Skocz do zawartości

Linki Z Płatnego Katalogu

rivesca

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzyłem pozycję i gdzieś tam z głębi internetu moja strona znalazła się nagle na 8mej stronie wyszukiwania i miałem nadzieje że jednak nie zaszkodziło mi taka duża ilość linków dodana jednego dnia ale 3godź temu spadła na 9 pózniej na 10,11 i ciągle spada.

Linki z dodaj.pl Ci nie zaszkodziły. Po 1. masz nową stronę, więc zajmie Ci chwilę, zanim zdobędzie stabilne pozycje. Do tej pory możesz nawet tego samego dnia raz zobaczyć ją wysoko, a raz w otchłani, ale to nie znaczy, że konkretny link Ci zaszkodził. Pamiętaj, że te 1590 linki to zaledwie 8-10 domen, z tego co piszesz.

po prostu chciałem wiedzieć czy pieniądze wyrzucone w błoto, na frazę ,,Jak stworzyć stronę internetową"

Tak dla pewności, umieściłeś tę frazę w tytule swojej strony? To najważniejsze miejsce dla niej, a wiele (początkujących) osób o tym zapomina.

Bo jakoś nie zabardzo chce latać po forach i innych blogach i na chama zostawiać tam swoje linki z czego wiem ze połowa i tak zostanie usunięta bo za dużo osób tak robi i utworzył by się przez to śmietnik.

Wszystko zależy od tego, w jaki sposób to zrobisz. Jeśli faktycznie przygotowałeś ciekawy poradnik na temat tworzenia stron, to wystarczy znaleźć odpowiednie tematy i odesłać do tekstu. Poza tym, od czego są linki w stopce, w których możesz reklamować stronę i dzięki którym nie musisz już dodatkowo odsyłać w niej w treści postów?

A włąsne zaplecze na dalsze pozyskiwanie linków co o tym sądzicie?

A własne zaplecze też trzeba podlinkować ;-) i również nie tylko z katalogów stron.

Człowiek stara się, dodaje powoli do katalogów licząc że to przyniesie efekt a okazuje się że w sumie niepotrzebnie.

Potrzebne, ale nie można ograniczać się tylko do jednego źródła w szczególności, jeśli jest to jedno ze słabszych źródeł linków.

czy w ogóle istnieje sens dodawania do darmowaych katalogów?

Tak, jest sens zgłaszać stronę do sensownych katalogów.

Co do pomysłów na inne sposoby na linki, tutaj masz fragment materiału na ten temat. Mam nadzieję, że się przyda zamiast studiowania całego działu dla początkujących ;-) Przy materiałach edukacyjnych (typu jak coś zrobić) będzie Ci wyjątkowo łatwo o ich promowanie.

Nie panikuje, nie martw się, po prostu chciałem wiedzieć czy pieniądze wyrzucone w błoto, na frazę ,,Jak stworzyć stronę internetową" mam taką nadzieje, na razie chyba nie powinienem dalej linkować jak mam te 1500linków, pierwsza strona na tego typu frazy ma około 500linków.

Ta frazę i jej wszystkie odmiany przynoszące ruch obstawiam już od kilku lat. Osobiście mogę Ci powiedzieć, że z obecnym poziomem wiedzy nie masz co liczyć na szybkie uzyskanie korzyści, które uzyskasz będąc dopiero w top1-3. Nie jest to mocno konkurencyjna fraza, teraz w dobie wszechobecnych linków nofollow zaczynać ją pozycjonować od nowa musisz uzbroić się jednak w cierpliwość. Ze swojej strony na samym wstępie mogę Ci powiedzieć, że wybrałeś złą frazę jako fundament pozycjonowania. Istnieją inne bardziej generyczne w temacie.

Tutaj lista co bardziej pożytecznych katalogów... https://www.fancyfactory.nazwa.pl/public/lista-katalogow.gif Zestawienie z końca 2012 r. ciężko więc powiedzieć czy wszystkie na chwilę obecną kwalifikują się do zestawienia. Większość z pewnością tak.

Tutaj lista co bardziej pożytecznych katalogów... https://www.fancyfactory.nazwa.pl/public/lista-katalogow.gif Zestawienie z końca 2012 r. ciężko więc powiedzieć czy wszystkie na chwilę obecną kwalifikują się do zestawienia. Większość z pewnością tak.

Szanuje za chęć pomocy ale czy zdajesz sobie sprawę jak wielkie zmiany zaszły w ciągu ostatnich 2 lat? Można wręcz powiedzieć, że ogromne. Dajesz mu starą bazę w tym przypadku, to jest jeszce w miarę OK bo nie tak dużo się w niej zmieniło natomiast jak już to najświeższa lista tego typu ze stycznia 2014 jest na blogu pana Glijera https://www.cezzy.pl/50-najlepszych-katalogow-aktualizacja-1-12-2011/

Chyba, że chodziło Ci tylko o zdobycie linka hehe

Wracając do pozycjonowania płatne katalogi typu dodaj.pl itp zniszczyły moją stronę. Dodawałem moją stronę do 3katalogów dziennie przez 3dni i z tych 9 stron otrzymałem ponad 6tyś linków co totalnie udupiło moją stronę. Przez 2dni było widać efekty pozycjonowania choć z poradników wyczytałem że taka nadmierna ilość linków tylko wpędzi moją stronę w filtr i google całkowicie wywali mnie z wyszukiwarki na frazę ale posłuchałem was i katalogowałem dalej przez kolejne dwa dni po 3katalogi. Moja strona była na 8,7,6,5,4 stronie aż wpadła w filtr przez te nadmierne linki bo z katalogów otrzymywałem po 200+ dziennie. Posłuchałem waszych rad przez co na daną frazę całkowicie wypadłem z wyszukiwania nawet po 2tyg przerwy bez linkowania. Straciłem tylko 60zł na te katalogowania ale za to teraz wiem że informacje należy zdobywać z artykułów od ludzi którzy się na tym znają. Od teraz tylko linkuje moją nową stronę z forów i blogów żeby mieć naturalne linki i oczywiście darmowe i będę zdobywał po 5-10 linków dziennie a nie po 200 jak to było z katalogów i słuchanie jakiś głupich rad że to normalne i nic nie szkodzi. Jeśli trafiłeś tu dzięki google, to nie powtarzaj moich błędów i nie kupuj linków z katalogów które oferują ci setki linków za 3-4zł bo zyskasz pozycje na krótki czas a i tak po paru dniach ją stracisz. Linkuj naturalnie z forów, blogów, ksiąg gości itp bo katalogi to wyrzucanie pieniędzy w błoto gdyż są nastawione tylko na zysk i po paru miesiącach znikają z sieci. Kończąc moją wyczerpującą odpowiedz chciałbym podziękować użytkownikowi Arkaszka za poświęcenie mi 5ciu minut na przekazaniu mi pożytecznych informacji odnośnie pozycjonowania ( jak kiedyś zarobię 1milion z reklam adsense zasponsoruje ci wakacje na Majorce :D ) bo dla wielu użytkowników tego forum to informacje np. odnośnie czy pozycjonowanie ze stron zapleczowych coś daje jest tak ściśle tajna że nie mogą mi jej zdradzić.

Naturalne linki, to będziesz miał jak ludzie sami z niewymuszonej woli będą do Ciebie linkować, a nie jak ty będziesz je zamieszczał :P Mnie się wydaje, że nie zapoznałeś się dokładnie z tym co napisali przedmówcy i nie wdrożyłeś tego w życie. Mówili Ci o różnicowaniu itp itd udzielili sensownych odpowiedzi. Katalogi są takim samym narzędziem jak wszystko inne, można też mieć swoje katalogi jako zaplecze. Tylko trzeba znać te narzędzie i wiedzieć jakie są ich możliwości. Co, kiedy, w jakiej liczbie i jakiej formie wykorzystać tę formę linkowania. Wykorzystaj podpowiedzi Arkaszki, Lexy, Larrego i innych.

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Projekt Lukas mniejsza z tym czy ludzie sami z forów i blogów będą do mnie linkować czy ja sam, ważne że dla google będą to naturalne linki.

unnamed czytaj uważnie to co piszę, nie napisałem że 5-10 linków i będę w topach tylko że 5-10linków dziennie będę zdobywał do swojej strony i po 1-3mieś uda się zdobyć frazę na 1000-2000 wyszukań bo na te frazy w większości są blogi i mają po 100-500 linków oczywiście zaraz jakiś einstein będzie próbował napisać ale link linkowi nie równy! ogarnij podstawy! ale oczywiście sprawdziłem konkurencję i wszystki ich linki pochodzą z forów i blogów więc ja zrobie to samo. Jeszcze mi powiedz że frazę na tysiąc wyszukań gdzie top1 ma 400 linków z forów będę pozycjonował rok czy dwa lata bo po tobie moge spodziewać się takiej odpowiedzi.

Nie, były to zwykłe linki bez promocji za 2.44zł-3.66zł bez żadnej promocji, dodałem również do katalogu gazeta.pl interia.pl wp.pl gwiazdor.pl

ale jakoś ahrefs.com nie znalazł moich linków z tych stron nie wiadomo czemu bo otrzymałem email że strona została dodana do katalogu i jest tam mój link ale jakoś google nie mógł do znaleźć :/

Czemu ma tak duzo linkow wychodzacych ten kat..

Url: dodaj.pl

Total links: 147 :kwasny:

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Wiem że przy wpisach premium umieszczają link do mojej strony na wszystkich swoich podstronach ale nic takiego nie kupywałem ale zobaczyłem że w niektórych katalogach jest coś takiego jak wyróżnione strony i oceny on moderatorów za wpis i moja strona znajdywała się w tych wyróznionych i dlatego pewnie tyle linków dostałem od dodaj.pl tak samo jak (chyba) kataloog.pl i jeszcze pare stronek od których dostałem po 500-1000linków co tylko zniszczyło moją stronę a nie pomogło :/ .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności