Skocz do zawartości

hosting i domena od różnych dostawców.

reszkov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem, Hosting wykupiłem na linxu.pl a domene na home.pl

Postawiłem stronę na wordpressie, i teoretycznie przekierowałem w panelu home, stronę na nowy adres.

i wszystko było by ok, gdyby nie fakt że jak wchodzę na stronę to nie zmienia mi adresu strony. tzn strona główna jak i wszystkie pod strony mają dokładnie taki sam adres.

Jest w stanie mi ktoś powiedzieć co zrobiłem nie tak ?

tak już udało mi się do tego dojść, dzięki wielkie ;)

Teraz mam troszkę inny problem, nie wiem czy spowodowane jest to delegowaniem strony ( według home.pl może trwać do 30h) ale pod nowym adresem strona już jest. Troszkę graficznie się rozsypała i mulit, ale jest. Za to wszystkie pod strony mają poprawne adresy. Nie jestem w stanie też wejść do panelu administracji (brak takiej strony)

Czy powinienem się tym martwić ? czy jest to spowodowane "trwaniem delegacji" ??

ok, nowy problem, przeniesienie wszystko fajnie pięknie...ale na home.pl mam skrzynkę pocztową ( z której nie mogę zrezygnować) i po wydelegowaniu strony tracę możliwość logowania się do tej skrzynki. Zaparkowałem z powrotem na home.pl i skrzynka działa, ale ja jestem w punkcie wyjścia.

HELP PLX ; )

ok, nowy problem, przeniesienie wszystko fajnie pięknie...ale na home.pl mam skrzynkę pocztową ( z której nie mogę zrezygnować) i po wydelegowaniu strony tracę możliwość logowania się do tej skrzynki. Zaparkowałem z powrotem na home.pl i skrzynka działa, ale ja jestem w punkcie wyjścia.

Niestety podczas wydelegowanie domeny z home musisz się liczyć, że parę ładnych godzin usługi będą raz działały, a raz nie i to całkiem normalne. Innego wyjścia nie masz jak przepiąć i czekać spokojnie, a do klientów etc. możesz wcześniej wysłać e-mail, że skrzynka nie będzie aktywna przez 48h w razie potrzeby proszę dzwonić...

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

ok, Strona wydelegowana, skrzynka też. Problem mam teraz z samym wordpressem, teoretycznie strona działa, mailing też. Ale po przeniesieniu część grafik poznikała, i nie jestem w stanie nic edytować w panelu admina, stron, dodawać grafik itd. Na jakimś forum znalazłem coś o złej ścieżce do folderu uploads czy coś takiego. Wie może ktoś coś więcej na ten temat ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności