Skocz do zawartości

To Chyba Emd, Co Mogę Jeszcze Zrobić?

p_iwo

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam stronkę www. wypowiedzenie-umowy-o-prace. pl - bloga. Staram się wrzucać tam ciekawe teksty, ale wiadomo nie samymi tekstami google żyje. Trochę podlinkowałem, ale w dobrych katach, profilach itd. W sumie nie za dużo.

2 Maja wszystkie frazy poszły z top 10 do 50, a niektóre nawet 150. Dlatego myślę że to chyba EMD, bo inne stronki na tych samych linkach mają się dobrze (wiadomo, że na kogo wypadnie, na tego bęc ale zakładam jakąś logikę w tym wszystkim). Chociaż poszły też inne frazy, a akurat ta EMD najmniej (z top 3 do top 50).

Zmieniłem meta opisy, wywaliłem meta keywords (tam może troszkę przegiąłem z upychaniem) wywaliłem trochę słów kluczowych z tekstów (w sumie nie upychałem na siłę, ale temat bloga i język prawniczy wymaga powtarzania tych samych zwrotów), wywaliłem trochę altów itd. Poprawiłem linkowanie wewnętrzne. Trochę podlinkowałem z - podobno - dobrych źródeł (z tych samych inne podobne strony ładnie poszły do góry, więc zakładam, że dobre)

Strona nie chce wracać, albo wraca b. powoli (z 12 sony na 9) co mogę jeszcze poprawić?? Oprócz wykupienia nowej domeny:)

Brutal ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mój złoty poradnik dla każdego:

1. Domena .pl 10 zł
2. Content - 2-3-6-12h pracy (zależnie od tego jaką ma się stronkę)
3. Templatka: polecam themeforest.net 15$-30$

Teraz przelicz czy Ci się to zwróci, jeżeli tak - do dzieła! A o tamtej domenie zapomnij, szkoda czasu ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Chyba nikt z was się tej stronce dokładnie nie przyjrzał:) 30 dolców to mi się z okładem zwróci jak Klient wpadnie na godzinną pogadankę:) Napisałem, że mogę postawić nową domenę, to nie problem. Mogę postawić nawet 100. Tylko po co?

Chodzi o to, że chciałem:

1. na tej stronce poćwiczyć wychodzenie z filtra,

2. nauczyć się jakich błędów nie popełniać przy innych stronach.

Liczyłem, na jakąś ciekawą uwagę albo konstruktywną wskazówkę. Co jest źle, a jak wszystko jest źle, to co jest największym błędem.

Mój złoty poradnik dla każdego:

1. Domena .pl 10 zł

2. Content - 2-3-6-12h pracy (zależnie od tego jaką ma się stronkę)

3. Templatka: polecam themeforest.net 15$-30$

Teraz przelicz czy Ci się to zwróci, jeżeli tak - do dzieła! A o tamtej domenie zapomnij, szkoda czasu ;)

Chyba zapomniałeś o najważniejszym. Dobry Link Building, od zera, zależnie od fraz, ale przeważnie przewyższa wymienione przez Ciebie koszta.

Ja ze swojego pierwszego ręcznego filtra wyszedłem za pierwszym zgłoszeniem, bez żałosnego disavow. Pozycje też można w miarę szybko odbudować. (ale obecnie to w sumie loteria)

Ale ja nie mam filtra ręcznego, a algorytmiczny raczej nie powinien dotyczyć linków, bo dużo linków nie ma, a same linki nie są chyba aż takie złe, bo nie oszczędzałem na tej stronce. Profil też starałem się różnicować (no chyba, że źle rozumiem pojęcie różnicowanie profilu linków). Dlatego pytam co może być źle, bo może nie widzę czegoś ewidentnego.

a algorytmiczny raczej nie powinien dotyczyć linków, bo dużo linków nie ma, a same linki nie są chyba aż takie złe, bo nie oszczędzałem na tej stronce

- masz mało zróżnicowane anchory - dadaj czegoś bezsensownego jak "web" "website" site" itd - rozpuśc trochę profil linkowania. Około połowa Twoich anchorów zawiera "wypowiedzenie umowy o pracę" więc nawet nie pytam na jaka fraze masz filtr

Araszka - no właśnie tak wygląda język prawniczy. To nie poezja, nie można sobie zastępować jednych zwrotów innymi. "Wypowiedzenie umowy o pracę" to co innego niż "rozwiązanie umowy o pracę". Nie mam jak zmienić tych słów. Już się nawet zastanawiałem, czy nie wprowadzić na potrzeby bloga jakiś skrótów (np. WUP) żeby nie stracić na merytoryce. Nie mogę pisać głupot, tylko dlatego, że G tak sobie życzy.

Z tymi linkami - to tak jak mówsz - nie było brawury. Dawałem dużo socjali, żeby było 50 % nf. Dużo na anchor "wypowiedzenie ..." nie linkowałem. Na aherefs pokazuje mi ok 6% na ten anchor (z czego 3 % z polskimi znakami, a 3 % bez). 23% anchorów to czysty adres strony "wypowiedzenie-umowy-o-prace.pl". Podobnie wygląda na majestic i na openlinkprofiler. (dlatego ciekawy jestem skąd unnamed ma inne dane, może darmowe narzędzia, z których korzystam nie pokazują wszystkiego). A może tak być, że czysty adres jest czytany jako anchor? To jak mam brandować?

Co więcej, na początku filtr dostała inna fraza, a "wypowiedzenie umowy o pracę" i "rozwiązanie umowy o pracę" było dalej w topach. To poleciało dopiero po tygodniu i to nie tak daleko (teraz od 40 do 50 pozycji). Ta inna fraza (adwokat wrocław prawo pracy) poleciała najpierw na 23 stronę, a teraz jest 9 - 12.

A propos fajnych tekstów, to myślę, że dla kogoś kto stracił pracę blog jest fajny (ludzie do mnie dzwonią i dziękują za rady, więc raczej nie mam się czego wstydzić).

1. na tej stronce poćwiczyć wychodzenie z filtra,

Szczerze - nie odróżniam filtra algorytmicznego od ręcznego - dla mnie filtr, to filtr, czyli strata czasu. Ćwiczę wychodzenie już 2 lata na niektóre domeny i jakbym nowych domen nie postawił to bym dalej ćwiczył :) Stosując się do mojej rady zaoszczędzisz 2 lata czasu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nie odróżniam filtra algorytmicznego od ręcznego

@Intru w Google są filtry i kary, filtry nakładane są z automatu - wszystkie opierają się na proporcjach (pingwin, panda, above the fold), wystarczy znaleźć odpowiednie widełki, aby po miesiącu z nich wyjść, gdyż cały index od zeszłego roku odświeżany regularnie co miesiąc. Powiadomienia o działaniach ręcznych to kary, z których nie da się wyjść automatycznie. Jest to o tyle istotne, że bez ponownego rozpatrzenia kary ręcznej się nie pozbędziesz. Dlatego fajnie byłoby, gdyby w seo odróżniano filtry od kar, bo jest to zasadnicza różnica.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności