Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

To, że podstrona nie jest zaindeksowana nie znaczy, że linki nie są zliczane ;)

System powstał na wzór mojego prywatnego zaplecza, ok 1k domen .pl Wszystkie nowe, bardzo mało linkowanie, prawie nie poindeksowane. Na każdej ok 300 postów, zaindeksowanych podstron może 100, czyli co 3-ci link był indeksowany. Mimo tego 70% stron linkowanych zapleczem przed update była w top5 na każdą frazę w 2 tygodnie max. Części stron (tych linkowanych) się oberwało po update ale nie z winy samego zaplecza tylko 100% EM. Reszta stron wisi do dzisiaj i ma się dobrze. Zaplecze dalej ma moc, idzie wolniej z powodu mrozów ale idzie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Działamy, działamy, nowy panel i kilka dodatkowych funkcji jest już gotowych - kończymy filmik instruktażowy i pewnie jutro będzie. Tylko prośba - nie piszcie ticketów pt. dodałem artykuł, proszę o moderację lub inne rzeczy, które nie wymagają ticketa - odpisywanie zajmuje nam 4h dziennie, nowy wygląd i kilka funkcji opóźniło się przez to o 2 tygodnie :)

To, że podstrona nie jest zaindeksowana nie znaczy, że linki nie są zliczane ;)

System powstał na wzór mojego prywatnego zaplecza, ok 1k domen .pl Wszystkie nowe, bardzo mało linkowanie, prawie nie poindeksowane. Na każdej ok 300 postów, zaindeksowanych podstron może 100, czyli co 3-ci link był indeksowany. Mimo tego 70% stron linkowanych zapleczem przed update była w top5 na każdą frazę w 2 tygodnie max. Części stron (tych linkowanych) się oberwało po update ale nie z winy samego zaplecza tylko 100% EM. Reszta stron wisi do dzisiaj i ma się dobrze. Zaplecze dalej ma moc, idzie wolniej z powodu mrozów ale idzie.

Coś w tym jest. Logika nakazuje inaczej, ale kto powiedział że wszystko musi byc logiczne. Ostatnio wskoczyła mi srednio trudna/trudna fraza w na 12-13 miejsce po 8 tygodniach działania systemu. Puściłem do indexarki na 10 dni wszystkie podstrony bez indexu, i pozycja poleciała w kosmos. Co ciekawe fraza przed pingwinem miała TOP1, po pingwinie próbowałem różnymi sposobami wpakować ją z powrotem do topów, i cały czas było +100.

Zepsuliście coś z synonimizerem?

Wcześniej puszczało mi artykuły miło a teraz mi wrzuca np. Stosunek synonimy/(wszystkie słowa) zbyt niski. (min: 0.27, obecnie: 0.14328808446456).Array ( [max_len] => 4440 [min_len] => 4077 [max_words] => 663 [min_words] => 663 [ratio1] => 0.14328808446456 [ratio2] => 0.14328808446456 [ratio3] => 0.14328808446456 [ratio4] => 0.14328808446456 [ratio_avg] => 0.14328808446456 )

A to dokładnie taki sam artykuł jak wszystkie inne. Problem od wczoraj.

Po za tym sugeruję zezwolić na od razu akceptację wpisów i ewentualnie potem zawieszać jak jest coś nie tak. Pewnie w tej chwili Ci co korzystają z systemu od początku mają chyba kredyt zaufania? Bo moderacja trwa wieczność, ja wiem że 1-2 dni można poczekać ale człowiek się tylko denerwuje że tam nikt nie sprawdza ;)

Licznik synonimów się zepsuł, w ogole się nie pojawia przy tekstach - tylko przy tytułach

A co do moderacji zawsze można dać mozliwość moderacji przez userów - cos jak było w seodopalaczu :)

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Nadal widzę 322 IP zamiast 800 o jakich pisałeś :)

A panel sprawdzamy... ;)

//

Pierwsze wrażenie fajne miłe dla oka wrzucę dziś 10 projektów i zobaczę czy coś poprawiliście z samej działalności systemu.

Jakieś krótkie parę słów, co zmienione zostało po stronie systemu niewidoczne dla oka?

Wszystko na filmiku powinny byc, co do zmian:

1. Usprawnione wyszukiwanie w projektach, domenach, artykułach.

2. Obsługa html w artykułach.

3. Możliwość podglądu artykułu po opublikowaniu.

4. Wykresy użytych anchorów w projekcie

Co do ilości ip - wykresy są jak widać dokładniejsze ale wskazywanie samycj ip jeszcze gdzieś zgubiło co najmniej 200 c-klas. Sprawdzamy to.

Kupiliśmy teraz 300 IP od ponad 30 różnych isp. Dokładamy. Dzisiaj leci 50 domen od nas.

To pytania:

1. Dacie możliwość dodawania dłuższych artów niż 5000znaków? (moje mają po 10 000 nie pytajcie dlaczego :) ).

2. Poprawione zostało zagnieżdżanie synonimów?

3. Czy pojawi się możliwość dodawania Youtube albo grafiki? Bo obecnie widzę ręcznie wstawić nie można.

4. Ponowię pytanie o synonimy wcześniej dodawało mi normalnie teksty a teraz jak wrzucam to np. Stosunek słowa/synonimy zbyt niski. (min: 0.3, obecnie: 0.16693679092382; synonimów: 103, słów: 617).

Jak wy to teraz liczycie, cały artykuł praktycznie same synonimy pojedyncze słowa.

Błędy:

1. Po dodaniu projektu nie można zmienić wartości (dodawaj codziennie: x).

Mam np. 10, chcę zmienić na 20 klikam edytuj, próbuje zapisać i nic się nie dzieje.

2. Po dodaniu projektu, który oczekuje na moderację nie mogę go zmienić. Jeśli coś poprawiam i klikam "dodaj" pojawia się komunikat: tekst istnieje w bazie danych.

Hmm nie ma lekko :D

1. Dacie możliwość dodawania dłuższych artów niż 5000znaków? (moje mają po 10 000 nie pytajcie dlaczego [:)] ).

To by było bardzo fajne rozwiązanie, problem leży w hostingach, wiadomo jak to jest w naszym kraju - firmy chcą zarobić jak najwięcej, dlatego niektóre stoją na kalkulatorze Citizen, zajechane aż do bólu i nawet z przesłaniem 1k znaków leci z nich dym i potrafią przerwać połączenie.

2. Poprawione zostało zagnieżdżanie synonimów?

Już od dawna działa :)

3. Czy pojawi się możliwość dodawania Youtube albo grafiki? Bo obecnie widzę ręcznie wstawić nie można.

Tak, teraz nad tym pracujemy, problem jest właśnie z prędkością hostingów na których hostowane są strony.

4. Ponowię pytanie o synonimy wcześniej dodawało mi normalnie teksty a teraz jak wrzucam to np. Stosunek słowa/synonimy zbyt niski. (min: 0.3, obecnie: 0.16693679092382; synonimów: 103, słów: 617).

W nowym panelu ? Prosiłbym o ticket. Coś tam też było poprawiane w mechaniźmie, może jakiś bug. Jak testowałem przed upublicznieniem nie było nieprawidłowości.

1. Po dodaniu projektu nie można zmienić wartości (dodawaj codziennie: x).

Jaka przeglądarka ? Być może się nie odświeżyło - po przeładowaniu strony będzie ok - też z tym walczymy.

Po dodaniu projektu, który oczekuje na moderację nie mogę go zmienić. Jeśli coś poprawiam i klikam "dodaj" pojawia się komunikat: tekst istnieje w bazie danych.

To sprawdzimy jak najszybciej.

Nie wiem czy udostępnianie adresów domen użytkownikom to dobry pomysł, wyszedł mi teraz przypadkowo test. Swoje prywatne zaplecze podlinkowałem szczególnie wpisy, efekt bardzo słaba indeksacja podstron mimo takiego podlinkowania.

Z ciekawości, więc dodałem zapleczowe domeny do GWT żeby zobaczyć co jest grane, efekt 9/10 powiadomienie o nienaturalnych linkach, a oczywiście ta domena bez informacji o nienaturalnych linkach indeksacja bardzo ładna. Wniosek można sobie wysunąć samemu.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

crossxx tak napisałeś post, że zgubiłem się którą domenę dodałeś do GWT tą co jest wpięta w panelu czy tą, którą linkujesz z sytemu? :)

Zapleczowe rzecz jasna, obecnie taki jest fakt

powiadomienie w gwt = tragiczna indeksacja lub jej brak, czyli google nie bierze takiej domeny przy ustalaniu rankingu

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności