Skocz do zawartości

To Chyba Emd, Co Mogę Jeszcze Zrobić?

p_iwo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałeś, że strona poleciała 2 maja, a zanim zaczęła spadać jak długo była w topach?

Gdzieś tak od połowy lutego. W sumie nie za długo, więc uważam, że spartoliłem coś prostego, tylko nie wiem co. Tak jak mówi Robbieriviera jak znajdę co, to stronka powinna wyjść. Tylko, że nie umiem, więc zwracam się o pomoc :)

p_iwo prawdopodobnie odpowiedziałeś sobie w poprzednim poście dlaczego stronka spadła masz +/-1000BL w tym ponad połowa NF, te właściwie nie wpływają na pozycje, reszta to w większości tkz linki brandowe, czyli też praktycznie nie wpływające na pozycje, zostaje tych 3% z interesującym cię linkiem, czyli jakieś 30BL, wystarczy ze część miejscówek zostanie oflagowanych, zbanowanych, czy właściciel da NF linkom i nie ma co cię pchać w topy.

p_iwo prawdopodobnie odpowiedziałeś sobie w poprzednim poście dlaczego stronka spadła masz +/-1000BL w tym ponad połowa NF, te właściwie nie wpływają na pozycje, reszta to w większości tkz linki brandowe, czyli też praktycznie nie wpływające na pozycje, zostaje tych 3% z interesującym cię linkiem, czyli jakieś 30BL, wystarczy ze część miejscówek zostanie oflagowanych, zbanowanych, czy właściciel da NF linkom i nie ma co cię pchać w topy.

Może faktycznie coś w tym jest Arkaszka (przepraszam w ostatnim poście przekręciłem Twój nick). Ale inne stronki na b. podobnym profilu ładnie siedzą w topach na porównywalne frazy.

Po spadku pozycje skakały od pozycji 120 do 250, po tym jak trochę podlinkowałem, to trochę ustabilizowały się między 90 a 120, ale w tym zakresie dalej skaczą. Może faktycznie jeszcze trochę podlinkować ...

Chłopaki, dzięki za wszystkie pomysły:) Mam materiał do przemyśleń, a jak ktoś by miał problem z prawa pracy to walcie śmiało na priv (no i teraz wyszło, że cały temat to szeptanka) :)

nie odróżniam filtra algorytmicznego od ręcznego

@Intru w Google są filtry i kary, filtry nakładane są z automatu - wszystkie opierają się na proporcjach (pingwin, panda, above the fold), wystarczy znaleźć odpowiednie widełki, aby po miesiącu z nich wyjść, gdyż cały index od zeszłego roku odświeżany regularnie co miesiąc. Powiadomienia o działaniach ręcznych to kary, z których nie da się wyjść automatycznie. Jest to o tyle istotne, że bez ponownego rozpatrzenia kary ręcznej się nie pozbędziesz. Dlatego fajnie byłoby, gdyby w seo odróżniano filtry od kar, bo jest to zasadnicza różnica.

Wiem, żartowałem - chodziło mi o to, że nie odróżniam, bo nie robi różnicy, czy filtra mi zdejmą po 2 latach sami, czy po 2 latach ponownych rozpatrzeń i kolejnego filtrowania - tak czy siak 2 lata, bo po co komuś strona odblokowana bez linków, jak kara poleci zaraz po dodaniu kolejnych :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@up czyli jak się domyślam, kładziesz laskę na domenie, bo przy kilkudziesięciu/kilkuset domenach nad którymi się pracuje, nie ma czasu na pieszczenie się w budowanie ręcznie dobrego profilu linków. Domena po filtrze to loteria, można się narobić, a efekt jest nieprzewidywalny.

Gdzieś tak od połowy lutego. W sumie nie za długo, więc uważam, że spartoliłem coś prostego, tylko nie wiem co.

Tak też myślałem. Czasem google wpuści stronkę do topów na chwilkę, czasem ta chwilka się przedłuży i nie trzeba wiele: parę katalogów, precli jakiś automat tylko zawsze kończy się tak samo. Człowiek już myśli, że umnie pozycjonować, a tu niespodzianka - umnie tylko filtrować domeny :) Mówię z własnego doświadczenia, więc bez obrazy. Sam się staram okiełznąć temat.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności