Skocz do zawartości

Filtry w katalogach

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz częściej napotykam na filtry antyspamowe w katalogach i dobrze. Niestety często są stosowane bezmyślnie, np. filtrowanie wyrazu DODA (w domyśle Elektroda :) ) powoduje, że nie można stosować w opisie strony np. wyrazu DODAJ, DODAĆ, DODAWANIE itp. A wystarczy filtrować nie "DODA" tylko "DODA " lub " DODA ", a najlepiej poprawić algorytm filtrowania ponieważ stosowanie filtra " DODA " może być nieskuteczne dla pierwszego wyrazu w opisie, a filtr "DODA " wyfiltruje prawdopodobnie wszystkie wyrazy kończące się na DODA.

P.S. Wielkie litery stosuję powyżej tylko dla wyróżnienia

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

to jest kwestia jak ktoś napisze taki filtr

Bo można napisać tak że nie będzie blokował jeżeli jest to słow "DODAJ"

Widocznie ktoś pisał tak że blokuje ciąg znaków, czyli jeżeli w ciągu znaków znajduje się DODA to blokuje. CO faktycznie mija sie z celem bo to może powodować ograniczenie całej masy słów.

Czyli słowo dodaj nie powinno być uwzględniane w filtrze.

Faktycznie to problem, ostatnie walczyłem kilka minut, żeby dodać firma budowlana do katalogu, bo filtr znalasł taki brzydki slowa "anal".

W koncu znalasłem "kanalizacja" i wywaliłem (ogolne za duże brudnych fraz w budownictwie, wibrator budowlany też robi problemy :)

Ale obciągania nic nie przebije... choć każdy wie co to znaczy. i Ci inżynierowe muszą ją dobrze znać :cray:

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

ostatnio nasiliła się aktywność 'miłośników katalogowania' w dodawaniu pojedyńczych podstron z danej domeny

wystarczy wpisać w katalogowej szukajce .htm lub .php aby przekonać sie ile tego mamy w naszych niemoderowanych qlwebikach

proponuje dodać do filtra .htm oraz .php aby ukrócić ten proceder ;)

respect.gifgoogle.gif

No dokładnie u mnie też grasuje kilku takich osobników już się zastanawiałem

czy to nie jakieś boty :D bo z godna podziwu konsekwencja co 6 - 7 godzin

dodają swoje tapety i inne inwetycje :blink: teraz wprowadziłem moderacje i uważam że jest to najlepsze rozwiązanie ...

https://katalog.luk44.webd.pl- Przyjazny katalog stron.

Z tymi tapetami to już od kilku dni mnie męczą, każdą aktorkę, modelkę osobno dodają. A wyraźnie zaznaczyłem w swoim katalogu, że takie strony usuwam, bo usuwam.

Dzis do swojego qlWeba dorzuciłem:

if (substr($url,-5,5) == '.html'){
	  echo "Przykro mi ale nie można dodawać podstron";
	  exit;
}
if (substr($url,-4,4) == '.htm'){
	  exit;
}
if (substr($url,-4,4) == '.php'){
	  exit;
}

.. jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propyzje tworzenia filtrów, będą one mile widziane.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie bardzo jak to ma działać??

... i chiałbym zapytać, czy ma ktoś jakiś prosty skrypt do blokowania adresów www? Tak by można było blokować np. wszystkie strony z domeny xxx.pl

Mar.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności