Skocz do zawartości

disavow - krzaki typu ąbcćd

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Stworzyłem plik z domenami w Notepad++ oraz włączyłem kodowanie bez boom-8 (w pliku adresy były normalne - bez krzaków)

Google nei narzekało i zaimportowało plik

Po pobraniu go na dysk aby sprawdzić czy wszytko ok, wyskakują mi krzaki w postaci np.:

domain:aąbcćd.domena.pl

Czy google poprawnie jednak będzie interpretowało takie adresy?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

spróbowałem jeszce raz wgrac plik

1 Miałem np. taki adres domain:aąbcćd.leszaj.pl (skopiowałem go do schowaka)

2 Zminiłem Kodowanie na utf-8 bez boom i adres zminił się na domain:aڢc礮leszaj.pl (w sumie w notatniku inaczej wyglada ale mniejsza z tym)

3 Wkleiłem ze schowka i zpisałem

W rezultacie wiec zapisałem bez tego zabiegu opisywanego przez ciebie

4 Google zaimportował

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Domena miłość.pl to w rzeczywistości xn--mio-spa70a9e.pl, co można sprawdzić wpisując jeden i drugi adres do pasku adresu w przeglądarce. Wpisz sobie idn domain decoder w Google, jest masa narzędzi online dzięki którym można przerobić adresy.

Niech się ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie w temacie, ale wydaje mi się, że Google nawet jeżeli zaimportował plik to nie będzie go w stanie poprawnie zinterpretować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności