Skocz do zawartości

Pozycjonowanie W .de

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak zdobyć listę stron do których można dodać swoją,sprawa bardzo prosta, wystarczy SEO SpyGlass i masz całą listę stron do

jakich linkuje twoja konkurencja w większości darmowe wpisy,płatne strony to średni koszt 500 eu /rok (gelbe seiten),największym problemem jest język.Ludzie piszą że pozycjonujemy tak jak w Polsce z tym się całkowicie nie zgodzę .Zobacz jak wygląda rynek niemiecki pod względem stron a polski śmietnik.Moim zdaniem samo pozycjonowanie jest bardzo proste ale języka nie da się nauczyć w krótkim czasie.Tylko czysta strategia seo ma tutaj prawo bytu.Powodzenia

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Może ja pomogę, ostatnio znalazłem dodawarkę niemieckich precli connektar.de Sęk w tym że nie jest ona darmowa. Jedynie dwa wpisy za free zwei Pressemitteilungen gratis reszta płatna. Jeśli chodzi o katalogi, polecam urlpartner.de rozpisałem na blogu jak dodać wpis w trzech prostych krokach. Tutaj też prosty katalog: suchbiene.de darmowy. Ja szukam zawsze po frazach seo kataloge, seo verzeichnisse, seo kataloge, webkataloge i oczywiście darmowe webkatalog ohne backlink, kostenlose webkataloge itd.Można też tutaj coś wyszukać: linkbuilding-profi.de/deutsche-artikelverzeichnisse/ Fajnie jak się komuś przyda :)

Dolmatio » agencja tłumaczeń

Zgadza się, większość stron posiada stronę Impressum w formie grafiki jak np. tutaj: lochmann-apps.de/impressum.htm Tutaj: exware.de/werbung-und-verkauf/welche-angaben-muss-das-impressum-meiner-homepage-beinhalten jest dokładnie napisane co powinnma zawierać strona Impressum czyli: imię, nazwisko, dane firmy (NIP;REGON) oraz siedziba: Sitz der Gesellschaft odpowiedzialność za treść (für den Inhalt dieser Seite verantwortlich ist itd) adres email. Czyli praktycznie wszystko ;) Wielu Niemców trzyma się tego kurczowo, nawet przy prywatnych stronach w myśl zasady: Ordnung muss sein ;)

Witajcie

Wiele informacji, które tu przeczytałem jest bzdurą. Od 10 lat mieszkam w Niemczech i pozycjonuje strony w DE. Z Impressum sprawa wygląda tak, że każda strona która jest prowadzona komercyjnie czyli jeśli masz z niej jakiekolwiek zyski to musi mieć postronę Impressum. Ponadto nie może być w postaci pliku graficznego. Jeżeli nie ma strona takiej podstrony to kara wynosi 25 000 Euro i to bez wzgledu czy firma jest zameldowana w Niemczech czy w Polsce. Jeżeli coś oferuje dla Niemiec to podlega prawu niemieckiemu. Jest jeszcze wiele innych spraw na które pozycjonerzy w DE muszą zwracać uwagę bo inaczej mogą równo dostać po głowie.

Dojedziesz na tym donikąd. I NIE, nie wygląda to tak jak w Polsce. Algorytm jest ten sam, ale priorytet dla Google zupełnie inny.

dokładnie, w Niemczech SEOkatalogi nie maja żadnych szans.

są setki niemieckich ksiąg gości, trochę precli i for, generalnie sporo stron gdzie można dodać linki.

precle i ksiegi gosci to przeżytek.

Polskiego SEO nie można porównywać z Niemieckim. Fakt, że to jest to samo Google i algorytm ale w Niemczech podchodzi się do SEO inaczej.

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

Dlatego jeżeli nie znasz niemieckiego prawa to lepiej nie pozycjonuj w DE.

najlepiej rozumiem pozycjonować u Ciebie :D Bzdura, niemieckie prawo telekomunikacyjne to nie testament na pamięć uczyć, wystarczy przeczytać raz kluczowe zapisy, jest wiele streszczeń jeśli dobzre pamiętam nawet na stronie ministerstwa gospodarki.

Wiele informacji, które tu przeczytałem jest bzdurą. Od 10 lat mieszkam w Niemczech i pozycjonuje strony w DE

ale na domenę własną to chyba zarobiłeś, bo reklamować się jako pozycjoner w DE z 10 letnim doświadczeniem i na domenie .wordpress.com to chyba nie jest najlepszą rekomendacja

. Z Impressum sprawa wygląda tak....

wygląda jak mówisz i jak piszę w internecie, nie jest to żadna tajemna wiedza.

p.s nie pisz sam ze sobą bo po co 10 min Twój post, jak można edytować poprzedni??

@Max to jest chyba jego:

https://www.top-online-position.de/ 

;) niech ma linka :) za "wschodniej granicy" :)

Ale i tak dziwię się, że linkujesz to z wordpressów napisanych po polsku, bo przecież "profesjonalnie" oznacza też językowo :) ale co my tam szaraczki z polszy wiemy... my biedni... bo nas niemiaszki okradały przez całą wojnę ;)...

sorry za off, nie mogłem się powstrzymać :)

/edit tutaj zwrócono mi uwagę, że w ju łe sej mówi się o "polskich obozach pracy", zatem sorry myśmy niemieszków okradali :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Korciło mnie żeby poszukać i chyba udało mi się znaleźć internet4jurists.at/e-commerce/impressum1a.htm kara za brak Impressum, to nie jak kolega mariuszzzzzz napisał 25 000 eur takiej kwoty nigdzie nie udało mi się znaleć a 3.000 eur. Nawet odnalazłem artykuł z Zeit'a wielki FB za brak Impressum w swojej apce zapłacił właśnie 3.000 eur a nie 25.000 eur. Dura lex, sed lex a nieznajomość prawa jakiegokolwiek (polskiego, niemieckiego) szkodzi...

@Altaica niech ma chłopak linka ;)

najlepiej rozumiem pozycjonować u Ciebie :D Bzdura, niemieckie prawo telekomunikacyjne to nie testament na pamięć uczyć, wystarczy przeczytać raz kluczowe zapisy, jest wiele streszczeń jeśli dobzre pamiętam nawet na stronie ministerstwa gospodarki.

tego nie sugerowałem, to miało być jako dobra rada, a co każdy zrobie to jego sprawa. Jeżeli ktoś czuje się na siłach to prosze bardzo.

jestemkontent

To przeczytaj ten artykuł:

https://www.impressum-recht.de/abmahnung-bei-verstoss-gegen-impressum-pflicht.html

a 25 tys mam z tego bo znałem taką firmę, która taka kare dostała.

altaica

linkuje bo mam do tego powód

a czy to ważne czy darmowy blog czy nie? jeżeli potrafisz go wypozycjonować na twoje ważne frazy to i lepiej dla ciebie.

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

Sądzę, iż w praktyce nie ma możliwości, aby za brak impressum ukarany został Polski przedsiębiorca, posiadający siedzibę w Polsce i mający domenę globalną w języku niemieckim - która znajduje się na serwerze zlokalizowanym Polsce. Jeżeli nie jesteś Niemcem, nie mieszkasz i nie masz siedziby firmy w Niemczech, a witryna nie znajduje się na serwerze zlokalizowanym fizycznie w Niemczech - to mogą ci naskoczyć, gdyż zdarzenie ma miejsce poza terytorium Niemiec. Kończy się terytorium Niemiec - kończy się prawo Niemieckie.

(...) Anders sieht der Fall jedoch aus, wenn eine deutsche Niederlassung besteht oder sich der ausländische Anbieter direkt zum Zwecke des Wettbewerbs an den deutschen Markt mit seinem Internetangebot richtet. Dann gilt die Impressumspflicht.

Jeżeli tak jak opisałeś masz strone na której są tylko inforacyjne rzeczy dla Niemców to nie musisz mieć Impressum. Ale tak jak pisze na tej stronie, że jeżeli prowadzisz ją w celu oferowania jakiegoś produktu lub usług to jak najbardziej musisz mieć Impressum. W tym artykule wytłumaczyli dlaczego:

(...) dass die Pflichtangaben dem Verbraucherschutz dienen.(...)

chodzi o ochrone konsumentów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności