Skocz do zawartości

Złe Google

Brad

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś widziałem w wyszukiwarce onetu stronę mojej konkurencji W Google znikneła dokładnie jak twoja Pasek pr szary bo sprawdzałem ta sama sytuacja 1 do 1 :shock:

Coś raczej Google robi bo to nie przypadek ani nie spam.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Coś raczej Google robi bo to nie przypadek ani nie spam

Dokładnie tak. W ostatnich dniach wybiórczo znikają mi z indeksu podstrony - pojawiają się ponownie po kilku dniach. Trwa to tym dłużej, im większy był zakres aktualizacji kodu. Wygląda to na sukcesywne odświeżanie bazy np. w związku z aktualizacją robota/algorytmu i/lub powiększeniem zasobów G.

Taka sama sytuacja miala miejsce kolo kwietnia 2004 jak Google pozbylo sie setek tysiecy duplikatow roznych stron. 

Mozliwe ze znowu robia czystke i akurat na Ciebie trafilo.

Pytanie - czy Kolega miał duplikaty i ile linków dodał w określonym czasie?

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

:shock: Moze jak przybedzie Ci duzo linkow to goole przez

przypadek zduplikuje Twoja strone no i wtedy wywala

ja podczas tych "czystek". Co o tym myslicie?

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Ale pamiętam jeszcze jedną sprawę. Pozycjonowałem nową podstronę -"uderzyłem w nią wieloma linkami naraz"

Najpierw była wysoko przez 2 -4 dni a potem nagle Google pokazało że nie jest zindexowana wcale.

Potem z tydzień i była już w wynikacha ale nizej

Diabeł wie który z opisywanych przezemnie przypadków ma miejsce

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Sprawdź sobie jakimkolwiek skryptem

Sprawdziłem sobie tym https://www.optymalizacja.com/pagerank.php i obie wskazują 4.

W Google znikneła dokładnie jak twoja Pasek pr szary bo sprawdzałem ta sama sytuacja 1 do 1

Ale strona Brada w toolbarze ma aktywny pasek. Możesz mi podać jakąkolwiek stronę z szarym paskiem bo chcę coś sprawdzić.

jak Google pozbylo sie setek tysiecy duplikatow roznych stron.

No to klops ale logicznie myśląć to duplikaty powinny wylecieć a nie strona na której wzór były robione inne - jeśli oczywiście były. Martwię się tu teraz katalogiem czy jest sens udostępniać kolejne kopie w przyszłości. Z drugiej strony tak dużo jest kopii DMOZ'u że teoretycznie kopie webwweb powinny być bezpieczne oczywiście myślę o tych które wmontowane są w serwis

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

ale to jest tylko przykładowy. sprawdzałem też na innych. zresztą chyba się spierasz, aby się spierać. skoro strony nie ma w indeksie google to chyba logiczne, że nie ma pr. Ty zaś raz mówisz, że ma ona pr=5, a raz, że ma pr=4. ja cały czas obstaję przy tym, że nie ma ona pr.

sprawdzałem też na innych

A sprawdziłeś w narzędziu bezpośrednio na stronach google?

ja cały czas obstaję przy tym, że nie ma ona pr.

Logicznie podchodząc do sprawy PR (czyli mając na uwadze że liczy się tylko ilość linków) nie ma mowy aby dalekie podstrony miały taki sam PR jak strona główna.

Jeśli jednak przeczytasz uważnie informacje jakie wyświetlają się przy instalacji toolbara dowiesz się że:

zresztą chyba się spierasz, aby się spierać

Jakoś nie mam takiej potrzeby. Dziwi mnie też że skoro wiedziałeś o błędach w narzędziu Michała nie odpowiedziałeś na jego prośbę w poście Narzedzia do umieszczenia na swoich stronach

Ty zaś raz mówisz

Przede wszystkim zacytowałem to co wskazało najpopularniejsze i bezpośrednie narzędzie czyli toolbar. Jeśli wskazuje on błędnie to zwróć uwagę twórcom Google.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Minoł tydzień odkąd moj wortal został wyrzucony z googli, od tego czasu nic się nie zmieniło, strona nie została zaindexowana pomimo linków w serwisach z pr5. Myśle, że została wyrzucona na dłuższy okres czasu, można to jakoś sprawdzić? i czy google mogło wywalić strone za cytowanie newsów z innych stron?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności