Skocz do zawartości

[wywiad] Rozmowa o filtrach w Google

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w sumie też głównie czytałem wypowiedzi Zgreda w artykule. Czy może raczej najdokładniej.

A odnosząc się do ludzi oferujących audyty i odfiltrowywanie bo nie potrafią pozycjonować skutecznie. U mnie np. sytuacja jest inna - pracuję na etat jako seowiec a prywatna oferta opiera się tylko o filtry i audyty, bo pomiędzy pracą, rodziną, zespołem muzycznym i kilkoma innymi rzeczami tylko na tyle mi wystarczy czasu i pieniędzy - dorobię się portfolio i poleceń ludzi. to pomyślę nad zamianą etatu na seo na własną rękę - obecnie po prostu mnie nie stać na wyłożenie kasy na start nie mając perspektywy zwrotu.

Także nie każdy wybiera taką opcję z braku umiejętności ;)

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

(...) pracuję na etat jako seowiec a prywatna oferta opiera się tylko o filtry i audyty (...)

Czyli w firmie filtrujesz domeny a prywatnie proponujesz audyt i usuwasz filtry?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A odnosząc się do ludzi oferujących audyty i odfiltrowywanie bo nie potrafią pozycjonować skutecznie. U mnie np. sytuacja jest inna - pracuję na etat jako seowiec a prywatna oferta opiera się tylko o filtry i audyty

Likwidacja filtrów to tylko jedno z wielu rodzajów zleceń (chciałabym powiedzieć, że każdego) seowca. Część osób zamyka się w usługach na samym pozycjonowaniu, inni oferują kompleksowe usługi i nawet jeśli sami wpakują stronę w filtr, to przynajmniej mają praktyczną wiedzę na temat tego, jak się go pozbyć ;-) Jak przejmą po kimś zafiltrowaną domenę, to będą w stanie przeprowadzić audyt, dojść do przyczyny i ją wyeliminować. Proste.

W sumie to nie rozumiem, czemu do konsultacji w sprawie filtrów podchodzi się inaczej niż do konsultacji w sprawie tego, jaką objąć strategię linkowania na najbliższe miesiące.

A mnie Mnie jakoś najbardziej rozbawił ten fragment :D

Paweł Gontarek:
Pierwszy raz miałem styczność z filtrami, na ile moja pamięć Mnie nie myli, w

@zgred - powinieneś być konsekwentny i napisać ;)

Pierwszy raz Miałem styczność z filtrami, na ile Moja pamięć Mnie nie myli, w

Likwidacja filtrów to tylko jedno z wielu rodzajów zleceń

Jak bym miał problem z oczami to nie chciałbym żeby leczył mnie kardiolog. W końcu to i to lekarz.

inni oferują kompleksowe usługi

Innych jest w zespole kilku i każdy ma swoją działkę. Jeden to sobie może co najwyżej w nosie podłubać.

Rozumiem, że klienta kompleksowo obsługujesz? Robisz mu stronę (razem z grafiką), pozycjonujesz ją a później ją odfiltrowujesz... A jak chce ulotki to mu je drukujesz i roznosisz je po mieście?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak bym miał problem z oczami to nie chciałbym żeby leczył mnie kardiolog. W końcu to i to lekarz.

Ja to bym chciał seksuolożkę w wieku 30 lat (90/60/90) ze specjalizacją w geriatrii .... Echhh sie rozmarzyłem ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak bym miał problem z oczami to nie chciałbym żeby leczył mnie kardiolog. W końcu to i to lekarz

Dobrze, że kardiolog a nie urolog :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Używane przez moją firmę narzędzia do zdejmowania filtrów sczytują całego GWT i DT.

Z Twojego poprzedniego posta wynika, że dopiero po analizie zauważyłeś, że wszystko było w DT. Naucz się lepiej kłamać ;)

Lexy uwierz mi, że są poważne narzędzia, które bezpośrednio szczytują wszystko z GWT (z kilku profili od https do www), cały DT i weryfikują anchory linków. Dopiero na tej podstawie zaczyna się jakakolwiek analiza i tworzenie wykluczeń. W używanym przez moją firmę narzędziu w błąd może wprowadzić brak danych, bo taka sytuacja może mieć kilka powodów. Jednym z nich jest właśnie zamieszczenie wszystkiego w DT.

Jeśli miałabyś jakieś wątpliwości, to zawsze mogę podesłać screeny, bo dobrych rozwiązań nie ma się co wstydzić.

dobrych rozwiązań nie ma się co wstydzić

Dobrych rozwiązań - nie. Powodem do wstydu jest jednak posunięcie się do kłamstwa tylko po to, aby podważyć czyiś autorytet, niezależnie od tego, o którą ze wspomnianych osób chodzi. W GWT na bieżąco pojawiają się nowe dane, więc nawet w przypadku DT dla wszystkich danych chociażby tydzień temu, do dzisiaj pojawią się nowe dane. A i tak nie sądzę, aby disavow był robiony tuż przed przejściem do Ciebie. Nie musisz nic wysyłać ani się tłumaczyć, bo w takiej sytuacji najlepiej będzie się wycofać z dalszej rozmowy.

blake, ale niezależnie od tego, czy idziesz do lekarza zbadać wzrok, czy leczyć się np. z powodu zapalenia spojówek, idziesz do lekarza tej samej specjalizacji, tj. okulisty. Nie powie Ci, że specjalizuje się np. tylko w diagnozie problemów ze wzrokiem, tylko ogarnia cały temat.

tylko w diagnozie problemów ze wzrokiem, tylko ogarnia cały temat.

No to ja widocznie jestem jakiś cienki, bo nie zajmuje się adwordsami, disavovami, robieniem stron dla klientów (nie licząc spamów stawiany w setkach, ale to leci jednym klikiem z generatora). Wiadomo, że jeżeli ktoś wie jak linkami zrobić żeby była pozycja to będzie też wiedział jakie linki ewentualnie zaszkodziły. Problem polega jednak na tym, że ci Twoi adwersarze mają problem ze zrobieniem średnio trudnej frazy i to jeszcze na PL a uważają się za "Link Research Tools Certified Expert" od disavow :D Tutaj nie ma żadnego drugiego dna.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ku*a zgubiłem się już w tym temacie - dlatego tez: o czym mowa ? co hejtujemy ? co lajkujemy ? a komu dajemy share ?

:D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności