Skocz do zawartości

Temat Pracy Licencjackiej O Seo

Shinpu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisanie pracy z głowy nie stanowi problemu jednak w pisaniu pracy musisz cytować innych (nie możesz się opierać tylko na swojej wiedzy)

I właśnie do tego służy część teoretyczna

i czasami teza postawiona w jednym źródle może być sprzeczna w innym źródłem dlatego też musisz bardzo uważać...

Dlatego patrzy się, że jeśli pięciu autorów uważa że Ziema jest okrągła, a jeden, czy dwóch, uważa że płaska to przedstawia się wszytskie opinie autorów ale obiera się w pracy tę, którą wskazano najczęśćiej i ładnie podsumowuje: "Na potrzeby nieniejszej pracy przyjęto pogląd M. Kopernika, który uważa że Ziemia jest okrągła". Dopiero na podstawie tego można budować problemy i hipotezy badawcze: problem badawczy: Czy Ziemia jest okrągła?, hipoteza- Ziemia jest okrągła.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

obiera się w pracy tę, którą wskazano najczęśćiej

No i akurat w SEO się to nie sprawdzi. Wystarczy przeczytać 10-20 ostatnich tematów z tego forum. 80% wypisuje głupoty, bo tak im napisało 20%, które albo nie wie, albo specjalnie wprowadza w błąd. W takiej sytuacji już na starcie będziesz miał złe hipotezy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

#up

Ale pisząc prace naukową, nikt nie opiera sie na wiedzy z forów i pseudo blogów...Chodzi mi o opieranie się na ksiażkach, możliwie jak najnowszych. Hipoteza musi wynikać z części teoretycznej, bo według definicji jest ona najbliższa prawdy, jednak w przypadku SEO to poprawność tej hipotezy sam sprawdzasz przeprowadzając badania

w przypadku SEO to poprawność tej hipotezy sam sprawdzasz przeprowadzając badania

Wątpię, że studenta będzie stać na setki domen i kilkadziesiąt serwerów do testów, nie wspomnę już o narzędziach i analizowaniu później wszystkiego.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

"SEO" jest pojęciem wymyślonym

a "pozycjonowanie" pojeciem wymyslonym w PL ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A jednak, ja w swoją prace inżynierską zainwestowałem prawie 4 tysiące złotych, w magisterką jak do tej pory - ok. 3 a może i więcej lub mniej, nie podliczałem jeszcze, tylko za inżynierkę dostałem wyróżnienie, nagrode i stypendium , więc kwota ta mi się zwróciła i z tych pieniędzy robię testy obecnie do pracy magisterskiej. Mam nadzieję, że praca ta zostanie także wyróżniona :)

ja pisałem pracę dyplomową z uruchomienia sklepu w internecie wraz z binzes planem uwzględniającym rożne rzeczy (w tym seo i sem)... wyszło 86 stron i sklep do dzisiaj stoi ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Znaczy młodzież mamy jeszcze w porządku :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

"Wyciągłem" średnią :D

Chociaż patrząc na wypowiedzi co poniektórych to nie można się oprzeć wrażeniu, że są starcami w wieku dwudziestu paru lat ...

Ja pisałem pracę magisterską z pokrewnego tematu - Analiza skuteczności reklamy internetowej. Tyle, że magisterska opierała się na badaniach, przeliczeniach, różnych testach, wynikach i wnioskach. Dzisiaj niestety, ale tą moją pracą można się już teraz co najwyżej podetrzeć, gdyż dużo rzeczy się zmieniło i wiele elementów jest już nieaktualne.

W pracach inżynierskich i licencjackich jest łatwiej, ponieważ opierasz się na literaturze. W inż. musisz się dodatkowo wykazać umiejętnością posługiwania różnymi narzędziami.

Z doświadczenia wiem, że lepiej mieć obszerniejszy temat (np. taki jak zaproponowałeś), ponieważ nie będziesz się martwić o wyrobienie limitu stron, które uczelnie wymagają. Strony internetowe to też źródło i należy je uwzględnić w pracy. O aktualną literaturę może być trudniej, a o tym czy wystarczą same www zadecyduje Twój promotor.

Najważniejsze dla Ciebie jest aby się obronić. Po odebraniu dyplomu, aktualność pracy już Cię nie powinna obchodzić.

Starców nie biorą do woja ;)

Chodzi mi o opieranie się na ksiażkach, możliwie jak najnowszych

autorzy piszą to co chcesz przeczytać plus to co sami przeczytali na blogu i/ forum :) no i jakies tam swoje złote mysli tez umieszczają .

temat dobry , ja tak jak pisałem , oparł bym znaczenie słów wpływ seo i pozycjonowania na wyniki wyszukiwania jako zaprzeczenie idei Google

ale tak jak ktos pisał wczesniej zależy czy to ma być filozofia czy coś tam ... innego

albo "znaczenie modlitwy w trakcie aktualizacji algorytmu" coś w tym stylu

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Jeśli to temat z dziedziny prawa to proponował bym

"Etyczne i nieetyczne działanie korporacji Google skierowane na małych i średnich przedsiębiorców"

Tutaj przykładów będziesz miał od groma i wszystko udokumentowane ( w jakis sposób ... ale będziesz mógł się powoływać na osoby bezpośrednio pokrzywdzone cytując np. fragmenty skarg z oficjalnego forum google )

Jakie to sa działania etyczne ? jakie nieetyczne? kto je będzie definiował że takwe są ? masz jakiś zestaw wyroków w tej kwestti żeby było na czym sise oprzeć ??

Boshh...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności