Skocz do zawartości

Częściowy filtr

Qwik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka dni temu dostałem filtr algorytmiczny na cześć fraz i podjąłem działania takie jak:

1.Usuniecie wszystkich backlinków

2.Zmiana permalinks

3.Zmiana domeny "bez www na www"

Czy takie działania mają szanse na powodzenie czy lepiej przenieść cala treść na nowa domenę bez żadnego przekierowania i porzucić domenę z filtrem?

Po podpięciu treści pod nowa domenę mogę liczyć na to ze będę miał podobna pozycje w google?

a linki skąd masz ?

Kilka dni temu dostałem filtr algorytmiczny na cześć fraz i podjąłem działania takie jak:
1.Usuniecie wszystkich backlinków
2.Zmiana permalinks
3.Zmiana domeny "bez www na www"

jak Ty takie działania będziesz podejmował przy częściowych spadkach to nie wróżę Ci topów.

proponuję przenieśc do działu dla początkujących a autorowi najpierw chociaż trochę zapoznać się z tematem "filtrów" bo spadek pozycji to nie zawsze jest filtr

W tym samym czasie spadły mi dwie domeny które były linkowane z tych samych miejsc.Co za przypadek!

Jedna domena miała topki od 3 miesięcy po czym z dnia nadzień ponad 80% fraz poleciało po za setną pozycje.Nawet poleciały te frazy które nie maja konkurencji.

Druga domena miała topki od miesiąca i po czym z dnia nadzień ponad 99% fraz poleciało po za stena pozycje.

Każdy dzień czekania kosztuje mnie dużo pieniążków wiec postanowiłem przenieść cala treść na inne domeny bez przekierowania 301 aby filtr się nie przeniósł ale mam kilka pytań.

1.Czy google może dać DC?

2.Czy google może dać filtr za nagły przyrost treści (ponad 300 podstron)

W tym samym czasie spadły mi dwie domeny które były linkowane z tych samych miejsc.Co za przypadek!

miejscówki dalej istnieją i nie miały problemu z indeksowaniem ? google teraz obcina site wielu stron.

"wędrowiec" gdzieś ładnie opisał jak zrobić żeby nie dało .

Nie ale chyba nie spodziewasz się pozycji zaraz po zaindeksowaniu stron ?

Takie działania sa pozbawione sensu. Jak pokażesz serwisy to będzi ełatwiej odpowiedzieć. dywagacje nie przyniosą żadnej odpowiedzi na Twoje problemy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

miejscówki dalej istnieją i nie miały problemu z indeksowaniem ? google teraz obcina site wielu stron.

"wędrowiec" gdzieś ładnie opisał jak zrobić żeby nie dało .

Nie ale chyba nie spodziewasz się pozycji zaraz po zaindeksowaniu stron ?

Oczywiście ze nie spodziewam sie od razu mieć top 10.Około 2,3 tygodnie czekałem na efekty ale pierwszy raz robię takie przenosiny.

Takie działania sa pozbawione sensu. Jak pokażesz serwisy to będzi ełatwiej odpowiedzieć. dywagacje nie przyniosą żadnej odpowiedzi na Twoje problemy.

Nie mogę podać moich stron bo konkurencja od razu zniszczy moje strony.

Czy może ktoś napisać mały poradnik co muszę zrobić?

1 - tak moze możesz zrobić np tak na domenie robots txt User-agent: * disallow: / i w GWT poprosić o usunięcie całej domeny z indeksu ,

2 może , nie musi , twoja strona bez BL będzie pogrążona w Hadesie ( przynajmniej takie mam Ja doświadczenia )

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności