Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robiłem, nie chcę podawać konkretnych caseów ale były strony robione na konkurencyjne frazy, gdzie robiło się w 1-2 tygodnie top3 a były banalnie proste frazy, gdzie system nie dawał kompletnie nic bo strony były po prostu blokowane. Wszystko zależy od kondycji domeny. Jak domena jest ok powinno działać bardzo dobrze. Inaczej jest w przypadku nowych domen - teraz działa troszkę wolniej po update - wyniki są nadal zmrożone, więc lepiej rozłożyć to bardziej w czasie i różnicować anchory. Testy robiłem 70%-90% EM :)

ps. nawet dzisiaj jedna strona, którą linkowałem systemem po miesiącu kompletnej ignorancji linków wreszcie ruszyła ładnie ale tutaj jest zbyt wiele czynników, żeby powiedzieć, że to efekt systemu. Po prostu jej odpuściło więc fajnie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Inaczej jest w przypadku nowych domen - teraz działa troszkę wolniej po update - wyniki są nadal zmrożone

Też u siebie to zauważyłem- żeby było śmieszniej kilka tygodni temu lokalna finansówka (duże miasto) weszła w 3 dni w topy a teraz od około 2 tygodni nie mogę w top100 wbić teoretycznie prostszej frazy (to samo miasto).

więc lepiej rozłożyć to bardziej w czasie i różnicować anchory

Tutaj mam bardzo różne doświadczenia, szczerze powiedziawszy jak przestałem właśnie tak bardzo różnicować anchory to strony wybiły do góry po okresie stagnacji z zeszłego roku. Ale też jest to różnie, różne przypadki. Teraz bardziej zwróciłem uwagę na samą stronę pozycjonowaną i to daje efekty.

Nie ma uniwersalnej metody, wszystko się zmienia. Na pewno każdy link jest dobry (nieoflagowany) i każda domena na początku jest dobra. Jak zostanie potraktowana ? ALbo 100% przypadek albo jakiś random albo tak wiele czynników, że i tak nie da się dojść do tego, które współgrają we właściwy sposób :)

czy ta poprzeczka na artykuły nie jest za wysoko powieszona?

rozumiem, że odrzucacie bełkot automatycznie wygenerowany, zassany np. przez kanały RSS, ale od wczoraj odrzuca mi moderator wszystkie artykuły, a bo nie logiczny, a bo za słaba jakość; a bo znajdzie jakieś słowo;

kurczę, mam dużą bazę tekstów z pracy naukowej mojej żony - różne referaty, jakieś niepublikowane prace naukowe - branża humanistyczna, szczebel - że tak powiem - akademicki;

i z tego korzystam - teksty nie publikowane w internecie;

wrzucam taki tekst do synonimizatora i dodaję - przecież to nie jest tak, że jak wrzucę do synonimizatora sonet Szekspira to mi wypluje 300 sonetów Szekspira - gotowych do druku i wydania; o jakości sonetu matrycowego; chyba nie tego oczekujecie;

rozumiem, że nie za bardzo byłyby związane tematycznie, ale na pewno nie są nielogiczne i bez sensu;

no chyba, że wolno dodawać tylko teksty dostarczone przez firmę, którą za każdym razem poleca moderator ;)

Żaden tekst wrzucony do synonimizatora (przynajmniej z tych ogólnodostępnych) nie da Ci tekstu w miarę jakościowego - co najwyżej bełkot w co 2 zdaniu.

Jeśli możesz podeślij na PW jeden tekst, wrzucę go do swojego synonimizatora i odeślę - może wtedy Ci przejdzie :)

@konfidonfi - widzieliśmy już nawet teksty typu (bez kitu) ... akożeby zdjęcie Chrystusa z krzyża [*windykacja należności] i zmarchwystanie trzeciego dnia... --> Spadłem z krzesła :D *anchor zmieniłem dla potrzeb przykładu. Polecamy firmę z której korzystam sam, oczywiście może być każda inna - nie poibieram od tej firmy 10 gr za polecenie, chcemy zrobić też ranking osób piszących teksty - in progress - raking na podstawie użytkowników - na prawdę nie mam w tym żadnego interesu, żeby kogoś polecać- podeślij na PM jaką tematykę chcesz linkować. Zrobię sam art i podeślę, żebyś wiedział o co chodzi, jest wszystko też opisane w manualu - cały poradnik jak pisać arty :)

@okazwłoka - też nie polecam synonimizatorów - sam wszystko piszę ręcznie bo już patrzę po tytule i widzę coś co na pierwszy rzut oka jest mega dziwne :) Obniżyłem trochę pułap ale otrzymujemy artykuły napisane na prawdę dobrze, chciałbym puścić te słabsze ale to działą w dwie strony - później przychodzi ticket - dlaczego puszczacie takie bzdury (link z przykładem) i widnieją obok mojego porządnego artykułu. I co mam wtedy powiedzieć ? :D

Ogólnie staram się, aby w systemie panowało trochę demokracji (chodź to głupi system), stosujemy się do sugestii użytkowników ale nie wszędzie się da zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Artykuły muszą w miarę wyglądać :)

Będę likwidował kilka stron na których są unikalne artykuły - czy po likwidacji można je wrzucić do systemu czy niewskazane ? Są długie i merytoryczne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@ravau

dobrze zrozumiałeś - ja nie mówię o skrajnym podejściu i nie przywiązywaniu żadnej wagi do treści, że ktoś będzie zasysał teksty przez rss, mieszał, wrzucał do synonimizatora i dodawał do systemu;

ale trzeba być aż takim ortodoksem i wszystkie synonimy wklepywać ręcznie? Zaznaczam, że dodaję teksty oryginalne, pisane przez ludzi dla ludzi - wcześniej nigdzie nie publikowane;

Zresztą też na stronie mam teksty w stylu "azaliż wyłowienie wartościowej wycieczki (...)" (tekst zmieniłem) więc nawet jeśli ktoś dobierał synonimy ręcznie, to nie widzę tu żadnej różnicy od tego co wygeneruje w miarę dobry synonimizator;

@Zgred - nie wskazane :) Chyba, że dobrze zsynonimizowane i się nie powtórzy - testujemy z copyscape.

@konfidonfi - ja wydaję osobiście te 4-5 zł na tekst i wiem, że mogę z czystym sumieniem dodać. Na dodatek 5 zł nie pieniądz a a piątka do piątki i stwarzamy nowe miejsca pracy - to też jedno z założeń systemu - przynosi korzyści, daje zarobić innym :) Kolejne założenie jest takie - płacisz min 50 zł mieszięcznie netto, ale czy to dużo - otrzymujesz dostęp do zaplecza wartego x tys zł miesięcznie - tak samo 50 do 50 i się robią możliwości - dopóki nie będzie x tys domen w sysmie, ip-ków i dobrych efektów w serpach nie przestaniemy inwestować wszystkiego w system :)

Nie ma się co przejmować odrzuceniami - czas nie leci - system jest w fazie testów więc do póki wszyscy nie zrozumieją jak działa i czego nie można robic, dodatkowo do dopóki nie poprawimy wszystkich błędów nie będziemy kontynuować naliczania abonamentu. To jeszcze może potrwać 1-2 tygodnie i o tyle wtedy przedłużymy ważność wszystkich kont.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności