Skocz do zawartości

Zakładanie Firmy A Wcześniejsze Zarobki

bear00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest to mój pierwszy post, więc pragnę się na wstępie przywitać :)

Mam takie pytanie. Mam powiedzmy jakieś tam zarobki z Adsense, których nie wypłacałem na swoje konto bankowe jako osoba prywatna, więc nie rozliczałem się z tego. Teraz chcę założyć firmę. Czy myślicie że mogę te wcześniejsze zarobki podciągnąć już pod firmę i je rozliczyć jako firma? Powiedzmy, że zarobki od lutego niewypłacane, a firma teraz. Czy urząd to jakoś sprawdza, żąda wyciągów z adsense, i zobaczy że zarabianie już było wcześniej, czy mogę mieć jakieś problemy z tego powodu? Zaznaczam, że chcę to legalnie rozliczyć już jako firma.

Nie będzie z tym problemu, bo kasę dostaniesz jak już będziesz działalność prowadził a US nie sprawdzi za jaki okres są to zarobki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 4 tygodnie później...

Mialem podobny problem faktury możesz wystawić wtedy kiedy złożysz w us papier o vatowca, czyli 1 dzień lub 2 po złożenia papieru możesz wystawiać f-vat. Jednak jeśli to kwota do 300-400 zł podarował bym f-vat jeśli kilka tysięcy i jest to okres działania firmy to raczej będziesz musiał wystawić f-vat. Jeśli zarobiłeś to wcześniej to podciągnij to do PIT 37.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności