Skocz do zawartości

"O mnie", a może nazwa profesji?

herhor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Robię właśnie stronkę dla gabinetu psychologicznego i naszła mnie pewna idea. Otóż pomyślałem, żeby zamiast standardowych zakładek :

"strona główna"; "kontakt"; "O mnie",

dać odpowiednio

"O Gabinecie"; "Gabinet psychologiczny"; "Psycholog".

Proszę o jakąś obiektywną opinię. Czy to aby nie jest przeoptymalizowanie strony? Fakt że treści wartościowej tam nie zabraknie.

Pozdrawiam.

Gość R.U.Sure

Będzie mało intuicyjnie jeżeli intencją użytkownika będzie kontakt z gabinetem, to jak ma się domyśleć, że formularz jest pod przyciskiem "Gabinet psychologiczny". Ja bym zostawil kontakt, a resztę zmień według uznania. Strona główna jak najbardziej może być pod "O gabinecie" o ile umieścisz tam adekwatne informacje.

No ale psycholog to powinien pierwszy wiedzieć co najlepiej będzie funkcjonować. Tak czy inaczej unikałbym zimnych słów typu "o mnie", "gabinet", "kontakt". Psycholog to zawód zaufania publicznego, szukałbym słów bardziej zachęcających, życzliwych, ludzkich. Trochę inwencji, ucieczki od szablonu nie zaszkodzi, a wręcz pomoże, i to obu zainteresowanym stronom.

Chyba zostanę psychologiem...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

wydaje mi się, że odpowiedziałem Ci dosadnie na forum Google :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wydaje mi się, że odpowiedziałem Ci dosadnie na forum Google :)

Najpierw temat umieściłem tutaj, a jako że mnie niecierpliwość ogarnęła, to wskoczyłem też do guglasa. Ogółem wspólnie z owym psychologiem wypracowaliśmy kompromis w kwestii zakładek. Dziękuję wszystkim za sugestie i pozdrawiam. :)

PS'

A tak dla świętego spokoju, może ktoś będzie mieć uwagi, to chętnie przeczytam, daliśmy tak:

"O gabinecie" "O Psychoterapii" "Psychoterapeuta" "Dorośli" "Młodzież i dzieci" "Młodzi dorośli" "Artykuły" "Oferta" "kontakt".

Oczywiście pod każdą z zakładek wartościowy kontent, adekwatny do nazwy zakładki.

O psycghoterapii zmieniłbym na "Psychoterapia"

poza tym zmieniłbym szyk, bo trochę tak bez ładu to jest moim zdaniem.

Psychoterapia|Psychoterapeuta|Gabinet|Oferta Dorośli| Dzieci i młodzież| Młodzi dorośli jako podmenu i dalej w głównym menu ...Oferta|Kontakt

O psycghoterapii zmieniłbym na "Psychoterapia"

poza tym zmieniłbym szyk, bo trochę tak bez ładu to jest moim zdaniem.

Psychoterapia|Psychoterapeuta|Gabinet|Oferta Dorośli| Dzieci i młodzież| Młodzi dorośli jako podmenu i dalej w głównym menu ...Oferta|Kontakt

Słuszna uwaga, z tym że ja nie podałem szyku, jak na stronie ma być, wymieniłem tylko jakie są zakładki, ale z tymi trzema, które sugerujesz dać w podmenu, też się właśnie cały czas zastanawiam.

, z tym że ja nie podałem szyku, jak na stronie ma być, wymieniłem tylko jakie są zakładki, ale z tymi trzema, które sugerujesz dać w podmenu, też się właśnie cały czas zastanawiam.

Psychoterapia dałbym jako główną :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności