Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam bardzo niemiłą wiadomość dla wszystkich użytkownikow systemu autopresell. Pozycjonowałem klienta tym systemem wierząc, że wszystkie linki można usunąc z systemu, jak to było obiecywane z początku. Współpraca się zakończyła, klient zmiesmaczony wygrzebał linki z systemu, które podejrzał openlinkprofilerem. Zarządał usunięcia linków. Jako, że obiecywana była kontrola nad tym co się robi, napisałem. W odpowiedzi otrzymałem wiadomość,że jak usunę projekt, to linki znikną. Nic więcej.

Tak jak pisaliśmy - linki usunięte, jeżeli gdzieś zostały nie jesteśmy w stanie ich usunąć - nie mamy fizycznego dostepu do stron, gdzie rozdawane są artykuły, możemy się łącyzć jedynie przez coś jak xml-rpc w wordpressie, jeżeli nie ma komunikacji tą drogą nie możemy nic zrobić.

Co do reszty - "słabe" podlinkowywanie nie wynika z przypadku. System jest słaby ? Nie jest - po prostu SEO IS DEAD. Na tym forum jest wielu ściemniaczy, którzy opisują jak to wymiatają w SEO i wszystko im ładnie wchodzi. Zresztą sami widzicie, że to forum już też umiera.

Siedzę w SEO już ponad 10 lat. W tym czasie praktycznie zawsze po wpisaniu frazy frazy "pozycjonowanie" zajmowałem pozycje 1-3, a zdarzało się i wszystkie trzy pierwsze, miałem w topach ponad 2k fraz. Jako bardzo doświadczona osoba, która namacalnie udowadniała, że jako firma SEO ma najlepsze efekty mówię - SEO IS DEAD. Nie ma już SEO, nie istnieje. Jak ktoś się łudzi, że jest inaczej - powodzenia. Jak ktoś słucha forumowych "wymiataczy" - gratulacje. Jak ktoś twierdzi, że system działa (piszą i tak) - gratuluję i sam się dziwię, bo uważam, że teraz nie da się już zrobić kompletnie nic, żeby wypozycjonować stronę i nie ważne, czy będzie to system, czy linki z głównej strony wikipedii. Po 10 latach rzuciłem SEO całkowicie bo nie widzę w tym żadnego sensu.

Mamy taką narodową cechę narzekanie ale powtarzam - mamy problemy techniczne w systemie, mimo to nie obwiniajcie systemu o to, że SEO umarło bo to nie jest wina systemu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

SEO nie umarło to, że ciężej wchodzą frazy i nie działają np. precle nie znaczy, że pozycjonowanie się skończyło

Owszem trzeba się mocniej natrudzić, ale później i zysk większy bo konkurencja mniejsza. Oprócz linków trzeba się też skupić na stronie.

Kurcze @intruder2600 mistrzem marketingu to Ty nie jesteś...

Sam porzuciłeś pozycjonowanie, systemu nie rozwijasz, co więcej twierdzisz, że i tak on nic nie da...

Nic tylko płacić dalej faktury za AP i dodawać nowe domeny...

Smutne to, bo wbrew temu co piszą niektórzy AP, odpowiednio wykorzystany, miał potencjał, ale gdyby szybciej były wprowadzone konkretne zmiany.

U mnie w paru projektach AP zadziałał bardzo fajnie, w części nie zrobił nic, a w paru wręcz zaszkodził. Wiem jednak obecnie jak go wykorzystać, szkoda że upada ;)

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

SEO nie umarło to, że ciężej wchodzą frazy i nie działają np. precle nie znaczy, że pozycjonowanie się skończyło

Owszem trzeba się mocniej natrudzić, ale później i zysk większy bo konkurencja mniejsza. Oprócz linków trzeba się też skupić na stronie.

Smutne to, bo wbrew temu co piszą niektórzy AP, odpowiednio wykorzystany, miał potencjał, ale gdyby szybciej były wprowadzone konkretne zmiany.

U mnie w paru projektach AP zadziałał bardzo fajnie, w części nie zrobił nic, a w paru wręcz zaszkodził. Wiem jednak obecnie jak go wykorzystać, szkoda że upada ;)

I właśnie na takie wypowiedzi liczyłem, jednak nie chciałem tego pisać sam, żeby nie było, że zachwalam i wcskam kit :) Dziękuję. Zmierzam do tego, że jak komuś się chce i ma sposoby to zarówno SEO jak i system działa, jak ktoś nie umie się odnaleść w google po zmianach system nic mu nie da, tak samo jak nie da mu nic innego.

Co do samych zmian, bardzo proszę o cierpliwość. Zmiana programisty i przegrzebanie kilku tysięcy linijek kodu nie jest łatwe.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@intruder2600: to może nie wystawiajcie faktur, przynajmniej tym, którzy projekty mają wstrzymane. Od jakiegoś czasu mam parę tysięcy punktów, ale wszystko stoi bo system ma poważne problemy techniczne.

Obecnie rozważam czy stawiać na domenach coś nowego, czy też zostawić w systemie. Kolejnego miesiąca na darmo nie zamierzam jednak płacić, więc prosiłbym o konkretną odpowiedź jakie macie plany.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy system umarł? Wszystkie faktury opłacone a nie mam jak wejść w panel, a support milczy :) Kolejny system, który umarł śmiercią naturalną

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Czyli system żyje :) to dobra wiadomość, więc pozostaje mi poczekać znowu tydzień do dwóch na odpowiedź w tej sprawie od supportu. Ostatnio miałem problemy z pakietami, a teraz nie mogę całkowicie wejść do panelu SWL.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności