Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu dużo pisać, jest gorzej niż źle i poziom irytacji wobec zachowania Google sięga zenitu, ale kto im zabroni to ich wyszukiwarka. Na frazy które obserwuję ciągle od przynajmniej dwóch miesięcy te same strony, jak jeszcze kiedyś użytkownik miał wybór, bo pojawiały się nowe strony, teraz ciągle te same strony na których widok mdli człowieka, czy są one mega? Nie, zwykłe stronki małowartościowe których niby to linki naturalne po sprawdzeniu pochodzą z własnego linkowania.

Szukając pewnej frazy trafiam na stronę jakiejś parafii... bo akurat na tej podstronie znalazł się taki tekst.

Czy system działa? Aktualnie nie działa, ale co teraz działa? Nic. Prosty przykład linkuje podstronę, a google wyrzuca tą podstronę i pokazuje inną, na której jest 2 zdania wrrr.... Jakaś paranoja.

Odechciewa się wszystkiego, stawia nowych stron, linkowania tego bo na ten moment nie ma to większego sensu, jeśli strona i tak się nigdzie nie pojawi, nikt jej nie odwiedzi.

Google w tym wszystkim zapomniało o jednym - to dzięki pozycjonerem ma teraz taką renomę jak obecnie, bo jakby nie pozycjonerzy to by mieli wyniki z d.... wzięte, gdzie szukając adwokata, ktoś by trafiał na jakieś forum, a tak dzięki linkowaniu użytkownik widział jakieś strony adwokatów i otrzymywał trafne wyniki dzięki czemu przywiązywał się do wyszukiwarki i tak to przebiegało.

Pozostaje tylko liczyć na Pingwina 3.0, może w październiku będzie...

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wydaje mi się, że ostatnio robili pierwsze poprawki do pingwina i odpuścili kilku moim stronom, które zupełnie bez powodu były zafitrowane. Nie jest tak, że nic nie wchodzi bo wchodzi i robie to w 90% systemem ale tak jak pisałem - 2-3 domeny, żeby jedna weszła. Dlaczego tak, która weszła i dlaczego? Szczerze - nie wiem - random. Tak na pewno nie zostanie bo tak jak powiedział Robert, z którym tworzę system - na frazy pożyczkowe w innych krajach od 3 miesięcy stabilnie top1 śmieci robione Xrumerem i GSA. Od 3 miesięcy jak wyczyścili wyniki zostało kilka stron i żadna nie skoczyła nawet o 1 pozycję przez ten czas. Zamrożone wyniki. Ja mam w topie na różne frazy jakieś niedobitki - strony z cloakingiem robione Xrumerem też i od 3 miesięcy ani oczko w górę ani w dół. Np 4 pozycja od 4 miesięcy. Ani jednej zmiany nawet na jeden dzień.

Rok temu było to samo i puściło we wrześniu - czekam cierpliwie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@Intruder mogę powiedzieć, że z systemem spóźniełęs się jakiś rok-dwa lata, jakby taki system był wcześniej wymiatał by na rynku, w czasach kiedy omnia robiło się topy, ale cóż czekamy...

Wiadomo czy kogoś przyjeli na miejsce tego ściemniacza Matta Cuttsa?

Matt Cutts to był figurant :D Co do tego, że się spóźniłem - 2 lata temu wszystko działało - każdy system, xrumer, katalogi - co kto chciał. Teraz nie dizała praktycznie nic, system daje tą różnicę, że linki na pewno nie są oflagowane, więc na starcie nie pali domeny oflagowanymi linkami :)

Mam jakiś problem z instalacją cmsa od wczoraj wieczorem. Dodałem sobie trochę stron pod zaplecze i wgrywam pliki poprzez ftp. Wszystko pięknie, komunikacja ze stroną poprawna, ale po pojawieniu się buttona instaluj i kliknięciu w niego wyskakuje informacja o problemie z instalacją. Sprawdziłem to dzisiaj na 4 hostingach, na których już są strony dodane do systemu i poprawnie zainstalowane. Coś jest na rzeczy czy o czymś zapomniałem przy instalacji?

Sprawdź czy wgrywasz najnowszą wersję cms.

Miałem tak samo jak wgrywałem starą instalację.

Masz rację. Dzięki za odpowiedź. Jeden ticket do właścicieli mniej. Nie pomyślałem o tym bo sprawdziłem wersję jaką mam, a jaką mogę ściągnąć i była taka sama więc uznałem, że to nie jest problem.

Projekt jest przydzielany na stałę do kona - ustawiliśmy tak, żeby ktoś inny nie linkował czyjejś strony, jednak chyba za ostro - projekt przydzielamy do konta i będzie go można ponownie dodać w obrębie tego konta :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności