Skocz do zawartości

Szukam Dobrego Harvestera Google

torpeda

Rekomendowane odpowiedzi

ogólnie posiadam USM, ale bardzo słabo działa nawet przy "%" blog(może to wina proxy, ale próbowałem już na kilku źródłach proxy), dlatego chciałem zmienić na coś innego, scrapeboxa też mam ale on nienadaje się do harvestowania takiego konkretnego. Zastanawiam się nad GScraper ale czy jest on lepszy od USM ??

scrapeboxa też mam ale on nienadaje się do harvestowania takiego konkretnego. Zastanawiam się nad GScraper ale czy jest on lepszy od USM ??

Dlaczego uważasz, że nie nadaje się do konkretnego harvestowania? Może problem tkwi w zrozumieniu działania harvestera? Scrapebox w szczególności w pluginem automator jest doskonałych narzędziem do harvestowania. Korzystałem z Gscraper, Xseon Parser, USM i jeszcze z własnych dedykowanych i wg mnie Scrapebox od nich nie odbiega. Zapewne masz problem z dobrymi proxy, a to już inna kwestia. Jeżeli chcesz bazować na publicznych zainteresuj się gather proxy, lub działaj na prywatnych.

Nie mogę powiedzieć jak teraz sobie radzi USM, bo dawno nie korzystałem, a teraz nie mam technicznej możliwości sprawdzenie, ale w kwestii proxy publicznych np z PM i ogólnej wydajności zależy jakich footprint używasz i tyczy to IMHO wszystkich harvesterów. Jeśli w footprint'ach bada operatory jak inurl:, intitle, site:, Powered by i ich kombinacje itd.. proxy dostaje bana nawet po kilku zapytaniach lub nie zrobi żadnego z powodu już nałożonego bana, co praktycznie może uniemożliwiać prawidłową pracę programów.

---

No i kolejna ważna kwestia, to ilość proxy zwłaszcza publicznych i tu uważam, że dolne minimum to 50 choć i to może być za mała i kwestia podmianach tych co dostaną bana, no i na pewno w PM nie jest tak, że jak 50 dostanie bana, to przy kolejnym pobraniu za kilka minut 50 będzie nowych - tak dobrze to niestety nie ma :zeby:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ogolnie dzialalem na polskich projektach typu proxymarket itp w połaczeniu z USM ale ostatnio nawet na prostych pytaniach sie wysypuje

No to w ten sposób daleko nie zajedziesz, przynajmniej nie w Google. Dobre proxy oraz eustawienie czasu pomiędzy zapytaniami to podstawa przy harvestowaniu. Warto również mieć zmienny useragent przy każdym keywordzie.

nawet na prostych pytaniach sie wysypuje

Może napisz jaki masz pakiet proxy w PM i się powinno wiele wyjaśnić. Pakietem 100 proxy z PM świata nie zawojujesz, a 130 miesięcznie trzeba płacić. Jeżeli nie masz naprawdę sporego budżetu na proxy miesięcznie, to poczujesz dużej różnicy między SB a Gscraperem np.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności