Skocz do zawartości

Google Maps

Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R.U.Sure

:) ma wpływ na wyświetlanie info o Twojej działalności (bo znikniesz z pierwszej strony) jeżeli informacja o firmie (adres, tel, profil google+) była widoczna tylko dzięki mapce. Natomiast nie będzie to miało wpływu na pozycję Twojej strony w wynikach organicznych.

Mapy Google kompletnie nie wpływają na pozycję, ale mają ogromne znaczenie jeżeli chodzi o regionalne wyszukiwania. Przykładowo, jeżeli mieszkasz w takich Katowicach i ktoś wpiszę: projektowanie ogrodów, to wtedy najpierw wyświetlają się wszystkie firmy znajdujące się na GM.

Ja trochę z innej beczki. Usuwałem ostatnimi czasy kilka firm z map i mimo ich usunięcia nadal są na mapach. Zauważyłem również, że nie działa poprawianie wpisu np korekta nazwy czy ulicy. Oczywiście mówimy o wpisach w " Miejsce Google dla Firm" (mapki).

Ja trochę z innej beczki. Usuwałem ostatnimi czasy kilka firm z map i mimo ich usunięcia nadal są na mapach. Zauważyłem również, że nie działa poprawianie wpisu np korekta nazwy czy ulicy. Oczywiście mówimy o wpisach w " Miejsce Google dla Firm" (mapki).

• Firma może nadal pojawiać się w wynikach wyszukiwania w Google, Mapach Google i Google+ Lokalnie. Więcej informacji

Informator to wyjaśnia kwestię usuwanie ale czemu Google nie aktualizuje poprawianych informacji? Przynajmniej ja mam taki problem od pewnego czasu. Edytuje poprawiam przysyłają nowy kod, który wprowadzam i na koncie mam to poprawione a w mapkach ciągle stare informacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności