Skocz do zawartości

Linki Do Satelity

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Są dwie strony satelickie. Porządnie zrobione, dobre treści skondensowane w jednym temacie. Do jednej strony (X) linki z precli, niedużo. Druga strona (Y) czysta, bez linków. Strona Y wysoko, X nawet w wyszukiwarce nie ma. Tzn. pojawiła się i zniknęła. Wygląda na to, że linki (przynajmniej z precli) faktycznie szkodzą :)

A tak poważnie, to czym najlepiej takie strony linkować. Treści jest na nich mało (po kilka stron), ale są to treści dotyczące konkretnego tematu, stąd b. mała ilość słów kluczowych do windowania. Wydaje(?) mi się, że w takim przypadku bombardowanie marnej wartości linkami z precli są chyba bez sensu. Może mocne profile?

@up puszczając kilkanaście linków trudno o ich szeroki wachlarz :)

Zastanawiam się tylko czy mając taka strone ni elepiej zainwestować w kilka/naście porządnych linków zamiast pakować precle, któe bardziej deniż pozycjonują.

I przy okazji jeszcze jedna sprawa. Czy jest jakaś możliwość ukrycia linka przed G? Wiem, że to śmiesznie wygląda, ale wydaje mi się, że czasem są sytuacje kiedy lepiej żeby G nie widział dokąd linkuję i nofollow nie załatwia tu sprawy. Kiedyś boty miały problem z JS, ale to było kiedyś.

To jak dałeś kilkanaście linków to dorzuć do pieca o wiele więcej tych dobrych linków. Dobrze by było żeby te dobre linki dodatkowo podlinkować. Tylko uważaj na ilość fraz żeby nie spalić domeny. Najlepiej zaczynać linkować od fraz "naturalnych" i brandowych - zapewni Ci to jako takie bezpieczeństwo.

• 2 tygodnie później...

@up im więcej dodaję satelitek tym niżej jest moja strona firmowa. Satelity są na niezależych domenach, na różnych IP.

Czy wynika to z tego, że z tych satelit, czyli nowych, słabych stron mam b. dużo linków dofollow do strony firmowej?

A jeśli tak to lepiej dawać z satelity linki nofollow, czy wręcz ukrywać linki przed G?

To może być wynik wielu rzeczy, np. że zaprzestałeś linkować stronę docelową z innych źródeł, stare linki znikają bo...., a nowe linki z "satelit" są bardzo marne. Jeśli twoje satelity mają tak poważne podlinkowanie jak napisałeś, to raczej link z nich d..py nie urywa.

Może konkurencja walczy i linkuje na potęgę, może masz jakiś błąd na stronie, może.... itd,

To może być wynik wielu rzeczy, np. że zaprzestałeś linkować stronę docelową z innych źródeł, stare linki znikają bo...., a nowe linki z "satelit" są bardzo marne. Jeśli twoje satelity mają tak poważne podlinkowanie jak napisałeś, to raczej link z nich d..py nie urywa.

Może konkurencja walczy i linkuje na potęgę, może masz jakiś błąd na stronie, może.... itd,

Ale generalnie, czy jeśli satelitki nie podlinkowuję lub czynię to bardzo delikatnie, wręcz niezauważalnie to linki z nich do firmówki powinny być raczej dofollow czy nofollow, czy nie ma to raczej różnicy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności