?

Jakie czynniki wskazują link złej jakości, który może doprowadzić do powiadomienia ręcznego?

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Było to wałkowane setki razy. Nie ma żadnego przyrządu do zmierzenia jakości linków. Link z tej samej strony dla jednej domeny będzie miał moc a dla innej będzie szkodliwy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jakie czynniki wskazują link złej jakości, który może doprowadzić do powiadomienia ręcznego?

głównie są to czynniki subiektywne. Możesz dostać powiadomienie za każdy link.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dostałeś już 2 wyczerpujące odpowiedzi, więcej się nie da nic dodać, co byś chciał jeszcze usłyszeć?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie ma żadnego przyrządu do zmierzenia jakości linków

Przyrządu nie

ale w takim przypadku

Link z tej samej strony dla jednej domeny będzie miał moc a dla innej będzie szkodliwy.

Można z dużą dozą prawdopodobieństwa określić który link może zaszkodzić ...

Nie ma co robić czarów marów z prostej w sumie rzeczy kiedy tak naprawdę są dwa główne parametry:

1. jakość witryny

2. parametry linku

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@enimen

każdy kto pozycjonuje strony i jest na bieżąco zapłacił by sporą kwotę za oprogramowanie które wskazuje które linki są śmieciowe. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że takiego oprogramowania nie ma. Jedynie możesz sugerować się historią witryny z której linkujesz. Jeżeli takowa witryna ma śmieciowe linki, a w niej widnieje link do Twojej strony, to masz większe prawdopodobieństwo że załapiesz jakieś robactwo od G.

1. jakość witryny
2. parametry linku

3. tematyczność witryny
4. obecność innych linków
Można by tak wiele wymieniać ale reguły niema bo dla wielkiego G wszystkie linki poza AdWords są Be i basta.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Wszystko o czym wspomniałeś jest składową tych dwóch głównych parametrów ;) a co najważniejsze zawsze znajdą sie powody aby dopieprzyć się do każdego linka na zasadzie "dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Można z dużą dozą prawdopodobieństwa określić który link może zaszkodzić ...

3. tematyczność witryny

I jedno i drugie to bajki z mchu i paproci.

Blejkuś to, że Ty nie potrafisz i dla Ciebie to SF (science fiction) nie oznacza , że inni tego nie potrafią zrobić . Własnie z takich "bajek" potem bierze sie zdziwienie "dlaczego link został uznany za szkodliwy skoro był w katalogu należącym do jakże wartościowej grypy katalogów :D albo no dlaczego skoro to był wartościowy precel-srecel i tylko 3 linki w treści jak u innych ...

nie oznacza , że inni tego nie potrafią zrobić

Oznacza, ale nie ma sensu dyskutować, bo przecież wiesz lepiej.

"dlaczego link został uznany za szkodliwy skoro był w katalogu należącym do jakże wartościowej grypy katalogów :D

Dlaczego więc link z tego samego katalogu nie szkodzi innej stronie znajdującej się w nim?

Tak jak pisałem wcześniej, każdy link może zaszk0dzić. To wyliczanie parametrów jest psu na budę. Google i tak się kieruje swoim widzimisię.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności