Skocz do zawartości

narzędzie do dodawania do katalogów

grzesiekpajak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 195
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do wpisywania używam tylko operetki, bo z notatek korzystam.

EDI:Wiesz, co w jakimś spisie było tak, że odwiedzony już link się odróżniał. Po dodaniu jednej strony kasowałem cash przeglądarki i dawaj następną stronę. No i generalnie po adresach katalogów to nie wiem gdzie już jestem a gdzie nie, ale to drobiazg przy nowych stronach nie ma problemu. Fajny pomysł gratuluje i oby tak dalej.

w sumie to sam bylbym zainteresowany takim programem o ile bylby w miare dobry czlowiekowi zdarza sie miec strony jakies i nagle trzeba je promowac i dodawac do katalogow co nie rzadko bywa okrutnie uciazliwe na dluzsza mete. nie chce sie tracic tyle czasu wolalbym zaplacic i wyklikac to :)

Ja zrobiłem taki program jak mówicie - 3 anchory do wyboru - podaje na zmianę, posiada aktualną "w miarę" bazę 950 Qlwebów - ok 205 000 kategorii z podkategoriami, tylko problem jest, jak dodawać w tym strony - np. wpisałem sobie słowo kluczowe "programy" to zaczęło dodawać do Programów Biznesowych, no i pracuje nad capch'a - bo nie da się ich przez php rozpoznać (przynajmniej ja nie mogę znaleźć nic odpowiedniego) i ok. 50% qlwebów ma zabezpieczenie obrazkiem, więc może faktycznie przerobię go na bardziej cywilizowaną wersję - będzie wyświetlał formularz + tokena żeby wpisać -> enter -> nastepny :) Jak coś wykombinuję dam znać...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

jeśli pojawi się taki program to linki z katalogów nie będą juz miały znaczenia

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

marcin_dance skąd takie przypuszczenia ?

Przecież to logiczne bo to jest "chodzenie na łatwizne"

Tak samo jak kupowanie linków

katalogi i tak są teraz wolniej indeksowane.w końcu Gogiel stworzy algorytm w którym takie bajery nie będą tolerowane.Pare lat temu wystarczyło mieć dobre meta tagi i bylo sie w czołówce ale to było oszustwo bo to co wpisano w tagach nie było odzwierciedleniem tego co jest na stronce i itp.

Z maszynką do dodawania jest podobnie - w momencie gdy coś takiego powstanie - każdy będzie miał dużo wpisów i Gogiel nie będzie liczył takich linków jako wartościowe

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

katalogi i tak są teraz wolniej indeksowane.

Tak jak więszkość stron.

Z maszynką do dodawania jest podobnie - w momencie gdy coś takiego powstanie - każdy będzie miał dużo wpisów i Gogiel nie będzie liczył takich linków jako wartościowe

Jak dla mnie to każdy będzie mógł mieć szybciej więcej linków i będzie większa konkurencja, bo łatwo będzie można się wpisać do dużej ilośc katalogów - chociaż też może troche stron wypaść (mówie o nowych domenach) jak nagle autor doda do kilkuset katalogów naraz.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Tak jak więszkość stron.

Uważam że jednak katalogi dłużej

Jak dla mnie to każdy będzie mógł mieć szybciej więcej linków i będzie większa konkurencja

W/g mnie kie bedzie z czym konkurowac bo jak sie w Goglu kapną ze ludziska se dodają linki maszynką to linki z katalogów bedą słabymi linkami.

Algorytm zmierza do tego by wyeliminować z indexu strony które są w czołówce dlatego że są sztucznie podlinkowane a nic na nich nie ma .

Uważam że przez te linki strony wartościowe są w tyle ,a w czołowce przeważają sklepy internetowe które wydały kase na linki itp.

To sie napewno skończy, więc nie wiąże wielkiej nadziej z seo submiters

Jak ktoś będzie zachłanny i zacznie dodawać do tysięcy katalogów dziennie (pod warunkiem, że tyle znajdzie) to narobi sobie kłopotów?

A ja bym chciał mieć możliwość skrócenia czasu pracy i zrobić to, co teraz robię 2h przez 0,5.

Przecież i tak ludzie płacą innym za dodawanie linków. Chodzi nie o zwiększenie ilości a o skrócenie czasu.

Przecież i tak ludzie płacą innym za dodawanie linków. Chodzi nie o zwiększenie ilości a o skrócenie czasu.
Jak ktoś będzie zachłanny i zacznie dodawać do tysięcy katalogów dziennie

Moze se dodawac

Jasne , każdy by tak chciał, ale jak każdy tak będzie robił to bedzie to proceder tak samo mało istotny jak dodaniei klilu słow kluczowych do meta tagów - każdy to bedzie robił i straci to jakikolwoek sens - jak swoje dni świetnosci traci Page Rank - bo ludzie nauczyli sie go sztucznie podwyższać

Ale niestety na to nie mamy wpływu. Raczej my naszymi qlwebami i im podobnymi nie doprowadzimy do zmiany polityki wyszukiwarek. Na świecie są ogromne rzesze ludzi, które wymyślają sposoby na ich przechytrzenie. I póki takie linki z katalogów jeszcze cos znaczą trzeba z tego korzystać. A jak przestaną mieć wartość w tedy wymyśli się coś innego. Co za różnica czy dodam 50 linków ręcznie przy pomocy człowieka czy przy pomocy programu zakładając, że w każdym z tych przypadków efekt końcowy będzie taki sam. Wiesz, po co jeździć tramwajem jak można chodzić pieszo. Wiadomo jeden dwa przystanki to i zdrowo, ale na drugi koniec miasta to już przegięcie. Przy takim myśleniu nadal byśmy na golasa po lesie biegali. A co leprze projekt pomocnika dodawacza prowadzony przez ludzi znających temat dogłębnie umiejących programować (takich jak niektórzy na tym forum) czy dziesiątki programów pisanych przez domorosłych skrypterów(takich jak ja), które walą kupę błędów i sieją spam ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności