Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa, niestety nie będzie mnie na SEO hangout, żałuję :) Za to zajmiemy się losowaniem jak tylko skończymy z WP i z Drupalami :) Gorąco namawiam do korzystania z WP, trzeba trochę urozmaicić - skuteczność w połączeniu z Drupalami wrośnie o 100%.

Jeszcze taki tips and tricks - jeszcze mało kto korzysta z obrazków a to jedynie takie rozwiązanie - nikt nie ma czegoś takiego - na prawdę warto: logowe nazwy, losowe rozmiary generowane na kilka sposobów, losowe rozszerzenia plików, brak hotlinkowania...

Wiecie jaki jest domyślny rozmiar przyjmowanych obrazków (publicznie nie podam bo mam obsesję, że mnie śledzą :D ) więc jak ktoś nie zna Photoshopa i nie wie jak - proste rozwiązanie:

dokladne.jpg

I tam podajemy dokładny lub mniejszy niż wymagany rozmiar obrazka ;) Taki obrazek sobie zapisujemy na dysku i wczytujemy do galerii. Tak wiem - to kradziejstwo, ale lepsze takie kradziejstwo niż kradziejstwo z hotlinkowaniem :D Nazwa obrazka jest dowolna - ja nazywam 01, 02, 03 bo i tak podczas uploadu nazwa jest zmieniana na inną, którą wybierzemy - oczywiści tam też stosujemy synonimy np. {ksiazka|ksiazkatel|kstelefoniczna|obrazek|zdjecie}. Nie używamy w nazwach rozszerzeń .jpg np {ksiazka.jpg|ksiazkatel.jpg) bo one są tworzone same.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@intruder jeszcze opcji z grafikami nie testowalem i nie znalazlem informacji - moze system by resizował te obrazki, tak by byly chociaz troche trudniejsze do znalezienia po wyszukiwaniu obrazkiem

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Tak wiem - to kradziejstwo, ale lepsze takie kradziejstwo niż kradziejstwo z hotlinkowaniem

Czy system automatycznie usuwa wszystkie exif-y z zdjęć? Zmiana wielkości to jedno - jak roboty szukają po mata (metapicz.com) to wyłapią te obrazki co ktoś zamieści nie sprawdzając tego zawczasu.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Jehowy - system resizuje każdy obrazek przed wysłaniem. Każdy jeden obrazek ma zmieniony rozmiar i jeszcze jest kadrowany, więc każdy jest inny.

Gey Ronin - oczywiście, że to przewidzieliśmy :)

Było wszystko w newsletterze od nas, do tego jest temat na forum i instrukcja video.

ps. z takich porad ode mnie - wyniki odblokowane więc teraz mamy dwie opcje:

1. Linkujemy powoli, po mału, różnicujemy ancory i mamy stabilne efekty powoli, 2-3 miesiące.
2. Linkujemy ostro i 90% - 100% EM i mamy szybkie efekty (1-3 tygodnie) ale możemy złapać filtr algorytmiczny, dodatkowo podczas kolejnego update 60% szans, że domena wyleci. Wasza decyzja - ja zawsze wybieram bramke nr 2 bo nie lubię czekać :)

U mnie sprawa wygląda tak. Dwie strony po AP ani rusz. Jedna powolutku idzie do góry, jednak ta nie jest świeża, ma 4 lata. Kolejna, 6 letnia prawie wygląda jakby czasem reagowała na system, a czasem nie. Są to frazy średniej/wysokiej konkurencyjności. Jeżeli chodzi o łatwe frazy, po pingwinie weszły do TOP10 niektóre.

Pozwoliłem sobie skorzystać w nowych artykułach/projektach z wklejania IMG, zobaczymy jak zadziała ;)

EDIT:

Drodzy użytkownicy AP, zapraszam do wypowiedzi na forum osób chętnych na zaplecze pod rynek DE. Proszę każdą osobę, która byłaby zainteresowana o wypowiedź na forum, nawet, jeżeli chciałaby dodać tylko jedną domenę pod zaplecze. Z hostingiem również można się porozumieć. Zapraszam do wypowiedzi! :)

Wersje wielojęzyczna powinna być live za ok 2 tygodnie. Znając życie potrwa to miesiąc :D To będzie anglojęzyczna wersja systemu z podziałem na wszystkie kraje. Ze względu na specyfikę rynku PL (np. to, że mamy różne rodzaje domen) wersja EN i dokładnie ujmując międzynarodowa będzie osobnym systemem. Oczywiście będzie to również wersja płatna, jednak dla wszystkich użytkowników systemu w wersji PL wersja wielojęzyczna nie będzie dodatkowo płatna. Czyli 2 systemy w cenie jednego.

Główna różnica będzie taka, że w wersji EN nie będzie podziału na rodzaje domen. Przyjmowane są tylko domeny danego kraju oraz domeny globalne.

Wersję wielojęzyczną wprowadzimy po skończeniu następujących zagadanień:
- kilka detali, które jednak będą pomocne dzięki aktywności użytkowników systemu (dzięki ;))
- dopracowanie WordPress i pełna automatyzacja oraz wdrożenie Drupali (elementy napisane w php i C# gotowe)
- system wewnętrzny - cały czas projektowany i testowany, zostało wdrożenie interfejsu

Czy będą może wprowadzone zmiany w interfejsie? Na telefonie niestety nie pokazuje statystyk anchorów, a mając dużo anchorów w projekcie jest to mało czytelne (czcionka jest zmniejszana do minimum). Fajnie by było, gdyby można było po prostu przewijać statystyki ;) I jak się ma sprawa z user agentem z opery ? :)

Na razie nie przewidujemy responsywnej strony, tam jest za dużo rzeczy, żeby tym się fajnie zarządzało responsywnie. Co do Opery - silnik google więc wykrywa jako google, kto wie, czy tam też swoimi zabawkami nie naszpikowali.

Właśnie kończymy beta testy automatyzacji WordPressów - system sam zmienia szablony, ustawienia, instaluje plugin do ukrywania botów itp. Jutro pełna automatyzacja WordPressów wejdzie w życie. Next step --> Drupal :)

Zmiany jak najbardziej na plus. Fajnie by było by przy dodawaniu artykułu do wordpressa przycinał artykuł i tworzył czytaj więcej. Chyba, że to nie ma większego znaczenia. Bo tak na stronie głównej np. 5 artykułów i każde z linkiem. Jak z kategoriami dla takiego wordpressa(stworzenie kategorii takiej jak w autopresell + kategoria 'bez kategorii')? Czy można zostawić kilka artykułów w WP, które już były dodane i nie mam co z nimi zrobić(artykuły unikalne)? Czy system będzie przydzielał losowo wszystkie te parametry?

Dobre pytania, dzięki :)

1. Fajnie by było by przy dodawaniu artykułu do wordpressa przycinał artykuł i tworzył czytaj więcej. Chyba, że to nie ma większego znaczenia. Bo tak na stronie głównej np. 5 artykułów i każde z linkiem.

Szczerze - muszę sprawdzić, to chyba zależy od konfiguracji WordPressa. Zrobimy w takim razie tak, że będzie różnie i losowo. Czasami komuś się trafi "bonus" z linkiem z głównej, czasami będzie normalnie. Urozmaicimy to. Obecna technologia pozwa na dowolne modyfikowanie ustawień WordPressa.

2. Jak z kategoriami dla takiego wordpressa(stworzenie kategorii takiej jak w autopresell + kategoria 'bez kategorii')?

Myśleliśmy nad tym - zostaje tak jak w AP CMS.

3. Czy można zostawić kilka artykułów w WP, które już były dodane i nie mam co z nimi zrobić(artykuły unikalne)?

Nie powinno z tym być problemów aczkolwiek jeszcze sprawdzę. Ogólnie id artykułu w systemie to coś innego niż id artykułu w Wordpressie, chociaż są ze sobą powiązane.

Czy system będzie przydzielał losowo wszystkie te parametry?

4. Tak. Możemy wszystko dowolnie konfigurować w WordPressach.

Teraz rozdzieliliśmy pracę na dwie kategorie - kończymy pracę nad systemem wewnętrznym a ja piszę podsystem do zarządzania Drupalami. Problem jest taki, że nawet nie wiem jak się tam instaluje templatki :D Jak już poznam wszystkie tajniki Drupala zautomatyzuję i będzie dostepny :)

Proponuję coś zrobić z indeksowaniem artykułów. Na domenach zawierających ponad 200 wpisów zaindeksowanych jest zaledwie 15-30%. Im dalej od strony głównej, tym gorzej. Stare artykuły są niepoindeksowane stadami. Przecież to jest bez sensu.

Potem zdziwienie, że system nie działa. No nie działa, bo 70% jego zasobów dla Google nie istnieje!

To, że nie jest zaindeksowane nie znaczy, że linki nie są zliczone. Pracujemy nad poprawieniem indeksaci, zachęcam również do dodawania WordPressów - trzeba przyznać, że tam indeksacja jest szybsza.

Nie wiem dlaczego, ale odnoszę dziwne wrażenie, że linki czasami znikają, a potem rozdawane są na nowo. Frazy przez to bardzo dziwnie się zachowują i ciężko jest stwierdzić, czy coś jest winą, czy dobrym skutkiem AP :P Ponadto zauważyłem, że google ma w indeksie podstrony, które w wynikach mają inny tytuł i treść, a na podstronie inny. Trzeba poczekać aż ustabilizuje się wszystko, ciekawe jaki będzie efekt. Na pewno efekty daje, tylko zależy na jakiej trudności frazy ;) I plus, że stale jest rozwijany, szkoda tylko, że nie ma większej ilości programistów i zmiany nie są częstsze ;)

Linki czasami znikają - jak domena nie działa, zostanie skasowana - wtedy na miejsce takiego linku przybywa nowy :) Co do programistów - no niestety - na razie nie da rady chociaż bardzo by sie przydało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności