Skocz do zawartości

Szook.pl ver beta

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Moich stron coś nie chce zaindeksować mimo, że dodawane były już jakieś 2 tygodnie temu, bez większej okazji :pisze:.

Co do wyszukiwania w różnych typach stron - proponuję może nie tyle podział na komercyjne, prywatne itp, ale na encyklopedie i strony edukacyjne (domeny .edu i o podobnej tematyce), sklepy internetowe i strony urzędowe - to takie najprzydatniejsze moim zdaniem. Ale na pewno znajdzie sie takich kategorii więcej.

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Shaolin byc moze strony te znalazły się w 2 indeksie.

Ale jak to ta to juz jest

https://www.szook.pl/shaolinsite.html

Od jutra będzie dostępny docelowy formularz.

Jak tylko się znajdzie strona poprzez ten formularz, zostanie zaindeksowana w ciągu 24 H z podstronami.

Nie ma sensu np dodawać podstron bo formularz jest na filtrze na podstrony.

Tzn zaindkesowana w 24 dlatego że indeks jest updatowany co 24 h.

Zrobiłem też dodatkowy algorytm oparty na HITS :pisze: zapewniam że nie działa jak KLIKOHIT ;) bo ja wiem jakie klikohit mial minusy tym samym wszystkich uniknełem tych co znałem z klikohita, a i klikohita łatwo nabić nie było można.

HITS będzie częściowo wpływał na ocene strony

z dodatkowych czynników które będą wpływały na ocenę to synonimowość danej zawartośći.

H1 do BOLDÓW nie dają wyższej wartości.

pośrednio mówiąc bardziej ważne jest umiejscowienie treści.

Nie podam założenia tylko przykład.

Pierwsze 10% zawartości - waga 5

Zawartość pomiędzy 20-30% - waga 3

zawartość pomiędzy 30-60% - waga 5

zawartość pomiędzy 60-70 - waga 4

zawartość pomiedzy 70-85 - waga 3

zawartosc pomiedzy 85 - 100% - waga 1

tak wage mniej wiecej okreslac bedzie algorytm ten nowy - czyli położenie słowa w treści strony.

co do zliczania linków - to tylko unikal anchor.

Czyli z danej domeny czy nawet 100 domen jezeli ANCHOR bedzie wygladal tak "SLOWO" zostanie uznany za jeden link dla slowa SLOWO

jezeli ktos bedzie mial 100 linkó na roznych domenach o anchor tekscie 85 sztuk o anchorze "SLOWO SLOWO1" i 15 "SLOWO"

to system zaliczy 2 linki dla słowa SLOWO i 1 link dla SLOWA1

mam nadzieje ze zrozumiale to okreslilem.

Czyli nie beda mialy mocy linki o nie unikalnych anchor tekstach.

Pozdrawiam

Jakby ktoś miał propozycje do kategoryzowania chetnie wyslucham.

Dorobie tez statystyke dla klików żeby uzytkownik widział, na jakie hasła miał wejscia, ile wejsc, w jakich godzinach i na jakich pozycjach znajdowala sie jego strona. taki gadzecik ;)

ZMIANY:

Z uwagi że ciężko mi jest rozpisywać się w jednym wątku na temat założeń, forum pozostawie dla komentarzy danego rozwiązania a założenie i propozycje będę opisywał na własnej stronie.

To pozwoli na zachowanie większej czytelności, inaczej musiałbym otwierać osobvny wątek dla każdego rozwiązania.

1. Co sądzisz o szookoklik i co byś w nim zmienił, dodał.

https://www.szook.pl/szookoklik.php

Bardzo proszę w trakcie wypowiadania się na dane rozwiązanie o używanie nazwy tak by było łątwiej wywnioskować czego dotyczy informacja:

Np:

szookoklik: jest blelblblblb

Pozdrawiam

Masz jeszcze błąd podczas szukania wyrazów z " i ', wtedy wyskakują błędy typu:

supplied argument is not a valid MySQL result resource

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

• 4 tygodnie później...

Witam,

dokonałem poprawki w sposobie dodawania:

Narazie można dodać strony tylko z końcówką PL co blokuje dodawanie podstron.

Aby dodać adres wystarczy wpisag go w pole wyszukiwania tam gdzie wpisuje się poszukiwane słówo.

Adres musi zawierać https://

np.:

dodaj.gif

Strona zostanie wstępnie przeanalizowana i dodana jeżeli spełnia podstawowe warunki:

W tagu title nie znajdują się więcej niż 1 powtórzenie tego samego słowa kluczowego.

w tagu descriptions do 3 powtórzeń tego samego słowa

taku keywords do 4 powtórzeń tego samego słowa.

Narazie tylko tyle analizuje, bedzie też analizowało stronę z zastosowaniem filtra obyczajowego czyli wykluczało strony typu adult.

Problem jednak jeszcze w tym że cała masa super webmasterów na stronach typu produkcja gowżdzi umieszcza słowa adultowe licząc nie wiem na co :P.

Przeciez tak tylko szkodzą stronie z uwagi iż gdy ktoś załączy szukanie z filtrem nawet w innych wyszukiwarkach to taka strona zostanie pominięta.

Tak czy tak wysłucham chetnie uwag względem dodawania i sposóbów odfiltrowywania.

Na dniach będzie można dodać każdą końcówkę pod warunkiem że strona będzie kodowana w 8859-2.

A co do adultów to np taka strona https://www.terravita.pl/

niby normal ale po co te wstawki o sexie darmowym czy nie ale zbedne :)

Wiec kurde filtr mi wywalał takie strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności