Skocz do zawartości

AutoPresell.com

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

1. Precle - zło

2. Precle z synonimami - zło do kwadratu

3. 300 tekstów z jednego z synonimami - masakra

:)

Niemniej oczywiście przetestuję i trzymam kciuki, życzę powodzenia!

Z innych spraw - czy da się dodać mniejszą ilość niż te 300? Są strony które obecnie np. statlinkiem załatwia się 50-100 linkami, nie wiem jak tutaj z mocą w porównaniu do stata... Powinna być opcja zwiększania liczby docelowej np. startujemy od 50 czy 100, jeżeli po przydzieleniu i minięciu np. tygodnia czy dwóch efektu brak/jest ale jeszcze za mały - możliwość zwiększania do tych docelowych 300.

dymna.jpg

• Odpowiedzi 669
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Precle - zło

2. Precle z synonimami - zło do kwadratu

3. 300 tekstów z jednego z synonimami - masakra

System powstał na bazie mojego zaplecza, które testowałem rok. Tam publikowałem 1 art z synonimami na 1200 domenach. Zgadnij które z moich stron przetrwały update bez problemu ? :)

Tak - można ograniczyć ilość postów i ustawić sobie mniejszą. Teraz wzbogacamy strony o html oraz obrazki, żeby bardziej urozmaicić, to już nie będą zwykłe precle z czystym contentem :)

Co jeśli domena z systemu dostanie komunikat o nienaturalnych linkach a z biegiem czasu dostaniemy powiadomienie.

Bla bla bla wykryliśmy nienaturalne linki oto przykładowe linki:

Takie komunikaty służą do tego, żeby wymusić na pozycjonerze zgłoszenie czegokolwiek, w przykładach podają losowo wybrane linki na zasadzie "pokaż mi człowieka a znajdę na niego paragraf" - czyste wymuszenie. Tak jak pisałem - system testowałem rok w obrębie własnego zaplecza i:

1. Żadna ze stron, które pozycjonuję i przetrwały update nie mają: analytics, webmasterów. To jest zło!

2. Po co dodawać do webmasterów ? Prowokować google do kary ? :)

3. Jak już ktoś używa narzędzie dla webmasterów i dostanie komunikat - najlepiej go zignorować bo to jest zwykła prowokacja. Jak faktycznie strona spadnie, wtedy najlepiej mail do nas - usuniemy taką stronę z systemu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

3. Jak już ktoś używa narzędzie dla webmasterów i dostanie komunikat - najlepiej go zignorować bo to jest zwykła prowokacja. Jak faktycznie strona spadnie, wtedy najlepiej mail do nas - usuniemy taką stronę z systemu.

Jasne, że to ściema. Ale z moich obserwacji (wyciągałem ostatnio 100 stron z filtrów w ciągu 30 dni). Zgłoszenie dotyczyło: usuń ten ten i ten link.

Kasowałem te 3 wpisy i domena dostawała komunikat "cofnęliśmy ręczny antyspam" a po 7 dniach pozycje wracają na miejsce.

100 na 100 stron wróciło.

Jeśli jednak macie taką opcję, że po mailu usuwacie to fajnie korzystam dalej. Ot taka drobna sugestia ;-)

"tak można ograniczyć" - a czy da się to później zwiększyć czy projekt jak ruszy to już koniec?

Można zwiększyć. Za każdym razem również jak się skończy artykuł można dodać kolejny i jechać dalej :)

Jasne, że to ściema. Ale z moich obserwacji (wyciągałem ostatnio 100 stron z filtrów w ciągu 30 dni). Zgłoszenie dotyczyło: usuń ten ten i ten link.

Kasowałem te 3 wpisy i domena dostawała komunikat "cofnęliśmy ręczny antyspam" a po 7 dniach pozycje wracają na miejsce.

100 na 100 stron wróciło.

Zależy od fraz, zależy od ilości linków. Jak do strony prowadzi 100 linków i to wystarczy - jasne, jak fraza jest trudna i strona ma linki z 5k domen - będzie trudniej :)

Uzależniłbym ilość synonimów od tego na ile domen będzie rozdany post i pokazał bilans punktów - za co dostałem/na co wydałem

ps. intruder2600 skrzynke masz chyba pełną bo PW nie idzie wyslac

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

@Kupiciel - w tym tygodniu duży update się pojawi i nowe funkcjonalności ;) Co do domen - w tym tygodniu też dodamy sporo. Zwolniliśmy trochę z dodawaniem domen, ponieważ jeszcze jest mało artykułów względem domen i nie chcieliśmy zgarnąć największej ilości punktów samo bo to bez sensu :)

@Nikosis - minimum 1k znaków, 800 też przejdzie

@jehowy - wdrażamy teraz takie rozwiązanie. Co do punktów - sam nie jestem w stanie powiedzieć co jak i za co, mimo, że sam opracowywałem system. To zależy od tak wielu czynników, że sam się w tym gubię :) Dajesz regionalkę, postujesz na .pl - inny bilans punktów, na odwrót - inny. Stronka (niezależnie od domeny) ma ustawioną przez system ilość postów max - post więcej kosztuje, bo limit to np. 200 a inna dostanie limit 400 i punkty są tańsze. Jeszcze kilka innych czynników o których nie napiszę :)

Będziemy robilik filmik, gdzie wszystko będzie wyjaśnione, na razie czekamy aż mrozy w serpach odpuszczą, pewnie jakieś 2-4 tygodnie jeszcze zakładając, że korporacji zostały jeszcze jakieś resztki zdrowego rozsądku w co szczerze czasami powątpiewam :)

Co do efektów - dzisiaj miły akcent z rana:

staty.png
Nowa strona, robiona tylko SWL-em, frazy nie są bardzo konkurencyjne, jednak też do najłatwiejszych nie należą:

fraza1: Około 981 000 wyników

fraza2: Około 719 000 wyników

Pozycjonując własnym zapleczem na bazie którego został stworzony system przywykłem do takich widoków właśnie. Jeżeli w ciągu 2-4 tygodni (zależnie od frazy) Wasz monitoring tak nie wygląda lepiej zmienić domenę. Tak samo robię od kilku lat ze swoimi stronami - linkowanie --> 2-4 tygodnie max, nic? nowa domena.

Nie. Ja to widzę tak: szablon ok 100 zł, content ok 20 zł lub napisać samemu, domena 10 zł i jedziemy od nowa. Ważne też, żeby ukryć dane whois domeny i nie podawać tych samych danych adresowych w kontakcie (wykrywają jako próba ucieczki przed adwords). Ktoś ma małą stronę - ofertę firmy - może tak robić w nieskońćzoność i tak taniej i skuteczniej niż adwords. Ktoś ma duży serwis - przykro mi - czekać aż Bing zacznie rządzić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności