Skocz do zawartości

narzędzie do dodawania do katalogów

grzesiekpajak

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tak sobie myśle że i tak takie narzędzie bylo by do bani chyba ze chcesz sobie wypozycjonować strone i chcesz aby znikneła z goglarki. Bo ile można dodać stron w jeden dzień tak aby to było bezpieczne dla strony maxymalnie ja myśle ze z 10 - 20

Wiecej dodawać raczej nie ma sensu, tak mi sie wydaje, katalogów wcale nie jest tak wiele oczywiście tych wartościowych aby trzeba było tworzyć do tego narzędzie chyba że było by bardzo złożone np. zaznaczach 200 katalogów i dajesz opcjie aby program przez 10 dni dodawał sytematycznie do 20 katalogów a później raportował gdzie sie udalo a gdzie nie ale to już inna bajka. . Bardziej przydatne narzędzie to takie które by pokazywało w jakich kataloch juz jest strona taki monitoring z możliwością edycji frazy dla katalogów :cray:

decent

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja myśle że ze zrobieniem narzedzia nie ma problemu, bo sam sobie zrobiłem. Problem jest tego typu ze to narzedzie jest cały czas jakby nieskonczone, bo katalogi nieustannie ewoluują i na bieżąco trzeba udoskanalac to narzedzie. I chyba z tego wzgledu nikt nie dzieli sie takim narzedziem.

.

Cos napisalem w tym topiku [url=https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=19408 [/url]i tego sie trzymam ... z uporem maniaka bede negowal automat ...

Zanim cos dodam do katalogu to wnikliwie patrze czy dana podstrona jest zindeksowana przez "szukarke" .... inaczej mija sie z celem dodawanie strony gdzie popadnie. Link linkowi nie rowny.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

hmm a może pomysł nie jest taki zły i np ktoś się znajdzie taki co napisałby taki skrypt za "ileś tam" a zainteresowani się złożą? :cray: ja się chętnie dorzucę :cray: bo faktycznie, jeśli mamy dodawać jedną stronę albo dwie to nie ma sprawy, ale jeśli ileś albo ileś dziesiąt i owe narzędzie mogłoby dodawać je w "zadanym" czasie to wielce byłoby pomocne.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Cóż właśnie testuje takie narzędzie jakie zostało opisane w tym wątku na razie nową wersje obsługującą dodawanie jeszcze nie opublikowałem. Wiele jeszcze przede mną dopuszczania choćby regulamin czy płatności, i tutaj pytanie do was zastanawiam sie nad modelem czy postawić na mały koszt czy zadowolić sie paroma klientami raz na jakiś czas. Cóz ile jest dla was warte takie katalogowanie w stylu klikasz wybierasz ustawiasz co gdzie kiedy jak po co na co co ile i juz sie nie martwisz.

Stan na dzień dzisiejszy 717 katalogów do których można dodac wpis w tym do 3/4 po nawet 5 zalezy od skryptu. Tak sie zastanawiałem nad wywindowaniem cen poniżej opłacalności dodawana ręcznie ale nie mam serca na to przecież wiele allegrowicza z tego żyje :(

Albo półautomat typu kopiuj/wklej :(

A co z automatem w kwesti subkategorii?

Jeżeli miałby szukać czy jego kategoria istnieje to robi się naprawdę duuuuży problem...

W takim razie od razu z buta dodaje (o ile to możliwe) swoją podkategorię (często na chybił trafił) lub wali stronkę do byle jakiej kategorii.

Jako właściciel katalogów mówię NIE.

Jako osoba pozycjonująca mówię NIE.

Jako konkurencja dla innych pozycjonerów w moim temacie mówię NIE.

Dlaczego?

Bo nie podoba mi się i krew mnie zalewa, jak chcę dodać (bo nie ma) ładną zgodną z zasadami pisowni podkategorię dla moich stron lecz widzę, że jakiś "automat" dodał już takową lecz z błędem czy inną anomalią... I mam pewność, że to nie człowiek popełnił błąd bo w każdym katalogu na jaki trafię widzę w ten sam sposób dodane podkategorie.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Po pierwsze to nie automat popełnił błąd tylko człowiek wpisując złe dane wejściowe.

Ale pełnym automatom dopóki nie są co najmniej tak inteligentne jak ja (a dużo im nie brakuje) mówię zdecydowane nie. Skomplikowane czy nie skomplikowane musi sprawdzać istniejące kategorie i podkategorię i najlepiej z hierarchią ważności.

sorrow nie potrzebujesz beta testerów :(

większośc ma, takie dodawarki, ale się nie chwali, a tym bardziej nie sprzedaje ....

Pierwszy lepszy programista napisze coś takie za 200-300zł

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Jak można by zobaczyć u mnie jest szukarka kategorii oraz inne przydatne opcje i każdy chyba znajdzie cos dla sobie przeszukując pół miliona kategorii. Jako administrator w regulaminie zamieściłem kilka kruczków czyli moderacja wszystkiego od adresu strony sprawdzanie czy są poprawne [spr czy właściciel] aż po achory czy opisy to wykluczy naduzycia. Strony można dodawać jedynie do kategorii które sie wyszuka przy czym jest filtr na szukane słowa a każda próba dodania strony do nierelatywnej kategorii konczy się banem.

Po pierwsze to nie automat popełnił błąd tylko człowiek wpisując złe dane wejściowe.

No wiadomo, że człowiek bo człowiek napisał automat :(

Ale to automat nie potrafi znaleść identycznej istniejącej już kategorii tylko, że w liczbie mnogiej (jakie wg mnie powinny być stosowane w katalogach) i dodaje analogiczną kategorię, tylko że w liczbie pojedynczej. A to, że przy tym robi błędy gramatyczne, ortograficzne to już inna bajka.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

sorrow

Dzięki całkiem przyjemne narzędzie ;) znalazłem podkategorie których za chiny nie mogłem zlokalizować w katalogach a tu prosze 200 podkategorii które już są i nie zaśmiece katalogów duplikując je.

Tak więc jakieś plusy są takiej hmmm ćwierć automatyzacji ;)

Wielki dzięki. a teraz do :)

decent

--------------------------------

Sklep ezoteryczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności