Skocz do zawartości

Podręczniki pt - Pozycjonowanie i Optymalizacja

Kubiset

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej nic nie czytać może samo przyjdzie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Każda książka, kurs i wszystko to co dostępne za kilkadziesiąt złociszy wałkuje to samo w kółko i do znudzenia. Ciągłe dyrdymały o tym co czasy swojej świetności ma już dawno za sobą. Żaden z autorów tych publikacji nie zdradza nic co naprawdę działa i jest skuteczne. Z tego co zauważyłem ludzie, którzy zarabiają na tych publikacjach nie mają zielonego pojęcia co działa.

Nie obraźcie się ale pisać, że linki trzeba zdobywać z dobrych lokalizacji, że najlepiej aby nie było tam nikogo innego to każdy głupiec potrafi a wiedza o tym, że trzeba inwestować w artykuły sponsorowane na dużych portalach za kilkadziesiąt k złotych też niewielu się przyda. Czemu nikt nie pokazuje testów(TESTÓW a nie "strona o pieluchach, która jest w sieci od x lat dostała takie linkowanie i wskoczyła do top 90). Dlaczego nie widzę przykładowych schematów linkowania, rozkładu anchorów, skutecznych narzędzi i metod szukania dobrych miejscówek?! Bo autorzy nie mają o tym bladego pojęcia...!

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Eh, wyskoczy jeden "analityk słowa" i przyczepi się do jednego :D

Ktoś pokazał blakowi

Nikt mi nie pokazywał, doszedłem metodą prób i błędów :D

Podstawa to wiedza

Chyba słońce Ci przyświeciło dzisiaj zbyt mocno w potylice.

Taki test nie jest robiony w ciemno metodą prób i błędów

:D A jak jest robiony? Znasz algorytm i tylko sprawdzasz czy rzeczywiście tak jest? No nie mam pytań.

Żeby wiedzieć czy i co działa trzeba robić testy też na to co w teorii nie ma prawa działać, bo wtedy to możesz wykluczyć i to są właśnie błędy, które trzeba zrobić i to - co Cię pewnie za********e zdziwi - bardzo świadomie. Czerpiąc swoją wiedzę z książki tak na prawdę nie masz pojęcia o tym co działa a co nie, bo, może nie uwierzysz, ale też kilka tych książek przeglądałem, to co jest tam ewidentnie opisane, że nie działa jakoś działa i ma się bardzo dobrze.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie no @Blake, nie do końca tak jest, czasami warto przeczytać coś dla 3 zdań, które mogą Tobie odpowiedzieć na jakieś twoje pytania wynikające z testów i przełamią jakiś temat w którym będziesz krok dalej - bądź popchną cię w jakimś kierunku o którym nie miałeś pojęcia tak jak pisałes 90 % testy 5 procent czytanie i wdrożenie 5 , część pracy i tak robią komputery ...

Dlaczego nie widzę przykładowych schematów linkowania, rozkładu anchorów, skutecznych narzędzi i metod szukania dobrych miejscówek?! Bo autorzy nie mają o tym bladego pojęcia...!

tu by to wyglądało tak że na końcu ktoś pisze " to teraz już wiesz jak zarobić 1 mln " napisz do mnie smsa jak zarobisz kolejne 5 któ¶e ja mogłem zarobić"

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Dlaczego nie widzę przykładowych schematów linkowania, rozkładu anchorów, skutecznych narzędzi i metod szukania dobrych miejscówek?!

O i to jest dobre pytanie ;) Może coś takiego się w końcu pojawi, ale póki co nie będę nic pisał na ten temat.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Lepiej nic nie czytać może samo przyjdzie

Albo położyć się spać z książką pod poduszką ;-) Samo się nauczy.

Żaden z autorów tych publikacji nie zdradza nic co naprawdę działa i jest skuteczne.

Wiesz, co u mnie okazało się najbardziej skuteczne przy jednowyrazowych frazach odzieżowych? Linki z artykułów kupowane dawniej przez NextContent, a ostatnio przez WhitePress + kupowanie artykułów u blogerek modowych + organizowanie wraz z nimi konkursów. Każdy kosztował max 150 zł. Ale to pewnie nie jest dla Ciebie rewolucyjnym odkryciem ;) mimo że jest skuteczne.

Dlaczego nie widzę przykładowych schematów linkowania, rozkładu anchorów, skutecznych narzędzi i metod szukania dobrych miejscówek?! Bo autorzy nie mają o tym bladego pojęcia...!

tu by to wyglądało tak że na końcu ktoś pisze " to teraz już wiesz jak zarobić 1 mln " napisz do mnie smsa jak zarobisz kolejne 5 któ¶e ja mogłem zarobić"

Mylisz się, 90% społeczeństwa nie czyta ze zrozumieniem a pozostałe 9% miałoby problem by takie oczywistości dostosować do swoich stron, fraz, krajów, itd. Niestety to co działa dla frazy x w polsce nie koniecznie sprawdzi się dla frazy y we francji. Pozycjonowanie to nie matematyka...

dopilar.pl

Trafiłeś w sedno z tym postem ale z tym cytatem się nie zgodzę - otóż nikt nie przekaże 100% swojej wiedzy ze względu że szkolą swoją konkurencję i muszą mieć jakąś przewagę nad innymi.

Od siebie dodam że pozycjonowanie za pomocą książki jest niestety drogą zabawą bo niemal wszyscy tak robią, robiąc testy można czasem znaleźć mały błąd w algo co daje nieraz duże oszczędności w pozyskiwaniu linków.

Żaden z autorów tych publikacji nie zdradza nic co naprawdę działa i jest skuteczne.

Wiesz, co u mnie okazało się najbardziej skuteczne przy jednowyrazowych frazach odzieżowych? Linki z artykułów kupowane dawniej przez NextContent, a ostatnio przez WhitePress + kupowanie artykułów u blogerek modowych + organizowanie wraz z nimi konkursów. Każdy kosztował max 150 zł. Ale to pewnie nie jest dla Ciebie rewolucyjnym odkryciem ;) mimo że jest skuteczne.

Super, tylko co z tego wynika? Jak ktoś chce sprzedać viagrę to ma się zwrócić po pomoc do blogerek modowych? Tym co piszesz potwierdzasz to co opisałem w poprzednim poście. Ani to żaden test ani coś co sprawdzi się dla innych fraz. Czy strony, które linkowałaś posiadały jakąś historię? Czy miały inne linki? Czy równolegle nie prowadziłaś innch form linkowania/optymalizacji? Czy sprawdzałaś skuteczność tej metody na innych frazach? Czy porównywałaś efekty z innymi metodami i jesteś w stanie stwierdzić, że wydająć 150zł tak naprawdę nie wtopiłaś bo mogłaś to zrobić za 1,50zł? Takich pytań można mnożyć dzisiątkami a jeśli nie zapewnisz odpowiednich warunków do testu to nic nie wiesz.

dopilar.pl

A czy wszyscy pozycjonują tylko viagrę? I czy nadają się do tego osoby na podstawowym poziomie, do których kierowana jest większość publikacji tego typu?

A czy wszyscy pozycjonują jednowyrazowe frazy odzieżowe?

To był tylko przykład. Ty podałaś coś co sprawdziło się przy frazach, które "posiadają" blogerki. Czy jesteś penwa, że każda branża dysponuje rzeszą blogerek, które za 150zł sprzedadzą artykuł sponsorowany czy konkurs?

dopilar.pl

Prosiłeś o konkret, więc podałam go na 1 przykładzie. A chcąc przykłady dla 10 różnych branż musisz liczyć się z tym, że będą to materiały odpłatne, bo za darmo po prostu nie poświęci się tyle czasu na zebranie danych, przygotowanie całości i generalnie, podzielenie się nimi w postaci case study.

Mało razy na forum czytamy, że za darmo nic nie ma i nikt nie będzie wykonywał dla userów darmowych analiz, audytów czy podawał na tacy gotowych rozwiązań? Mało razy ochrzania się początkujących, że zadają głupie pytania i nie potrafią korzystać z wyszukiwarki?

Mało razy na forum czytamy, że za darmo nic nie ma i nikt nie będzie wykonywał dla userów darmowych analiz, audytów czy podawał na tacy gotowych rozwiązań?

E no coś Ty, info jak experci wychodzą z filtrów było za darmo, komuś się jednak chciało wywiad przeprowadzić w "czynie społecznym"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności