Skocz do zawartości

Dodatkowa Podstrona - Wypozycjonowanie Na Nowe Słowa Kluczowe

peku33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie chcę umieszczać linku do strony, więc szybko opiszę co i jak.

Posiadam średniego rozmiaru portal internetowy. Domena została założona około 5 lat temu, portal istnieje od zawsze w jej subdomenie, coś jak sklep.spawanie.pl (zupełnie przypadkowa nazwa)

W google zajmuje top1 pozycje na (prawie) wszystkie interesujące mnie frazy.

Miesiąc temu utworzyłem nową podstronę powiedzemy /materiały/.

Chciałbym teraz wypozycjonować tę stronę na materiały spawalinicze.

Zupełnie nie wiem od czego się zabrać. Utworzyłem (mam nadziję) dobry content, h1, h2, h3, kilka obrazków z alt i title.

Strona jednak (duża konkurencja?) jest dopiero na 10-11 pozycji w google (po miesiącu).

Jak wpłyną na pozycjonowanie:

- linki na stronach klientów (od bardzo małych, do całkiem sporych) - na przykład w stopce

- umieszczenie strony w katalogach (nie da się ustawić /materiały/ tylko trzeba dać link do całej domeny, a może zrobić subdomenę materialy.sklep.spawani.pl i ją pozycjonować +301 do /materiały)?)

- linki z nofollow (sygnatury na forach itp)

Na jaki wydatek muszę się przygotować?

Proszę też o kilka praktycznych wskazówek.

Dziękuję za pomoc.

jak strona jest na 10-11 miejscu samą optymalizacją, to konkurencji nie powinno być dużej;)

zakładam że w Twoim przypadku kilka dobrych linków ze stron klientów (jeżeli masz możliwość to korzystaj) + linki z for powinno wywindować stronę dużo wyżej, a katalogi sobie odpuść

Zdecydowanie stawiałbym na subdomenę. Jednak przy tej opcji trzeba się liczyć z tym, że będzie więcej zabawy niż przy podstronie.

a ja stawiałbym na podstronę -cała domena ładnie pracuje na jej wynik. Wystarczy kilka (naście) dobrych linków bezpośrednio na nią i powinna pójść w górę. Moim zdaniem subdomena to niepotrzebna praca.

Ok, konkurencja na tą frazę od niedawna zrobiła się spora.

Czy linki ze stopek na forach (które mają nofollow) jakkolwiek wpływają na pozycję?

Liczy się ilość, czy jakość, czy i jedno i drugie?

Czy słabe linki mogą zaszkodzić?

No i ważne. Czy liczy się czy link kieruje na stronę główną czy na konkretną pozycjonowaną podstronę?

Jeśli chciałbym pozycjonować w katalogach - ile linków powinno pojawiać się dziennie?

Strona istnieje od jakiegoś czasu i webmaster tools pokazuje 1,5mln linków do witryny (głównej) z czego 600k pochodzi z głównej domeny.

linki NF mają minimalny wpływ na pozycje (o ile w ogóle)

najlepiej zdobywać dużo dobrych linków, jak to niemożliwe, to należy skupić się na jakości, 1,5mln BL jest zapewne ze źródeł nie do końca preferowanych przez G (chyba że pokochali cię chińscy forumowicze :)

Każdy link teoretycznie może szkodzić, bo może by uznany za niezgodny w wytycznymi G, a spamowe linki dają sporą szansę na klapsa od G.

Max 5katalogów nie szkodzi :) czy jak to brzmiała złota zasada katalogowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności