Skocz do zawartości

Domeny Linkujące

365mozliwosci

Rekomendowane odpowiedzi

Zarówno narzędzia webmastera, które udostępnia Google i serwisy typu MajesticSEO pokazują domeny, które linkują na poszczególnych stron. Niestety, listy te różnią się od siebie. Z góry przepraszam jeśli pytanie jest naiwne, ale w jaki sposób korzystacie z tych różnic? Linki z YouTube czy Pinteresta Google w swoich narzędziach wyświetla, Majestic ich nie widzi. Z kolei Majestic widzi znacznie więcej linków ze stopek serwisów, które Google zdaje się w swojej liście pomijać. Różnic jest o wiele więcej więc będę wdzięczna za wszystkie opinie.

W narzędziach webmastera nie pokazuję się wszystkich linków, co więcej nigdzie nie jest napisane że wszytki maja tam być i kiedy po dodaniu linka mają się pojawić. Co do MS, Ahrefs to ich roboty notorycznie banowane i nie wszędzie mogą trafić.

dwa różne narzędzie pokazują co same wyłapią i stwierdzą, sumując kilka narzędzi możesz wyłapać wszystkie linki

w każdym z nich nie będziesz miał wszystkich linków tylko jakiś wycinek, zależny co zostało wyłapane lub co narzędzie pokazuje - gogle pokazuje ich w pewnym sensie najmniej - czemu - trudno wyczuć, ale nie pokazuje wszystkiego,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

W GWT pokazywane są linki istotne z ich punktu widzenia - na plus i na minus. Resztę tak na prawdę można olać. Nie wiem, czy ktokolwiek zwrócił na to uwagę, ale to jedna z cenniejszych wskazówek, jakie można otrzymać od Google'a.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

@Kung Fu SEO

Osobiście mam inne odczucie. A to ze względu na chociażby wychodzenie z filtrów ręcznych. Zdarzyło mi się to parę razy, ale za każdym razem linki z GWT to było za mało. Dopóki nie usunąłem/zrzekłem się linków widocznych w ahrefs lub majestic, otrzymywałem negatywne odpowiedzi na RR.

Każde z tych narzędzi ma inne roboty, więc trafiają na różne źródła linków. Poza tym, GWT pokazuje tylko fragment linków, w tym m.in. linki nofollow czy zgłoszone przez disavow, a więc także te, które są pomijane w ustalaniu pozycji. Jeśli więc potrzebujesz pełnych danych do analizy, skorzystaj z kilku narzędzi i połącz te dane. Sama korzystam albo z GWT + MajesticSEO, albo dorzucam do tego jeszcze linki z Ahrefsa. Dawniej korzystałam z Link Detox i on sam pobierał dane z wielu zewnętrznych narzędzi, wypluwając na koniec tylko aktualnie wyświetlane linki z ponad 20 różnymi parametrami do analizy.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności