Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Włączcie jeszcze na chwilę dostęp do linków, bo chce je zaindeksować te linki ze starszych projektów, bo ich API chyba nie obejmie?

I pytanie co z kategorią afiliacje? Gdzieś tam obiecałeś dorzucić 50 czy tam 60 domen o tej kategorii :) Ja sam dodałem tam kilka domen. I wynika ,że wtej kategorii jest tylko 15 domen, bo tylko tyle mam rozdań w projekcie od 30 lipca...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podzielę się krótkim testem, który zacząłem (dam znać za 2 tygodnie)

Domena stabilnie na 10 miejscu dodane 40 linków (10 dziennie).

Dzisiaj wylot domeny z TOP50.

Inne domeny których nie ruszam tym toolsem stabilne i wzrosty, może przypadek ale za długo żyję i w przypadki nie wierzę.

Inne domeny których nie ruszam tym toolsem stabilne i wzrosty, może przypadek ale za długo żyję i w przypadki nie wierzę.

Co to za test na jednej domenie. SEO to teraz trochę loteria i widze to po tym jak postawiłem 20 domen o podobnej tematyce, wszystkie podobnie linkowane, wszystko weszło do top100, później połowa wyleciała w ogóle z top100, kilka siedzi w top10 a kilka w top20. Jaki z tego wniosek? Żaden.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Kurde niezłą moc ma ten system. Jednym artykułem idzie top7 wywalić z serpów ;)

A tak poważnie, to obecnie wielkiej mocy nie odczuwam, ale generalnie teraz ciężko wbija się topy. Zobaczymy czy coś się ruszy przy lepszej indeksacji...

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Za pomocą indexerów indeksujemy rowniez te starsze wpisy :) Domeny do afiliacji dodamy ale na razie za duzo ticketów do ogarniecia. Moje apele nic nie daja :)

Co do spadku stron nie ma w tym nic dziwnego. To nie znaczy, ze linki nie działają, ponieważ:

1. Strona idzie w górę omija blokady algorytmiczne w postaci oflagowanych linków = i tak coś jest nie tak. Blokada. W tym czasie algorytm sprawdza, czy linków przybywa. Wtedy 3 linki dziennie i czekamy miesiąc, dwa trzy ciągle linkując.

2. Nowa domena - sandbox na dzień dobry. Linkować, czekać.

3. Stara domena. Wchodzi - jedt ik. Weszła i spadła ? Random lub ręczna wylotka.

Ja teraz frazy typu 'myjnia samochodowa Pruszków' robię kilkoma stronami i jak na 3 domeny jedna wejdzie (nowe domeny) to jest sukces.

witamy w nowym algorytmie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

mr88 - wyniki zamrożone, do tego algorytmiczny. Każdy przyrost linków szkodzi, każdy link teraz szkodzi dlatego przyrost musi być mniejszy, mało em i więcej niż 3 domeny na jedną frazę.

A teraz spróbuj zdjąć linki - skasować projekt - i strona pójdzie w górę. Ale gdzieś do top20. Wtedy linkuj dalej i stroba znowu zacznie spadać - normalka.

Ps. Ja teraz będę robił coś innego - walił dużo linków ma raz w nową domenę. Łapał sandboxa lub / i filtr algorytmiczny, wtedy zdejmę linki i zrobię 301 na nową domenę. Swoją drogą mam w topach bardzo trudne, ogólne frazy i nie przypominam sobie, żebym w ciągu ostatnich 2 lat wbił jakąkolwiek trudną frazę linkując bezpośrednio. Wszystko co wchodzi tylko redirami.

W praktyce SEO teraz to czysta kalkulacja finansowa. SEO = 1 domena tygodniowo. Na niej porządna strona z dobrym contentem (moderacja) + koszty SEO. Co miesiąc 4 domeny. Jedna z nich wejdzie.

Opłaca się? To tak trzeba robić.

Nie opłaca się ? AdWords

Sam niektórym klientom polecam AdWords, jak płaczą, że SEO drogie. Nie zajmuje się AdWords i nie ma z tym nic wspólnego, nawet nigdy się nie logowałem do panelu. Po prostu prawda jest taka, że w USA wyszukiwarka oferuje 2 typy wyników: organiczne dla fraz non-profit i reklamy dla fraz komercyjnych. Naturalną ewolucją jest usunięcie wyników organicznych dla fraz komercyjnych. Myślę, że za 2-3 lata już oficialnie nie bedzie organików na komercyjnych frazach tylko top 10 reklam.

Na razie jest gorzej, jest coraz mniej opłacalnie i metody typu: sam kataloguję i mam jedną domenę przeszły do historii. Tak jak pisałem - AdWords kosztuje > 1k miesięcznie ? już się opłaca bawić w nową stronkę co tydzień i pchanie jak najwięcej, bo któraś wejdzie. AdWords kosztuje np. 500 zł miesiecznie ? Szkoda czasu na SEO, szczególnie, że frazy typu "mechanika pojazdowa Lublin" są tak samo trudne do pozycjonowania jak fraza "meble". I w jednym i drugim przypadku trzeba spalić kilka stron, żeby wreszcie coś weszło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności