Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

To nie bany :)

Kończymy update. Musieliśmy wyłączyć sprawdzanie indeksacji. Teraz już się przelicza od nowa. Jeżeli jutro powiedzmy do południa komuś nie będzie działać strona można śmiało przeinstalować, dane się pobiorą z powrotem z serwera od nas, nic nie zginie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Zamierzacie uruchomić w końcu podlinkowywanie/indeksacje wpisów, czy też nie ma co liczyć na to w najbliższym czasie?

P.S. Udało się komuś wbić jakąś trudniejszą frazę systemem i ją utrzymać?

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

@janekszeryf: Piszę o trudniejszych, a nie trudnych typu opony. Łatwe często wchodzą samą optymalizacją i lekkim podlinkowaniem domeny (ale takim, które jest zaindeksowane i ma choć troszkę mocy). Z tymi mrozami to też bym nie przesadzał. U mnie można dalej cały czas wbijać, ale z miejscówek niezaspamowanych i podlinkowanych. Trochę mnie to denerwuje, bo w teorii system ma spore szanse na sukces, ale obecnie jego możliwości są niewykorzystywane. Jak już są ludzie, którzy chcą co miesiąc płacić kasę, to co za problem wprowadzić płatną opcję dopalania/indeksacji. Zresztą już trochę mnie nudzi pisanie po raz kolejny tego samego. Chyba niedługo wypadnę z systemu...

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Popatrzcie sobie po linkach publikowanych na Waszych stronach i będzie odpowiedź, czy system działa, czy nie. Mi strony wchodzą na średnie frazy ale dopiero po 3 miesiącach. Strony są podlinkowywane i pingowane. Ewidentnie wcześniejsza fala banów nie wynikała z pingowania bo teraz już cisza. System to tyko narzędzie, które rozdaje linki - efekty to już kwestia tego, jak się ten system używa. Wiele osób twierdzi, że Xrumer już nie działa a wiele osób udowadnia, że jest wręcz przeciwnie.

Niestety na razie nie będzie opcji zawieszania - po prostu nas na to nie stać. Za to dużym wzmocnieniem systemu będą wprowadzone WordPressy i Drupale (ok 1-2 tygodnie). Testowe blogi już działają. Jeszcze sprawdzamy wszystko i będzie oficjalnie. Mechanizm jest zrobiony tak, że wdrażanie kolejnych cmsów (Joomla, która na razie odstrasza wydajnością czy też cokolwiek innego) to już będzie kwestia kilku godzin.

Sami sprawdźcie - mi teraz ładnie powchodziło to, co stało w miejscu :) Teraz można śmiało dużo EM i przyrost 20 / 30 L dzień i będą efekty. Już śmiga testowy WordPress a na nim fajne posty z obrazkami. Myślę, że jutro WordPressy będą live. Oczywiście też blokują roboty. Drupale to kwestia kilku dni. Również w fazie testów.

ps. Drupale nie używają xml-rpc i innych wynalazków dlatego do postowania na Drupalach połączyliśmy łącznie 3 języki progamowania, aż dziwne, że się nic nie gryzie ale jeszcze testujemy :D

Takie tam z linkowania systemem: https://s29.postimg.org/nulhxwocn/screenshot_3.png

Wiem, że topów nie ma jeszcze i szału nie robi, ale to zrzut z tego miesiąca dla dwóch fraz o średniej trudności (dwuwyrazowych). Linkowanie tylko AP, zaczęte w zeszłym miesiącu, strona przejęta po jakimś fachowcu który walił ze swojego zaplecza na obie te frazy 100% EM i była poza top300 (albo i dalej bo monitoring nie łapał). Linkowanie wolne ale systematyczne, okolice 6 rozdań dziennie, na zróżnicowany profil anchorów - taki był cel by systemem rozwodnić profil, sporo "brandu", gołych urli, fraz bliskoznacznych i innych pierdół, a samo EM ustawione na ok 10% ledwo. Jak widać strona zareagowała, system pomógł i podnosi bardzo fajnie codziennie domenę coraz wyżej - nie ma spektakularnych nagłych skoków bo i przyrost dzienny niski. Ale jak widać system pomaga znacznie i działa, mimo pingwinowych zawirowań w ostatnich dniach tu i tam.

A dlaczego działa? Moim skromnym zdaniem prawdopodobnie przez niepubliczne, nieoflagowane (a przynajmniej nie w zdecydowanej większości) miejscówki. Różnicujcie anchory, ustawiajcie wolny przyrost (ale nie po jednej publikacji dziennie:D), testujcie. Potencjał w AP jest, ale wymaga paru szlifów jeszcze. Trzymam kciuki za wzmocnienie miejscówek i ich zwiększenie, a naprawdę będzie można w serpach systemem zawojować.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

a to zacytuję i jeszcze raz powtórzę, żeby podkreślić :)

"

A dlaczego działa? Moim skromnym zdaniem prawdopodobnie przez niepubliczne, nieoflagowane (a przynajmniej nie w zdecydowanej większości) miejscówki.

"

i dzięki wam panowie za te wpisy powyżej, bo już myślałem, że tylko mi działa :)

i już nawet nie udzielałem się w tym wątku, żeby nie wyjść na klakiera opłacanego przez intrudera

Czyli coraz więcej głosów pozytywnych - narzędzie jest dobre, trzeba dobrze skonfigurować projekt i będzie efekt. Jedynie myślę panowie, że musimy mocno Intru cisnąć by poprawił losowanie anchorów - obecnie jest to ustalane niby wartością procentową/wagową, a w jednym moim puszczonym projekcie anchor jaki miał mieć szansę wylosowania ledwo ledwo okazał się losowanym prawie najczęściej - także random totalny jest, krzywdę sobie można zrobić tym bo artykułów w trakcie edytować nie można (co zrozumiałe bo by chłopaki każdą taką edycję musieli moderować) i pozostaje jedynie artykuł stopować i puszczać jako nowy z usuniętym nadużywanym anchorem. Moim zdaniem rozwiązaniem problemu byłoby sprawdzenie przy każdej wysyłce publikacji statystyk anchorów względem zadanych wartości - ten który pada częściej niż powinien mógłby zostać tymczasowo automatycznie nielosowany, a inne będące w tyle tym samym będą losowane częściej tak jak powinny aż się proporcje wyrównają do założonych w projekcie. To moim zdaniem jedyna poważna rzecz do załatania w systemie, reszta hula pięknie :)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności