Skocz do zawartości

narzędzie do dodawania do katalogów

grzesiekpajak

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj lepiej bym się zastanowił nad koncepcją samych katalogów bo po co komu one i po co komu dodawarki ?

Po co są katalogi to wiadomo, po co są dodoawarki to już wzbudza emocje.

Moim zdaniem dodawarki to dobry pomysł w odpowiednich rękach, bo jeśli automat dodaje do odpowiednich kategorii ble ble... czyli nie spamuje, to mi jako właścicielowi katalogu to nie przeszkadza i nie widzę różnicy czy to zrobił bezduszny automat czy paluszki pani Marioli.

Ale znając życie dodawarki bedą wykorzystywane jako spamiarki, czyli dobry wynalazek znajdzie swoje złe zastosowanie :peace:

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja nie wiem, ale nie rozumiem co Wam przeszkadza że ktoś dodaje dodawarką, Wiesz gdybys ty był autorem skryptu katalogu to moglbys zarządać sobie jakąs odstępną kwotę za wpis, tak samo autorzy dodawarek cenią sobie swoją prace, dodatkowo nadchodzi koszt utrzymanie serwera itp.

Ja nie wiem, ale nie rozumiem co Wam przeszkadza że ktoś dodaje dodawarką...

bo te dodawarki nie są idealne?

Wiesz gdybys ty był autorem skryptu katalogu to moglbys zarządać sobie jakąs odstępną kwotę za wpis ..

Ja nie widzę związku ...

tak samo autorzy dodawarek cenią sobie swoją prace, dodatkowo nadchodzi koszt utrzymanie serwera itp.

Jeśli już tak patrzysz to katalogi gdzie się znajdują? Ich postawienie, modyfikacja to nie kosztowało?

Podejrzewam, że masz jakąś dodawarke i na niej zarabiasz ... Bo inaczej punkt widzenia mógłby być inny albo przynajmniej wyważony :)

Ja nie wiem, ale nie rozumiem co Wam przeszkadza że ktoś dodaje dodawarką,

I nie zrozumiesz, odłóż nachwilę dodawarke, wejdź do katalogu wtedy zobaczysz. Wszystkie dodawarki niby idealne, więc skąd pełno nieprawidłowych kategorii? W biznesie są "katalogi"? A gdzie indziej jest kilkadziesiąt podkategorii: katalog, katalogi, seo katalog... itp.

I pomyśl zanim zapytasz, bo takim pytaniem obrażasz posiadaczy katalogów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

bill: Ja nie mam nic przewciwko dodawarkom, jak ktoś ma, i umie z niej korzystać niech korzysta, jak dodawarka jest dobra to nawet nikt nie zauważy jak dana strona została dodana, ale poki co nie sądzę by taka była.

Niedopowiednie kategorie, które ja nonstop napotykam są raczej zakładane przez dodawarki, albo coś innego, bo są to puste kategorie, nawet w niemoderowanych, i są one tak beznadziejnie umiejscowone, że tu już by wymagało bardzo niskiego poziomu IQ.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar: Wiesz, ja to napisałem w jednym celu - aby zaoszczędzić czas, czasem wspomagam pozycjonowanie strony z mojego prywatnego zaplecza właśnie katalogowaniem - zwłaszcza gdy zajmuje mi to kilka minut.

Podkategorie tworzone w totalnie niepasujących kategoriach , to dla mnie głupota. Mam kilkanaście swoich katalogów tam tego nie toleruje, więc w pozycjonowaniu swoich stron też. Niektórzy jednak pozycjonowanie utożsamiają z katalogowaniem, dostaną dodawarkę i lecą po wszystkich podkategoriach - allegrowicze.

Trochę minęło od ostatniej oficjalnej aktualizacji więc napisze co zmieniłem w Dodawarce.info ® :

* Nowe IP skąd są dodawane strony.

* Poprawiony błąd w szukarce z polskimi znakami ł,ą,ż np. 'zakłady bukmacherskie'.

* Baza katalogów została zaktualizowana do [1599] katalogów oraz [58000] unikalnych kategorii na dniach kolejna aktualizacja o nowe sprawdzone działające katalogi.

* Nowe kategorie zostały dodane do projektów co w niektórych przypadkach podwoiło ich wielkość w projektach.

* Dodano automatycznie zliczanie płatności oraz informację w panelu o wpłatach [stare wpłaty jeszcze nie są pokazywane].

* Dodano program partnerski każdy polecający otrzyma przy każdej wpłacie polecającego równowartość 15% zakupionych wpisów przez nowego użytkownika.

* Dodawarka dodaje taką liczbę wpisów jaka jest ustawiona w konfiguracji w przypadku błędu jest pobierany nowy wpis z puli.

* Dodano panel `Ustawienia` można z niego pobrać link do Programu partnerskiego zmienić hasło oraz email na który mają być wysyłane powiadomienia.

* Projekt umożliwia od dziś dodawanie duplikatów strony do projektów o ile liczba punktów jest większa od 150.

* Przed rejestracją można podejrzeć przykładowe `Demo projektów`

* Przypomnienie hasła oraz ponowna aktywacja została dodana do `rejestracja / logowanie`

* Opcje konfiguracji projektu wzbogaciły się o możliwość dodania na dzień do 2 katalogów poprzednia wartość minimalna wynosiła 5.

* Opublikowałem nową inteligentną dodawarkę napisaną od nowa która sama wykrywa zmiany katalogów oraz dostosowuje się do nich w przypadku błędu.

* Poprawiono wiele rażących literaków na stronie

* Projekt osiągnął stadium RC2 co znaczy iż wszelkie propozycje od użytkowników zostały dodane

Lista rzeczy do zrobienia:

* Możliwość podglądu kategorii podrzędniej w Qlwebach w celu usunięcia nieprawidłowych synonimów kategorii

* Statystyki dodań nowy miły przyjazny panel, dane liczbowe ile zostało do wyczerpania wpisów ile potrzeba punktów etc

* Dodanie większej liczby działających katalogów do bazy

Minęło ponad 8 miesięcy odkąd zacząłem tworzyć ten projekt, to było wiele zarwanych nocy ponad 6 tysięcy linii kodu PHP za mną . Ponad XXXXXXX stron czekających no dodania 2 serwery obciążone do granic możliwości 3 burzliwe kłótnie z adminami i mogę wreszcie powiedzieć iż projekt jest zrealizowany według wytycznych które sobie załozyłem.

Dlatego następne dni czyli od 24.08.06 do sesji dnia 26.08.26 chce przeprowadzić test obciązenia czyli tłumacząc na język bardziej zrozumiały katalogujemy za DARMO punkty za poprawe wpisy nie są odejmowane o ile strona przejdzie przez mój panel administracyjny :P więcej w emailu powinny się wysłac wszystkie do godziny 14:00 prosze także sprawdzić folder `SPAM` czasami skrrzynki na wp i onecie tam umieszczają.

Nie wiem, jak u innych, ale u mnie co rusz strona się wysypuje. Prawie nic nie mogę zrobić!

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

Tokeny Qlweba omijam od bardzo dawna było o tym głośno niedawno, lecz niektórzy tworzą specjalny filtr a w tym wypadku to już tylko OCR albo inne kruczki :) do Qlweba. Dziś sprawdzałem ile katalogów zabezpieczyło się w ten sposób i jak na razie nie widze większego zainteresowania i powodu do panik. Właśnie tworze tablice Captcha do Cncata oraz PHP Link Directory gdyż jest wiele dobrych katalogów na tych skryptach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności