Skocz do zawartości

Nowa strona, duży spadek

mateq

Rekomendowane odpowiedzi

info o nienaturalnych można dostać w ciągu doby od kupienia nowej domeny i zaczecia pozycjonowania jej(oczywiście ostrego :D

tak działa aktualnie algo

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Swoją drogą nieźle...strona ma 10 dni i już w pierwsze dziesiątce....

Nigdy nie była w top 10, obecnie to chyba jest w top 200

info o nienaturalnych można dostać w ciągu doby od kupienia nowej domeny i zaczecia pozycjonowania jej(oczywiście ostrego :D

tak działa aktualnie algo

Ja żadnej takiej wiadomości nie dostałem, ale podobno gdy jest filtr algorytmiczny to taka informacja nie przychodzi (tak wyczytałem w internecie). Ale pozostaje mi chyba jedynie czekać, aż coś samo podskoczy, bo na razie zero zmian

obecnie to chyba jest w top 200

Słuchaj - masz kilka tys linków ze stron świeżych więc słabo podlinkowanych . Skąd miał byś mieć wyższe pozycje. Gdyby to było takie proste to każdy stawiał by byle jakie strony masowo dbając tylko o site. Musisz zdobyć więcej linków z dobrych źródeł - ze stron które już od dłuższego czasu są w sieci. Jeśli te wszystkie linki masz z takim samym anchorem to jest prawdopodobne że dostałeś filtr algorytmiczny.

Ale pozostaje mi chyba jedynie czekać,

Ja bym na Twoim miejscu linkował ale z innymi anchorami

bo na razie zero zmian

A to jest akurat dziwne bo im dalej od topów tym większa rotacja :)

info o nienaturalnych można dostać w ciągu doby od kupienia nowej domeny i zaczecia pozycjonowania jej(oczywiście ostrego

Myślisz?

Szczerze wątpię aby to było możliwe.

Kto dodaje domenę do GWT aby ją ostro spamować.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szalf -> ja nie myślę, ja to wiem. Być może było to "zderzenie" z dniem większego update. A domenę podpiałem po tym, gdy jednego dnia zobaczyłem topy a drugiego wylot >top50.

Była to oczywiście strona testowa, ja akurat jestem z tych którzy robią własne testy ;)

Araszka ->linki poszły masowo z miejscówek typowo spamowych(głównie gsa + inne blasty niedostępnym ogólnie narzędziem), majestic na drugi dzień po blastach widziął prawie 5k BL, więc pomyśl ile BL zobaczyło gogle.

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Być może było to "zderzenie" z dniem większego update

Co tu aktualizacja ma do rzeczy? Podobna ściema jak zdejmowanie filtra w jeden dzień.

Prawdopodobnie domena była z przeszłością.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Domena była nowa, UŚCIŚLAJĄC, mogę powiedzieć że była to domena co.pl postawiona pod PP i był na niej przeprowadzany test nowej bazy(bardzo dobrej zresztą).

Powiadomienie w gwt o nienaturalnych(nie żadne "czyste spamy" etc., PP nie miał tu nic do rzeczy).

Szalf -> nie jestem taki pewny tych dni z aktualizacjami, dlatego napisalem BYĆ MOŻE. Aczkolwiek czasami bywają zachowania typu wprowadzenie w top10 średnich fraz w ciągu kilku godzin od podlinkowania. Nie wnikając, tak można wyjaśnić pewne przypadki takich właśnie dziwów :D

Domeny publicnzie nie pokażę bo szkoda mi bazy, ale dla chętnego(1 osoba, pewna, a nie osoba z 1 postem) mogę przesłać domenę łącnzie z dostępem do gwt(udzielony na chwilę), po wpłacie określonej kwoty np. na fundację. Ten ktoś sprawdzi sobie rejstrację domeny/info o otrzymaniu powiadomienia i odpowie w tym poscie czy jest tak jak pisze :D

test nowej bazy(bardzo dobrej zresztą)

Ja też zrobiłem kilka testów na zafiltrowanie "czystej" domeny. Robiłem to na bardzo dobrej bazie jak i na ogólnodostępnej. Oczywiście filtr był na ogólnodostępnej, ale po około pół roku. Na dobrej bazie filtru nie ma do tej pory, domeny wykorzystana na zaplecze.

Przyłożonych linków było sporo kilka set kilo, zaindeksowanych 2/3 w obu przypadkach.

Nie sprawdzałem w majestic bo tego szitu nie używam. też robię czasami testy ale o nich ni piszę na publicznym. ;)

Szalf -> nikt kto robi testy nie pisze o nich publicznie, a jeśli już to celowo wprowadza w błąd. Jest to chyba standard na tym forum :D

Dlatego też nie będę rozwijał tematu, dlaczego "bardzo dobra baza"(czyli taka która szybko robi topy) spowodowała tak szybko filtra :D

Majestic jest chyba najlepszy do sprawdzania przyrostu linków z baz publicznych(nie krytych), najszybciej reaguje, dlatego podalem dane z majestica.

może frazy niezbyt konkurencyjne ;) ale fakt, nie ma się co spieszyć na świeżych domenach. A skoki przez pierwszy miesiąc to norma ;)

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

U mnie na domenie 5 letniej, od około miesiąca zaczęły się takie cyrki. Byłem w top10 wyleciałem poza 50 a teraz raz jej nie ma w 100, a raz ląduje na 50-70 pozycji.

Przez tyle lat nic się nie działo, nigdy jakimiś SWL jej nie traktowałem, a teraz poszło i to nie tylko na jedną frazę. Frazy regionalne pozostały, a ogólne poszły.

Może Panda? ;)

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności